Är begagnade BMW tillförlitliga?

Är begagnade BMW tillförlitliga?

I motsats till vad många tror är vissa begagnade BMW:er mer tillförlitliga än vad du kan förvänta dig. Dessa är naturligtvis vissa modeller som underhållits perfekt av sina tidigare ägare. Generellt sett bör du undvika att köpa begagnade BMW:er eftersom de kan komma att kosta dig mer än en helt ny bil på grund av kostsamma reparationer och vanliga haverier.

Varför är begagnade BMW:er inte tillförlitliga?

Det finns ett visst rykte kring begagnade BMW som avskräcker de flesta köpare. BMW är ett märke som erbjuder körglädje före allt annat och det lockar utan tvekan en viss typ av förare bakom ratten.

Aggressiva förare och oerfarna tidigare ägare.

De flesta BMW-ägare kör aggressivt och pressar sina bilar till det yttersta. Detta återspeglar sig ofta på fordonens allmänna välbefinnande. Aggressiv styrning, acceleration, bromsning och växellåda kan inte bara skada motorn, utan även fordonets fjädring och hantering.
De flesta oerfarna bilentusiaster rusar iväg för att köpa en BMW direkt. Anledningen till det är att BMW:s hantering är mycket enklare än andra lyxiga sportbilar. BMW kostar inte bara mindre än låt oss säga en Porsche, utan de ger samma känsla bakom ratten och kräver inte att du är en erfaren förare för att ha kul.
Detta lockar till sig nya förare. Nya förare som tidigare ägare till din bil innebär att din begagnade BMW med största sannolikhet har fått nära nog ingen service och underhåll.

BMW:er kräver bensin och service av hög kvalitet.

Om du funderar på att köpa en begagnad BMW är du sannolikt inte villig att betala hela beloppet för en ny BMW. Gamla BMW:er, precis som nya BMW:er, kräver ordentlig service och användning av högkvalitativt bränsle. Oavsett om du kör en 1990-talsmodell eller en 2020-modell är reparationer kostsamma. BMW-arbete kostar i genomsnitt 120 dollar i timmen och kan nå ända upp till 200 dollar.
De flesta BMW-modeller har vissa plastdelar under huven som tenderar att spricka med åren och livet på vägen. Dessa delar är oftast utformade för att hålla så länge bilen är under garanti.
Trots den fantastiska möjligheten att köpa en högpresterande sportbil för under 8 000 till 10 000 dollar kan det faktiskt sluta med att du betalar mer än så under loppet av ett och ett halvt år, på grund av försäkringspremier, bensin, underhåll och reparationer.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

BMW:er håller cirka 80 000 till 120 000 mil, beroende på service.

Om du vill köpa en begagnad BMW, se till att du köper en med mindre än 80 000 mil på bilen. Om bilägaren inte bor nära havet eller i ett mycket kallare klimat kan de flesta BMW:er hålla till och med upp till 200 000 mil, beroende på hur ofta de har servats.
När du tar hänsyn till allt detta bör du överväga om bilen körts på motorväg eller i trafik. Bilar som körts mer i stadsförhållanden får problem mycket snabbare än bilar som använts utanför stan, på grund av att de hela tiden stannar och startar i låga varvtal.

Endast ett fåtal BMW-modeller är värda att köpa begagnat.

Trots alla skäl att inte köpa en gammal BMW finns det fortfarande ett mycket starkt argument för varför man bör köpa en. BMW ger körglädje som inget annat fordon till priset.
Det finns vissa BMW-modeller som är exceptionella och som inte går sönder så lätt som de flesta, även när de är på väg i över 150 000 mil. Så om du vill köpa en begagnad BMW ska du försöka hitta en av dessa modeller.
BMW 3-serien från 2006 till 2011
En av de mest sålda BMW 3-serierna, 2006 – 2011 års modell fick 4 och 5 stjärnor i krocktester och hade ett övergripande genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg. Detta är exceptionellt jämfört med de flesta modeller.
De äldre modellerna i serien har ett lägre tillförlitlighetsbetyg jämfört med de nyare modellerna och drabbas ofta av elektriska, mindre motor- och kylsystemproblem. I övrigt verkar allt annat bra och detta är modeller som du kan satsa på när du köper begagnat.
2008 – 2011 BMW 1-serie E82 och E88
E82 och E88 är bakhjulsdrivna fyrsitsiga bilar som var en bra storsäljare i USA när de släpptes. De finns med både automatisk och manuell växellåda och är mycket pålitliga.
På baksidan har de dock en inte så optimal körsträcka på 17 mpg i stan och 25 mpg på motorvägen. Dessutom är de genomsnittliga kostnaderna för fem års ägande, utöver inköpspriset, cirka 15 000 dollar, vilket är över genomsnittet för en BMW. Men om du planerar att ha roligt i mindre än ett år och sälja den igen är detta ett bra köp.
2004 – 2010 BMW 5-serien
Modellerna som ingår i 5-serien 2004 – 2010 är alla pålitliga och en bra blandning av prestanda och lyx. E60 BMW 5-serien från 2004 är en av de mest sålda BMW:erna i USA, näst efter 3-serien från samma år. Ett mycket pålitligt fordon överlag, även för sina andra och tredje ägare.

  Har BMW:s blinkers?

Vanliga frågor om att köpa en begagnad BMW

Varför är äldre begagnade BMW så billiga?

Marknaden är övermättad med gamla BMW:s och lagarna om tillgång och efterfrågan slår igenom. Ju fler BMW som finns till salu, desto mer sjunker priset. Dessutom värderas BMW:er snabbt ned, så de flesta vet att det inte är en bra idé att köpa en begagnad BMW.

Förbi vilka miltal bör man inte köpa en gammal BMW?

100 000 mil anses vara ett riktmärke för en mycket begagnad BMW. Om du planerar att köra bilen varje dag ska du undvika att köpa BMW:er som körts mer än så. Många modeller som E36 och E46 kan gå långt över 300 000 mil med rätt service, men de flesta andra modeller gör det inte.

Vilka är de mest tillförlitliga BMW-modellerna?

BMW 325i och 328i (1996-2004) var två av de mest tillförlitliga bilarna som producerades av BMW överlag. Motorerna är ganska kraftfulla och har betecknats som skottsäkra av många recensenter och tidigare ägare. Karosserierna på dessa fordon rostar sällan och förblir solida under mer än 20 års användning. Om de underhålls på rätt sätt kan de hålla mer än 250 000 mil i genomsnitt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts