Tio bilar som du inte bör köpa nya (köp dem istället begagnade)

Det finns många skäl att köpa en begagnad bil i stället för en helt ny. Låt oss säga att du letar efter din tonårings första bil och du vet att de någon gång kommer att vara inblandade i någon typ av olycka. I ett sådant fall är det helt enkelt vettigare att köpa en begagnad bil. Nya bilar upplever också den största delen av sin värdeminskning under de två första åren, så om du köper en bil som är ett till två år gammal kan du spara mycket pengar. Slutligen erbjuder vissa märken och modeller mycket tillförlitlighet, vilket innebär att du kan köpa dem när de är några år gamla och att de fortfarande håller i många ytterligare år.
Oavsett anledningen till att du har bestämt dig för att köpa din bil begagnad kanske du på förhand undrar vilka märken och modeller som är de smartaste alternativen för dig att köpa. Oroa dig dock inte, för nedan finns tio bilar som faktiskt är bäst när du köper dem begagnade och inte nya.

1. Toyota Camry

Den här är ingen överraskning. Camrys tenderar att hålla sitt värde under mycket lång tid och stanna kvar på vägarna i årtionden. Faktum är att många av dem håller längre än 250 000 mil, så du har väldigt lite underhåll att göra när du äger en. Eftersom de är underhållsfattiga och extremt pålitliga kan du köpa en som är flera år gammal eller äldre och ändå behålla den i många år framöver. De kan ha ett pris som är högre än vad du skulle vilja ha, men de är värda det när du tänker på hur länge de kommer att hålla.

  Vilka är problemen med hybridbilar?

2. Kia Rio

Rio är en bra begagnad bil eftersom den inte kostar mycket när den är helt ny och eftersom den håller väldigt länge efter att du har köpt den. Det här fordonet är också en hatchback, som tenderar att vara billigare än kompakta SUV:er och mindre efterfrågade än crossover SUV:er, vilket gör dem mycket prisvärda trots att de håller länge. Det är ett bra fordon med lite underhåll som är smart att köpa som begagnat fordon.

3. Toyota Sienna

När du vill ha en bil som håller länge kan du inte slå en Toyota. Och även om den här skåpbilen fortfarande kan ha rester av tidigare barninnehavare i sig kan du städa upp den och den kommer att vara redo att tjäna dig i ytterligare några år – eller decennier. Det är inte bara en bra idé att köpa den här skåpbilen, utan den är också perfekt för en växande familj. Även om du köper en Sienna som är tio år gammal kommer du fortfarande att kunna njuta av den i många fler år framöver.

4. Hyundai Sonata

En av anledningarna till att Hyundai Sonata är en så bra bil att köpa är att företaget erbjuder en generös garanti på fem år och 60 000 mil. Detta innebär att om du köper en begagnad Sonata är det mycket troligt att bilen fortfarande omfattas av denna garanti. Och eftersom priset på en helt ny Sonata är rimligt kan du vanligtvis få en av dessa bilar under fyra år för cirka 10 000 dollar mindre än originalpriset, vilket gör den extremt prisvärd för alla. Den erbjuder både tillförlitlighet och ett billigt pris för alla som letar efter en bra begagnad bil.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

5. Ford Focus

Och innan du tror att endast utländska bilar finns med på den här listan är Ford Focus ännu ett fordon som är perfekt att köpa begagnat. Några av fördelarna med den här bilen är att delarna är lätt tillgängliga när bilen behöver underhåll, och om du väljer en som är tillverkad mellan 2008 och 2011 kan du troligen få den för runt 5 000 dollar eller mindre. Detta gör den till en utmärkt bil för personer med en budget.

6. Volvo XC90

Lyxbilar kan förlora mycket av sitt värde på kort tid, men inte så med Volvo. XC90 behåller ungefär 40 % av sitt värde efter 12 år, och den är dessutom en av de säkraste bilarna på vägarna idag. Den har haft färre återkallelser än de flesta andra lyxiga SUV:er och ger familjer ett utmärkt sätt att få ett säkert, billigt och lyxigt fordon som inte kostar mycket.

7. Honda Civic

I nästan alla listor som du hittar över de mest pålitliga bilarna brukar Honda Civic vara med i toppen, och det finns en anledning till det. Även om du köper en Civic som är tio år gammal kommer du troligen ändå att få mycket användning av den eftersom de flesta håller långt efter 300 000 mil. Du kan välja mellan en sedan, en coupé eller till och med en hybrid. Det är mycket möjligt att få en bra Civic med mycket spark kvar för 5 000 dollar eller mindre.

8. Nissan Altima

Altima har rankats som den främsta begagnade bilen som kostar under 15 000 dollar, och mellan stil, funktionalitet och överkomliga priser är detta en bra begagnad bil av många skäl. Om du kollar under huven ser du en 2,5-litersmotor med 182 hk som verkligen är en riktig kraftkälla, dessutom är detta ett snyggt fordon som du kommer att se fram emot att äga i många år till.

  Är begagnade BMW tillförlitliga?

9. Honda Fit

Vissa har aldrig hört talas om Fit, men det är en fantastisk bil som är välgjord, rolig att köra och mycket prisvärd. Och när det gäller att behålla sitt värde är Honda Fit oöverträffad. Ännu bättre är att sportigheten i den här bilen gör den till en bra bil för din tonåring, även om den fortfarande har fyra dörrar och mycket utrymme på insidan. Det är med andra ord en fantastisk begagnad bil av många skäl.

10. Subaru Outback

Det finns många skäl att välja Subaru Outback som din nästa begagnade bil. Det är ett ruggigt och robust fordon, och den kommer med fyrhjulsdrift som gör den mycket mångsidig såväl som säker. Bilen är billig och har lågt underhåll, så även om du väljer att skaffa en som är tio år gammal eller ännu äldre kan du oftast räkna med att ha den kvar under mycket lång tid. Utöver allt detta är Outback också framröstad som en av de bästa bilarna att köpa nya.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts