Kan feta människor köra sportbilar?

Sportbilar är konstruerade med prestanda i åtanke, vilket innebär att dessa bilar tenderar att offra allt som går emot prestanda. Många sportbilar är nästan lika bekväma och lyxiga som vissa lyxkupéer, medan andra är enkla och inte ens har luftkonditionering.

Därför kan överviktiga personer bara köra de bilar som är minst kompromisslösa. Tack och lov finns det en hel del sportbilar och till och med superbilar som passar för överviktiga personer. Om du är en av dem bör du dock se till att först testa bilen ordentligt.

Porsche 911 verkar erbjuda tillräckligt med utrymme för mycket stora personer, Audi R8 är en superbil med enorma mängder interiörutrymme. Många amerikanska sportbilar är också tillräckligt stora för överviktiga personer, särskilt Dodge Challenger.

Sportsedlar bör också vara tillräckligt stora för alla utom de mest överviktiga personerna. Här bör du överväga BMW M3 och Audi RS4/RS5. Stora sportkupéer som BMW M8 kan också passa stora personer.

Porsche 911

Porsche 911 är utan tvekan den bästa sportbil som någonsin tillverkats, men det bästa med 911 är att den inte är så kompromisslös som vissa sportbilar är. Alla 911-modeller förutom bilarna i GT-serien är både bekväma och rymliga, vilket gör dem perfekta för överviktiga personer.

Du bör överväga att köpa antingen en 911/911s eller en Turbo/GTS-modell. Alla dessa modeller erbjuder baksäten som oftast är utformade för shoppingkassar. Detta innebär att du kan skjuta tillbaka sätet för att njuta av en större sittplats.

Audi R8

Audi R8 är den definitiva superbilen för vardagsbruk. Det är extremt roligt att en V10-superbil år 2021 anses vara ett av de bästa alternativen för kunder som vill ha komfort och utrymme. Lamborghini Huracan bygger också på samma plattform, men den är betydligt mer kompromisslös när det gäller utrymme och komfort.
R8 erbjuder breda säten som är elektroniskt flervägsjusterbara vilket gör dem perfekta för överviktiga personer. Kraften är riklig tack vare en 5,2 liter stor V10-motor med naturlig insugning som ger 600 hk. 0-60 mph går på mindre än 3 sekunder och toppfarten är 204 mph.

  Hur tillförlitliga är självparkerande bilar?

Dodge Challenger

Dodge Challenger är en av de mest rymliga sportbilarna på marknaden just nu. Det innebär att även de största individerna bör kunna få plats i dessa bilar. Det finns massor av olika motor- och effektalternativ vilket innebär att prestandan också är rejäl.

Interiört sett är Challenger inte så imponerande, men det är rimligt för den här prislappen. Dodge har lyckats erbjuda en hel del värde för personer som vill ha prestanda i rak linje och som inte bryr sig om teknik och lyx.

BMW M3

BMW M3 är en stapelvara bland sportsedaner, och det finns en bra anledning till det. För det första erbjuder M3 lika mycket utrymme som den vanliga 3-serien gör. För det andra erbjuder M3 lika mycket kraft som vissa Ferrari-modeller gör samtidigt som den fortfarande erbjuder elektriska säten, en uppvärmd ratt, ett förstklassigt ljudsystem och fantastiska byggmaterial.

Effekten har höjts till 510 hästkrafter, och tiden 0-100 km/h ligger nu på cirka 3 sekunder. BMW M4 är också ett bra alternativ för större personer, men om du väljer M4 ska du se till att du inte planerar att transportera någon i baksätet.

Audi RS4/RS5

Audi RS4 och Audi RS5 är perfekta för personer som gillar följsamma och avslappnade bilar som med en knapptryckning förvandlas till extremt kapabla sportbilar. Detta innebär att om du inte känner till dessa bilar skulle du aldrig tro att de är något speciellt eller snabba.

  Varför är hybridbilar dåliga?

Naturligtvis finns det några bilkomponenter som tyder på att dessa är lite mer seriösa, båda dessa kan betraktas som sleepers. Det är de dock inte, de erbjuder cirka 450 hk från en 3,0 l twin-turbo-motor och 0-60 mph-tider på cirka 3,5 sekunder.

BMW M8

BMW M8 är en tvärkontinental grand tourer utformad för dem som älskar att spendera mycket tid på att köra långa sträckor. Detta innebär att M8 erbjuder fantastisk lyx och tekniska lösningar samtidigt som den är extremt snabb och kapabel.

615+hk är tillgängliga för dem som väljer BMW M8 Competition, men det inre utrymmet är fortfarande tillräckligt stort för överviktiga personer. Även om många trodde att M8 inte kommer att bli en total katastrof när det gäller försäljningen eftersom SUV:er nu dominerar, verkar det som om det helt enkelt inte är fallet.

FAQ-avsnittet

Vilket sportbilsmärke/superbilsmärke är värst för tjocka människor?

Märken som Lotus, Toyota och Mazda erbjuder sportbilar som vanligtvis är för små för feta personer. Märken som Lamborgini och Mclaren är dock de värsta eftersom de erbjuder lite eller inget utrymme ens för de smala förarna som är över två meter långa.

Du bör dock alltid testa bilen om du planerar att köpa den eftersom ingenting kan ersätta ditt omdöme. Se till att vara långt ifrån ratten för att inte befinna dig i en farlig position om du hamnar i en olycka.

  Vad kan förstöra en bilmotor?

Varför älskar människor sportbilar/superbilar?

Sportbilar och superbilar är älskade eftersom de ger en helt annan dimension till bilkörning. De är inte gjorda för människor som letar efter ett transportmedel från A till B, utan snarare för människor som älskar spänningen med snabba bilar och känslan av att köra i snäva kurvor.

Visst kan dessa typer av bilar ibland vara högljudda och obehagliga, men de är byggda för racerbanor och bergspass, de är inte byggda för att handla matvaror eller åka runt på Rodeo Drive.

Varför ska feta människor inte köpa sportbilar?

Som tidigare nämnts är superbilar kompromissade när det gäller utrymme och komfort. De är mycket svårare att komma in och ut ur och de är ibland högljudda och obehagliga. Det största problemet med sportbilar och superbilar är dock sätena.

Sätena i dessa bilar är ofta utformade som en så kallad ”hink”. Det innebär att de erbjuder ökat sidostöd för att hålla dig på plats när du kör i kurvor. Ibland är dessa säten så trånga att en överviktig person inte ens får plats i dem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts