Bästa begagnade Jaguar att köpa

Du kanske inte har budget för en helt ny Jaguar. Som tur är kan du hitta en tidigare begagnad Jaguar för en bråkdel av priset. Så länge den är i gott skick är det ett enkelt sätt att spara och samtidigt njuta av ett högpresterande fordon. Så vilken Jaguar är bäst att köpa begagnad?

Några mycket bra begagnade Jaguar-modeller att överväga är Jaguar XE, XJ, XJR, XFR/XF och F-type. Dessa fordon valdes ut baserat på pris, tillförlitlighet, prestanda och rykte. Men som med alla begagnade bilar är det viktigaste att titta på bilens skick och tidigare historia.

Även om Jaguars är kända för att producera stilfulla prestanda är vissa inte problemfria. Se därför till att du noga överväger bilen innan du köper den begagnad. Här är en lista över de bästa begagnade Jaguarerna att köpa.

Jaguar XE

Jaguar XE är en av Jaguars bästa bilar som någonsin producerats. Den vann priset som den mest pålitliga familjebilen 2017. Lyxbilen har en vacker design, kraftfulla motoralternativ och dynamisk hantering. Den har plats för fem passagerare och finns i fyra trims. Trimsen inkluderar Jaguars basmodell XE, XE Premium, XE Prestige och XE-R sport.

En begagnad XE säljs för cirka 24 000 till 42 000 dollar, beroende på körsträcka, trim, årsmodell och bilens skick.

Kraftfulla motoralternativ

Med basmodellen får du en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med fyra cylindrar och upp till 240 hästkrafter. Ökar du den lite får du njuta av en 2,0 fyrcylindrig dieselmotor med fyra cylindrar som ger upp till 180 hästkrafter. Vill du ha mer kraft? Välj den komprimerade 3.0 V6-motorn med en effekt på 340 hästkrafter.

Teknik och säkerhetsfunktioner

Jaguar XE är utrustad med bra tekniska funktioner; medan vissa är standard är andra tillval. Bland standardfunktionerna finns en 8-tums infotainmentskärm, stereo, Bluetooth-kompatibilitet, USB-port, soltak och en startknapp.

  Polestar vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

En WiFi-hotspot, 17 högtalare, röstigenkänning 1,2-tums pekskärm, backkamera och parkeringshjälp är tillval.
Några säkerhetsfunktioner som är integrerade i XE är:

  • Krockkuddar
  • ESC
  • Bromsassistans
  • Traktionskontroll
  • Barnsäkerhetsspärrar
    XE är känd för att vara pålitlig, men det har förekommit återkallelser om bränsleläckage. Dieselmodeller som byggdes fram till juni 2016 hade också läckor i bränslekylan.

Jaguar XJ

Här kommer ytterligare ett dynamiskt fordon från Jaguar. XJ har vacker interiör- och exteriörstyling och banbrytande teknik. Den är snabb och ganska pålitlig. Vissa har klagat på att äldre XJ:or har ett alltför traditionellt utseende. Många älskar dem dock på grund av deras elegans och prestanda.

Prisvärda alternativ

Några mycket pålitliga XJ:er är bland annat X350, X308 och XJ6. Du kan få en XJ från 1997 för så lite som 7 000 dollar, men tänk på eventuella reparationskostnader. X350 från 2009 är också en mycket trevlig bil. Den aluminiumbyggda lättviktiga X350 kostar runt 13 000 dollar eller mer beroende på körsträcka och utrustning.
En X308 från 2002/2003 säljs för cirka 15 000 dollar beroende på utrustning och körsträcka. Det finns många andra XJ:s med kraftfulla prestanda och överkomliga priser, även nyare som 2016 års modell. XJ:s säljs dock i allmänhet mellan 6 000 och 67 000 dollar beroende på körsträcka, modell, årsmodell och trimning.

Jaguar XJR

XJR är en annan linje av snabba Jaguarbilar. De har vacker interiör- och exteriördesign med kraftfulla motoralternativ. Deras bekväma lädersäten och en prestandamotor gör resan rolig. XJR har också kraftfulla system och starka hjul för vardagspendling.

XJR-modellerna från 2001 till 2003 är pålitliga alternativ och säljs för cirka 11 000 dollar. Det finns olika begagnade XJR-alternativ, bland annat tidiga och nyare modeller. En begagnad XJR säljs för allt från cirka 5 000 till 80 000 dollar, beroende på årsmodell, modell, trim, skick och körsträcka.

  Är Jaguar F-Types dyra att underhålla?

Jaguar F type

En begagnad F-type är ett dyrt alternativ. Ändå erbjuder den det som många förare beundrar. Prestandamässigt är den utmärkt. Den är också standardutrustad med många tekniska kvalitetsfunktioner. Interiören är perfekt utformad och den har en fascinerande exteriör som visar kvalitet.

Även om F-typerna inte har ett bra rykte när det gäller tillförlitlighet erbjuder de verkligen många funktioner som en standardbil borde ha. En begagnad 2014 F-type kostar runt 45 000 dollar. Vissa kostar till och med så mycket som 60 000 dollar, beroende på skick, modell, årsmodell, trim och körsträcka.

Jaguar XFR/XF

En begagnad XFR är ett bra fynd både när det gäller pris (jämfört med en ny bil) och prestanda. Den har en elegant exteriör och vacker interiör, med kraftfulla motoralternativ. Den anses ofta vara ett alternativ till BMW M5. En begagnad 2013 års modell kan hittas för cirka 45 000 dollar. Den kan vara mer eller mindre beroende på körsträcka och trim.

XF erbjuder också utmärkt hantering, teknik och snygg design. Det är inte det mest pålitliga bilalternativet, men det finns många XF:or att välja mellan. Tidigare modeller är billigare, men generellt sett kostar begagnade XFR:er mellan 6 000 och 58 000 dollar beroende på den specifika bilen. En begagnad V8 med hjulbas från 2011 kostar runt 25 000 dollar eller mindre.

Andra alternativ

Andra bra begagnade Jaguars är bland annat XK som kostar runt 29 000 dollar. Priset sjunker med högre körsträcka och fler år. X-Type är ett annat klassiskt alternativ för en låg budget. F-pace hade varit ett bra alternativ, men den är helt enkelt för jäkligt dyr.

  Jaguar XE Tillförlitlighet

FAQs

Hur länge håller Jaguars?

Jaguarer kan hålla mellan 125 000 och 150 000 mil. Om du har tur och är försiktig kan du lägga så mycket som 200 000 mil på din Jaguar. Det är därför som körsträckan bör vara viktig när du köper en begagnad Jaguar. Om du köper en Jaguar med 130 000 mil är det mycket troligt att du inte kommer att använda den särskilt länge innan den går sönder.

Varför köpa en begagnad Jaguar?

Oftast köper man begagnade Jaguarer för att spara pengar, men ändå få alla fördelar med den modellen. En begagnad och ny F-pace har fortfarande samma teknik. Så du får fortfarande njuta av det som den ursprungliga ägaren njöt av. Det kan dock uppstå reparationskostnader eftersom bilen redan har funnits ett tag.

Vad påverkar priserna på begagnade Jaguarer?

Kilometerstand, modell, årsmodell, antalet tidigare ägare, olyckshistorik och bilens allmänna skick avgör priset. Generellt sett gäller att ju högre körsträcka, desto lägre pris. Ju tidigare modell, desto lägre pris. Bilens allmänna skick, som ett antal defekta komponenter, spelar också en stor roll.

Vad ska jag tänka på när jag köper en begagnad Jaguar?

Först och främst bör man tänka på vad man behöver bilen till. För det andra din budget. Kolla också upp tidigare historik om modellen, till exempel anmärkningsvärda fel och antalet återkallelser. Modellens tillförlitlighet är också viktig. Kontrollera hur många kilometer den har gått. Viktigast av allt är att testa bilen själv. Det är ett enkelt sätt att få en känsla för bilens skick.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts