Jaguar XE Tillförlitlighet

Jaguar XE är en 4-dörrars kompaktbil som började tillverkas 2015. Jaguars minsta limousine är fullmatad med bränslesnåla motorer samt komfort och förfining. Med sitt skarpa utseende och sin ännu vassare hantering har XE vunnit tre raka New Car Awards (2015-17) och har krönts till bästa kompakta ledarbil tre år i rad.

Översikt

Jaguar Land Rovers nya fyrcylindriga Ingenium-motor med turboladdning dök först upp i Jaguar XE. En helt ny turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor med turboladdning ger 247 hästkrafter som standard. Motorn är ganska kraftfull, vilket bidrar till att snabba upp Jaguar XE från 0 till 100 km/h på bara 5,4 sekunder. Topphastigheten för XE ligger på cirka 120 mph, vilket inte är så illa eftersom det är en salong och inte en sportbil.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighetsbetyg presterade XE bra under sina startår. Elektriska fel och byggproblem har dock plågat den tidiga tillförlitligheten. PDF-regenereringsproblem och löpningsproblem plågar också Ingenium-motorn. Enligt vår undersökning Driver Power 2019 rankades Jaguar XE på plats 71 av 100 bilar, med ett relativt dåligt tillförlitlighetsbetyg, och klarade sig inte i vår undersökning 2020.

Säkerhet

Trots att XE är ett misslyckande när det gäller det totala tillförlitlighetsbetyget och försäljningen erbjuder XE dock ett bra säkerhetsskydd för sina ägare. Jaguar XE får hela femstjärnigt betyg av Euro NCAP, med imponerande 92 % skydd för vuxna passagerare och 81 % för fotgängarskydd. Automatisk nödbromsning är också ett plus som läggs till säkerhetsfunktionerna.

  Honda Pilot Tillförlitlighet

Återförsäljningsvärde

Jaguarer rankas konsekvent bland de bäst handhavande bilarna i sin sektor och årets Jaguar är en utmärkt bil som är svår att slå. Jaguar XE kommer att ha ett återförsäljningsvärde på 17 735 dollar efter 5 års avskrivning och en avskrivning på 61 procent efter 5 år.

Underhåll och reparation

Under de första tio användningsåren kommer en Jaguar XE att ha underhålls- och reparationskostnader på cirka 11 824 dollar per år. Dessa kostnader överstiger de genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaderna för lyxsedaner med 120 dollar. Risken för att en större reparation behövs under denna tid är också 35,67 %.

FAQ

Är Jaguar XE en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jaguar XE är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Jaguar XE?

Jaguar XE är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Jaguar XE och har den en turbo?

Jaguar XE har 247 hästkrafter och ett vridmoment på 269 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Jaguar XE?

12,1 kubikfot (0,343 m3).

Vilken typ av hjul har den?

Jaguar XE har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vad går fel med Jaguar XE?

Ett par återkallelser har gjorts med anledning av bränsleläckage. Den andra återkallelsen gäller bensinmodeller byggda mellan den 1 september 2016 & 17 augusti 2017, där en läcka i bränslesystemet kan orsaka skador. Den tredje och sista återkallelsen gäller läckage från bränslekylare i tidiga diesel XE-modeller som tillverkats fram till den 30 juni 2016.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts