Vilka begagnade bilar ska du INTE köpa?

Genom att köpa en begagnad bil kan du spara massor av pengar. Men om du väljer fel begagnad bil kan det sluta med att du ångrar dig eftersom du kommer att tillbringa mer tid i garaget än på vägen. Så innan du spenderar dina surt förvärvade pengar på någon bil är det bra att veta vilka begagnade bilar du bör undvika.
De värsta begagnade bilarna är Fiat 500, Mini Cooper, Jeep Wrangler, Dodge Journey och Ford Focus. Dessa bilar är inte tillförlitliga och många tillförlitlighetsbedömningsinstitut har klassat dem som några av de sämsta bilarna att äga. Tänk därför efter två gånger innan du köper någon av dessa bilar!
De flesta människor köper begagnade bilar eftersom de inte har råd med nya bilar. Andra köper tvärtom begagnade bilar för sina tonåringar eller för första gången som förare. Men om den begagnade bilen inte är tillförlitlig blir detta ett slöseri med tid eftersom sparade pengar kommer att slösas bort i garaget på reparation och underhåll.
Här är de begagnade bilar som du bör undvika:

Fiat 500

Det fordon som toppar vår lista över begagnade bilar som du bör undvika är Fiat 500. Fiat-Chrysler har minst 19 modeller, men alla presterar dåligt i tillförlitlighetsbetyg. Fiat 500 från 2012 är den sämsta av dem alla eftersom användarna rapporterade problem med bromsar, fjädring och kraftutrustning.

Dodge Journey

Ett annat märke som är populärt för att leverera opålitliga bilar är Dodge. Detta märke har minst 7 modeller med en tillförlitlighet under genomsnittet. Om du vill köpa en Dodge-modell ska du hålla dig borta från Dodge Journey och Dodge Challenger. Problemen med Dodge Journey omfattar bland annat problem med motor och fjädring.

Ford Focus

Ford har också flera modeller med tillförlitlighet under genomsnittet. Ford Focus är dock den minst tillförlitliga Ford-modellen. Överraskande nog var den den mest sålda bilen 2013, men problem med växellådan gjorde att försäljningen slog in i väggen och folk tappade förtroendet för den här modellen.

  Vilken är den bästa sportbilen för feta personer?

Mini Cooper

Mini Cooper är en av de vackraste småbilarna på marknaden. Även om dess utseende är frestande, låt dig inte frestas att spendera dina surt förvärvade pengar på en begagnad Mini Cooper. Modeller tillverkade mellan 2007 och 2011 har flest problem.

Jeep wrangler

Jeep Wrangler är ett av de mest anmärkningsvärda 4X4-fordonen med en lojal fanskara. Ändå är denna bil mycket opålitlig och har till och med haft några återkallelser. Till exempel hade Jeep Wrangler 2020 två återkallelser. Det som gör den opålitlig är dess teknik och dåliga karossintegritet.

Cadillac Escalade

Cadillac Escalade är en av de minst tillförlitliga SUV:erna på marknaden. Dess 2015- och 2016-modeller ligger sist på de flesta tillförlitlighetsbedömningsinstitut. Några av de problem som ägarna klagat på är bland annat problem med drivlinan, växellådan och karossdelar.

BMW X5

BMW X5 är bland de minst lyxiga bilarna på marknaden. Dess modell från 2011 till och med 2014 har några av de sämsta tillförlitlighetsbetygen på marknaden. Vanliga problem som begagnade BMW X5-bilar har är bland annat motorproblem, dålig klimatkontroll och defekt bränslesystem.

GMC Yukon

Med ett lågt tillförlitlighetsbetyg på cirka 2,5 av 5 är en begagnad GMC Yukon en av de bilar som du inte bör köpa. De tidigaste modellerna har problem med luftkonditionering och bakljus. Tvärtom återkallades den senaste modellen eftersom den hade ett saknat lim mellan två lager av bränsletankens skal.

Audi A4

Även om Audi har förbättrat sig mycket när det gäller att göra mer tillförlitliga bilar har Audi A4 varit lamslagen av problem i de flesta av sina modeller. Audi A4-modellen från 2014 är den minst tillförlitliga. Den följs tätt av modellerna från 2007 till 2011.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder är en exceptionell SUV för långa resor. Tack vare sina bekväma säten. Man kan dock inte lita på den här SUV:n. Ägare av den här bilen fick ta itu med airbagfel och bromsproblem. Så om du letar efter en begagnad bil bör du undvika denna SUV.

FAQ

Vilka är de bästa begagnade bilarna att köpa?

Efter att ha tittat på de sämsta begagnade bilarna att köpa är det också viktigt att känna till de bästa begagnade bilarna att köpa. Om du vill ha en tillförlitlig och pålitlig begagnad bil är detta de bilar som du bör överväga att köpa:

  • Honda Fit
  • Mazda MX-5 Miata
  • Honda Civic
  • Toyota Camry
  • Toyota Corolla
  • Volvo XC90

När är den bästa tiden att köpa en begagnad bil?

Genom att köpa en begagnad bil kan du spara pengar. Men om du köper en begagnad bil vid rätt tidpunkt sparar du ännu mer pengar. Om du vill spara mycket pengar på begagnade bilar bör du överväga att köpa en under särskilda helgdagar som Black Friday och Veteran’s Day.
Att köpa en bil före årsskiftet eller på julafton kan dessutom hjälpa dig att spara mycket. Du kan också överväga att köpa en begagnad bil i slutet av månaden och under januari, februari, mars, november och december. Slutligen kan du också få bra erbjudanden när nya modeller släpps.

Vad ska man tänka på när man köper en begagnad bil?

Innan du hoppar på ett bra erbjudande och betalar säljaren är det viktigt att du tar hänsyn till dessa faktorer när du köper en begagnad bil. Först och främst ska du kontrollera tillförlitligheten. Ta för det andra reda på om bilen har en garanti. Andra saker att tänka på är att ta bilen på en provkörning, besöka en mekaniker för en kontroll och titta på bilens historia.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

Vilken körsträcka är dålig för en begagnad bil?

Även om körsträckan kan vara missvisande är den ibland mycket viktig eftersom den kan ge dig information om hur länge bilen kommer att hålla. Observera att de flesta bilar har en förväntad livslängd på cirka 200 000 mil. Så om du tänker köpa en bil med över 15 000 mil per år är denna körsträcka dålig.
En bra begagnad bil bör ha gått minst 10 000 till 15 000 mil. Så om körsträckan är över 15 000 kan den anses ha en hög körsträcka, vilket inte är bra. Dessutom innebär detta att bilen inte kommer att hålla länge och kan utveckla allvarliga problem snabbare än väntat.

Slutsats

Om du är på marknaden för en begagnad bil är det viktigt att skilja de bäst begagnade bilarna från dem du bör undvika. Att inte göra det kommer att kosta dig på lång sikt. Begagnade bilmodeller som Fiat 500, Ford Focus, Jeep Wrangler, Audi A4, Dodge Journey och Mini Cooper, bör undvikas så mycket som möjligt.
När du väljer en begagnad bil bör du överväga en bil med god tillförlitlighet. Många prisvärda och pålitliga begagnade bilar på marknaden kommer inte att kosta dig mycket när det gäller underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts