Vilken är den bästa sportbilen för feta personer?

Sportbilar är gjorda för att gå fort, vilket innebär att de är något kompromisslösa när det gäller körbarhet, komfort, teknik och praktiska egenskaper. Sportbilar är också lätta för att vara smidigare och erbjuda ett bättre effekt-viktförhållande.

Därför är sportbilar inte nödvändigtvis gjorda för tjocka människor, men det finns några alternativ som erbjuder mer utrymme samtidigt som de har en sportig prägel. Ett bra exempel på en sådan bil är Audi A8, en V10-driven superbil med 600 hästkrafter, men tillräckligt stor för överviktiga förare.

Vidare är BMW M3 och Audi RS4 också bra för överviktiga förare eftersom de erbjuder vanlig sedan/estat praktisk funktionalitet samtidigt som de erbjuder mer kraft och smidighet. Om du vill ha den moderna tidens stapelplastsportsbil är Porsche 911 rätt väg att gå.

Dessutom är BMW M8 en fantastisk sportbil grand tourer med mycket utrymme för alla oavsett form och storlek. Dodge Challenger är dock förmodligen den bästa sportbilen för tjocka personer eftersom den erbjuder de bredaste sätena i hela bilindustrin.

Audi R8

Sedan introduktionen av Audi R8 har Audi lyckats sälja mer än några hundra eller till och med ibland några tusen R8-modeller varje år. Knappast någon annan superbil där ute kan göra vad Audi R8 kan eftersom den erbjuder en sådan delad personlighet.

600 hk kommer från en V10-motor med naturlig insugning som kan uppnå topphastigheter på över 200 km/h samtidigt som den har bekväma flervägsjusterbara säten med värmefunktioner, ett förstklassigt surroundljud, fantastiska byggmaterial och gott om utrymme för båda passagerarna.

  Hur man täcker bilfönster för att sova

BMW M3

När det gäller sportbilar är ingen annan så ikonisk som BMW M3. En 6:e generation av M3 släpptes nyligen och den ser redan ut att bli en succé även om den erbjuder ganska märkliga designbeslut. Ändå är den nya M3 utan tvekan den bästa sportsedanen på marknaden just nu.

Ett sådant uttalande behöver ytterligare ett sammanhang, och i det ögonblick du lägger ögonen på nya M3 kommer du att se att det finns massor av prestanda och utrymme ombord. Med mer än 500 hästkrafter, möjlighet till bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, automatisk eller manuell, finns det en M3 med perfekta alternativ för alla.

Audi RS4

Äkta Audi RS-entusiaster inser att Audi tillverkar några av de bästa sportbilar för daglig körning som går att köpa för pengar. Detta beror främst på att Audi RS-bilar tenderar att vara lite dämpade om de körs normalt, men efter att du tryckt på en knapp eller två inser du plötsligt att du kör en riktig sportbil.

En äkta sportkombi för att vara exakt. Audi RS4 erbjuder 450 hk, ett branschledande AWD-system och en snabbväxlande växellåda. Praktiken är imponerande eftersom RS4 behåller Audi A4 kombibilens plattform.

Porsche 911

Porsche 911 är utan tvekan den bästa sportbilen genom tiderna tack vare sin rika historia, fantastiska teknik och en tillförlitlighet och byggkvalitet som ligger över genomsnittet. Det har funnits så många 911:or fram till nu att endast den största Porscheentusiasten kan nämna dem. Du bör dock främst vara intresserad av antingen 991- eller 992-generationen.

  Är det värt att byta ut ett hybridbatteri?

Nästan alla 911-generationer 991 och 992 är tillräckligt rymliga för överviktiga personer, endast GT 911-varianterna kan vara lite för kompromisslösa. Prestandan är imponerande i hela sortimentet, och du bör inte oroa dig för att något ska gå sönder inom kort.

BMW M8

BMW M8 är utformad för människor som vill ha komfort, prestanda och lyx. Att ha alla tre är dock svårt eftersom de är så olika. Lyx och komfort kräver extra vikt och mjuk fjädring, medan prestanda kräver lätta bilar med styva fjädringar.

Hur som helst är BMW M8 verkligen en bekväm och lyxig grand tourer-sportbil. Interiörutrymmet i M8 är så stort som du någonsin skulle vilja ha, dessutom är allting färdigställt enligt BMW:s högsta hantverksmässiga standard.

Dodge Challenger

Dodge Challenger är den perfekta sportbilen för tjocka personer eftersom den erbjuder enorma säten, ett enormt innerutrymme och en överlag stor och tung bil. Motorvalen är också enorma och du kan välja mellan motorer med 200-300 hk, eller så kan du gå all out och skaffa dig en Dodge Demon med 840 hk.

Även om Challenger egentligen inte är så lyxig är Challenger tack vare de enorma sätena en ganska bekväm bil. Tillförlitligheten är också ganska hyfsad och det är priserna på andrahandsmarknaden också. Se till att kolla in Dodge Challenger om du är överviktig för det kan lika gärna vara den perfekta bilen för dig.

FAQ-avdelning

Bör överviktiga personer ens köra snabba bilar?

Det finns inga problem med att överviktiga personer kör snabba bilar, men det finns vissa problem om de kör snabba bilar där de inte passar in ordentligt. För att du ska kunna vara säker vid en olycka måste du vara på ett tillräckligt långt avstånd från krockkuddarna.

  Ska jag köpa en elbil nu eller vänta?

Dessutom använder många överviktiga människor inte ens säkerhetsbältet så ofta, vilket är exponentiellt farligare ju tyngre personen är.

Vilka sportbilar är inte gjorda för överviktiga personer?

Italienska superbilstillverkare, särskilt Lamborghini, är kända för att bygga bilar som är svåra att kliva in och ut ur och bilar med begränsat fot- och huvudutrymme.

Bilar som Lamborghini Aventador till exempel är varken gjorda för långa eller tjocka personer och att köra Aventador som sådan kan vara en säkerhetsrisk. McLaren är också en tillverkare som är känd för att bygga bilar som är alldeles för små för tjocka eller långa personer.

Är sportbilar bra för långkörning?

För några decennier sedan var sportbilar långt ifrån bra på något annat än att vara sportiga. I dagens läge kan dock många sportbilar, som de som listas här, göra vad du vill att de ska göra. Audi RS4 skiljer sig till exempel inte från en Audi A4 Avant på en motorväg.

Men när du lämnar motorvägen och kommer till en vacker slingrande väg, sätter du bilen i sportläge och inser varför RS4 finns.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts