Vilken är den mest pålitliga konvertibla sportbilen?

Det finns många olika segment av konvertibla bilar. De mest populära är cabrioleter med hatchback, cabrioleter med två säten och cabrioleter med sedan. Förutom dessa erbjuder Land Rover av någon anledning okänd för männen en Range Rover Evoque Convertible som ser ohygglig ut även från sin mest graciösa vinkel.

Hur som helst är alla cabrioleter till för att göra hela körprocessen roligare och mer intressant, och vilket bilsegment är bättre att blanda det med än sportbilssegmentet eftersom sportbilar är de mest dynamiskt tilltalande bilarna på marknaden för många människor, mig själv inkluderad.

Oavsett vilken bil det handlar om måste den vara pålitlig, annars är det meningslöst att köpa den, och den mest pålitliga konvertibla sportbilen är BMW 2-serien. Förutom 2-serien har Mazda MX-5 alltid varit en pålitlig kompakt cabrioletsportbil, oavsett generation eller modellår.

Porsche 911 cabriolet har också prytt majoriteten av tillförlitlighetslistorna under en längre tid och det är samma sak med dess mindre kusin, Porsche Boxster. Om du gillar BMW 2-serien, men vill ha något större och sportigare, är BMW M4 cabriolet också en av de mest pålitliga cabrioletsportbilarna som finns.

BMW 2-serien

Det kan komma som en överraskning för många att en BMW regerar som den mest pålitliga konvertibla sportbilen, men enligt en studie utförd av WhatCar lyckas 2-serien kröna BMW som en osannolik underdog-vinnare. Men 2-serien är inte bara pålitlig utan faktiskt också en riktigt rolig bil att köra.

M2 anses ofta vara den bästa M-bilen i det nuvarande BMW-utbudet, så det bekräftar bara ytterligare att 2-seriens plattform är en riktig sportbilsplattform. En kortare hjulbas i kombination med en snygg exteriördesign gör att 2-serien känns som ett tillfälle, även om du inte väljer toppmodellen M2.

  Vilka är de bästa sportbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Mazda MX-5

MX-5 är en fanfavorit när det gäller kompakta sportbilar sedan flera decennier tillbaka. Det finns otaliga YouTube-videor där stolta ägare berömmer MX-5-plattformen för att den är extremt pålitlig, billig att köpa, billig att underhålla och fantastisk att köra. Även om hardtop-versionen är mer dynamisk är cabriolet fortfarande tillräckligt dynamisk.

Oavsett vilken generation av MX-5 du väljer kommer du inte att bli besviken när det gäller tillförlitlighet. Även om 2-serien hade färre problem än MX-5 i den ovannämnda studien skulle jag för min del bli förvånad om 2-seriens tillförlitlighet på lång sikt lyckas hålla sig så.

Porsche 911

Porsche 911 introducerades för första gången redan på 60-talet, och sedan dess har Porsche lyckats förbättra plattformen vilket i slutändan lett till en överlägset tillförlitlig modellserie. Den klassiska bakre motor monterad, RWD flat-six motoruppställningen har förblivit oförändrad i stort sett, vilket allt gynnar den långsiktiga tillförlitligheten.

Oavsett vilken modell du väljer kommer du sannolikt att vara nöjd med någon av dem, men om du vill ha fart och lyx ska du välja Turbo cabriolet. Om du vill ha det sportigaste cabrioletvalet av alla ska du försöka få tag på en Porsche Speedster, om inte, satsa på GTS Targa.

BMW M4

Den nyaste G82 BMW M4 är för ung för att kunna bedömas ordentligt när det gäller tillförlitlighet, men det gäller inte den senaste generationens M4 cabriolet. Som sådan är den senaste generationens M4 cabriolet också snygg, något som inte kan sägas om den nya, åtminstone inte med säkerhet.

  Vilken är den tystaste och smidigaste bilen?

Tack vare nästan 500 hk är M4 extremt rolig att köra, men de äldre manuella versionerna är lite oroliga. Tack och lov löstes allt detta senare med Competition- och CS-versionerna. M4 cabriolet erbjuder tillräckligt med utrymme för fyra vuxna, vilket inte är något som kan sägas om alla andra bilar på den här listan.

FAQ-avsnitt

Vad är poängen med konvertibla sportbilar?

Många bilentusiaster anser att konvertibla sportbilar är meningslösa eftersom de inte är lika dynamiska som sina motsvarigheter med fast tak. Det beror främst på att konvertibla sportbilar är tunga och inte är lika strukturellt sunda, vilket blir ett problem så fort du börjar sätta bilen på prov.

Hur som helst behöver en sportbil inte vara en bil med alla prestanda, och sällan är någon modern sportbil med cabriolet det. Om du vill ha en bil som är inriktad på banor bör du köpa en sportig cabriolet. Om du däremot vill ha det bästa av båda världarna kan en cabrioletsportbil vara en extremt trevlig upplevelse.

Är cabrioleter med fast tak bättre än cabrioleter med mjukt tak?

Mjuka toppar är vanligtvis ett bättre alternativ, men det beror på utförandet. De flesta cabrioleter med hårda toppar är extremt tunga, komplicerade och opraktiska, men de är styvare och bättre isolerade än de flesta mjuka toppar. Å andra sidan är softtop cabrioleter lättare, toppmekanismen tar mycket mindre plats, men de är inte lika säkra eller raffinerade som vissa hardtops är.

  Bästa hybridbil för vinterkörning

De nuvarande trenderna inom bilindustrin innebär att mjuka toppar är bättre i nästan alla avseenden, och märken som Bentley och Rolls Royce har lyckats utforma bilar med mjuka toppar som är extremt tysta. Om man lägger till tillräckliga förstärkningar i chassit kan en bil med mjukt tak fortfarande vara lika styv, om inte styvare, som en cabriolet med hårt tak.

Hur kan jag maximera min bils tillförlitlighetspotential?

En bils tillförlitlighetsklassning är inte huggen i sten, vilket innebär att den kan förändras, och det gör den oftast på individuell nivå. För att maximera tillförlitlighetspotentialen måste du följa strikta service- och underhållsplaner och scheman eftersom ingen bil utan dem någonsin kommer att vara tillräckligt tillförlitlig.

En annan sak att tänka på är milantalet eftersom knappast någon bil där ute kan vara tillräckligt tillförlitlig efter att ha passerat 100k, 200k, 300k eller till och med 500k+ mil på vägmätaren. Ta hand om din bil, oavsett hur gammal eller robust den är, rengör den ofta och gör allt nödvändigt arbete som behöver göras i tid och enligt tillverkarens rekommendationer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts