Bästa Mercedes begagnade SUV

Bästa Mercedes begagnade SUV

Just nu erbjuder Mercedes sju olika SUV:er som omfattar alla segment du kan tänka dig. Utbudet börjar med GLA som är den minsta SUV:n och går upp till den kolossala GLS, en sju-sitsig koloss.
Så om du köper nytt är det ganska knepigt att välja bland ett så brett utbud. Om du dessutom tar hänsyn till begagnatmarknaden och många modeller som har upphört att tillverkas, men som fortfarande erbjuder fantastiska funktioner, handlar valet av den bästa begagnade SUV:n från Mercedes om att hitta den perfekta balansen mellan dina behov och önskemål.

Mindre Mercedes SUV:er

Om du är på marknaden för en mindre Mercedes SUV kan du välja mellan GLA, GLB, GLK/GLC eller den eleganta GLC Coupe.

GLA

En helt ny GLA kostar dig runt 36 000 dollar, men en begagnad GLA av tidigare generation, i produktion mellan 2016-2020, kostar dig någonstans mellan 13 000 och 17 000 dollar. Den tidigare generationen av GLA erbjuder funktioner som är ganska jämförbara med den nyaste, och som sådan verkar den vara ett frestande förslag.

GLB

GLB har precis börjat tillverkas och att hitta en begagnad kan vara lite knepigare. GLB har ett jämförbart pris som GLA, och ett liknande begagnatpris är att vänta.
GLC
Den förmodligen bästa SUV:n från detta segment är GLC, eller den tidigare modellen GLK. Den nya GLC börjar på cirka 43 000 dollar, och en begagnad modell kan hittas till ett pris norr om 28 000 dollar. För ett sådant pris är GLC en fantastisk SUV, och att köpa en begagnad GLC erbjuder mycket mer än en helt ny GLA.

GLK

Men om du har en stram budget och vill ha en kompakt SUV är GLK också ett utmärkt alternativ. GLK är allmänt berömd för sina tillförlitlighetsresultat som ligger över genomsnittet jämfört med andra Mercedes-modeller. GLK kan köpas för så lite som 11 000 dollar, men du kan räkna med att hitta en bra modell runt 16 000 dollar.

  Tio bilar som du inte bör köpa nya (köp dem istället begagnade)

Medelstora Mercedes SUV:er

Om du tycker att de tidigare nämnda Mercedes SUV:erna är lite för små, eller om du vill ha en ”riktig” SUV, finns det mycket att välja på i mellanstorlekssegmentet.
GLE
Den bästa mellanstora Mercedes SUV:n är GLE, en rymlig SUV som mer liknar en E-klass på styltor. Som sådan erbjuder GLE allt som en SUV bör erbjuda, och på grund av detta, och många andra skäl, är GLE den bästa mellanstora familje-SUV:n.
En ny GLE kostar runt 55 000 dollar, men en begagnad kan köpas för någonstans mellan 27 000-60 000 dollar beroende på skick, trims och tillverkningsår. Men om du vill ha en mellanstor Mercedes SUV på en budget bör du kolla in den äldre ML Mercedes.

ML

ML-klassen upphörde att tillverkas 2016 och döptes senare om till GLE, men denna SUV är fortfarande en konkurrenskraftig SUV i det begagnade mellanstora segmentet, särskilt eftersom en sådan kan köpas för någonstans mellan 19k-$25k.

Stora Mercedes SUV:er

Men om alla dessa är för små, eller om du verkligen vill ha den största SUV som Mercedes någonsin kan sälja till dig, bör du kolla in GLS som är den största Mercedes SUV:n, eller den legendariska G-klassen som är den mest kapabla.

GLS

En helt ny GLS kostar dig minst 76 000 dollar. Och för det priset får du en helt ny flaggskepps-SUV från Mercedes, som mer liknar S-klassen på styltor. Men att välja en begagnad verkar mer logiskt på grund av det uppblåsta ingångspriset.
En begagnad GLS kostar dig mellan 31 000 och 87 000 dollar, beroende på skick, trims, körsträcka och många andra detaljer. En Mercedes GLS värdeminskar så mycket som 60 % under de första fem åren efter tillverkningen, och på grund av detta är det en smartare investering att välja en begagnad bil.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

GL

Du kan också kolla GL-klassen, som var föregångaren till GLS innan Mercedes ändrade sin nomenklatur 2016. En begagnad GL kan köpas för någonstans mellan 7 000 och 33 000 dollar, och detta visar hur styv avskrivningstakten är för dessa stora Mercedes SUV:er.

G-klass

G-klassen, även känd som G-Wagen, är stor och boxig. Om du vill ha en G-klass måste du vara beredd att spendera pengar. En ny G-klass kostar cirka 131 000 dollar och G-klassen förlorar cirka 50 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. Att köpa en begagnad G-klass är också ganska tillrådligt, men inte generationerna före faceliftet eftersom de inte är i närheten av att betraktas som ”bra bilar”.
Begagnatpriserna för G-klass börjar vid cirka 43 000 dollar för de äldre modellerna, och de går upp långt över 100 000 dollar för de mest populära AMG-modellerna.

Att köpa en begagnad Mercedes

Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad Mercedes SUV?

Tja, den uppenbara fördelen är priset. Utgångspriset för i stort sett alla Mercedes SUV är ganska svårt att svälja. Mercedes SUV:er i allmänhet förväntas förlora i genomsnitt 54 % av det ursprungliga värdet under de första fem åren efter tillverkningen.
Dessutom är begagnatmarknaden full av frestande erbjudanden om mindre än 3-5 år gamla SUV:er som fortfarande omfattas av garantier och servicepaket, men med ett pris som är mycket mer uppnåeligt.

Vad är det som gäller när man köper en begagnad Mercedes SUV?

Du bör samla in så mycket information som möjligt om vad varje prisklass ger dig. Du bör sätta upp en strikt budget med lite pengar på sidan för oförutsedda händelser eftersom du aldrig kan vara för säker på att köpa en dyr SUV som kanske inte visar sig vara lika pålitlig som när den lämnade fabriken.
Du bör också leta efter SUV:er som är i gott skick och som har behandlats på ett värdigt sätt, med garanti- och servicepaket om möjligt. Du bör inte slå över din viktgräns och spendera för mycket pengar på en SUV som du inte har råd med på ett bekvämt sätt. Vidare är det också tillrådligt att skaffa all dokumentation om bilens ägande, liksom en inspektion före köpet.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Hur kan du hitta en perfekt balans mellan dina behov och önskemål?

Var bara ärlig mot dig själv. Behöver du verkligen en 600 hästkrafter stark 7-sitsig SUV som kommer att kosta en förmögenhet efter ett par år? Chansen är stor att du inte behöver det. Du bör inte gå på märkesjakt, utan du bör istället gå på jakt efter förnuft och logik.
Försök att samla in så mycket information som möjligt om den modell du är intresserad av, särskilt i segmentet tillförlitlighet och extrakostnader, eftersom dessa ofta kan förbises på grund av den rena spänningen som ett nybilsköp kan innebära.
Du bör också rådfråga dina familjemedlemmar, en oberoende återförsäljare och många nätbutiker. Alla dessa kommer att hjälpa dig att förstå detaljerna i den modell du är intresserad av.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts