Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

Att köpa en begagnad BMW i3 är absolut ett bra val. BMW i3 är en liten 5-dörrars hatchback, och den är ett utmärkt val för att köpa ett begagnat fordon. Bilen skriver av rätt mängd, vilket ger dig ett fint inköpspris. En 5 år gammal i3 kan lätt köpas för under 20 000 dollar.

Fördelar med att köpa en begagnad i3

Den lilla elbilen BMW i3 är en av de bästa bilarna för stadsresor. Den lilla bilen kräver inte mycket pengar för underhåll eller bränsle eftersom den är eldriven. Trots sin storlek är motorn fortfarande mycket kraftfull och låter dig njuta av en klassisk BMW-körning.

Snabb värdeminskning

Detta är en av de största anledningarna till att köpa BMW i3 begagnad. Den här bilen har en hög avskrivningstakt och kan till och med avskrivas med upp till 60 % efter bara 3 år. Även om detta kan vara olyckligt för dem som äger bilen är det säkert bra för dem som vill få tag på en begagnad modell.

En tre år gammal i3 kan lätt köpas på Edmunds för mindre än 25 000 dollar. För detta pris kan du få en BMW och dessutom uppleva fördelarna med en elbil. Du kan sänka priset ytterligare genom att hitta en äldre bil eller en bil med fler mil. En 2015 års modell kan till exempel köpas för så lite som 16 000 dollar.

Rymlig och högkvalitativ interiör

Bilens interiör är en absolut lyx, och den känns inte särskilt liten på insidan. Insidan av i3 är briljant gjord och mycket rymlig. Bakdörrarna öppnas på ett okonventionellt sätt med självmordsdörrar för att ytterligare öka utrymmet inuti.

  Varför är begagnade Porsche så billiga?

Bilens interiör har många olika utformningar. Även om du inte kommer att kunna utforma din egen bil om du köper en begagnad bil, är alla i3-alternativ tillverkade av kvalitetsmaterial. Det läder som används i bilen är helt garvat naturläder. Detta läder används inte bara på sätena utan i hela bilen, vilket ger en lyxig upplevelse för föraren och passagerarna.

Om vi pratar om bilens bagageutrymme så är det också en stor fördel. Hatchback-bilen har ett utfällt baksätesutrymme på 260 liter, och det kan ökas upp till 1100 liter med den bakre raden nedfälld. Detta är tillräckligt med utrymme för att ta med sig matvaror eller bära stort bagage.

Bilen har också ett typiskt stort BMW-infotainmentsystem. Den främre skärmen är 10,5 tum stor och har det senaste BMW-gränssnittet för kakel. Du kan enkelt navigera, kontrollera batteriet, kontrollera funktioner, välja körlägen och använda Apple CarPlay via den här skärmen.

Säkerhetsfunktioner

I3 är verkligen en mycket säker bil och med mycket bra säkerhetssiffror. Bilen har testats av IIHS och fått bra betyg. I3 har alla de säkerhetsfunktioner som BMW brukar inkludera. I3 har som standard sex krockkuddar och har ett bra whiplashskydd.

Bilen fick ett bra betyg i krocksäkerhet. Den elektroniska stabilitetskontrollen i bilen låter den inte avvika och upptäcker bilen när den tappar lite fart. Bilen har också ett automatiskt bromssystem, så kallade AEB-bromsar. Andra funktioner är bland annat aktiv farthållare, varning för kollisioner framåt, assistent för att hålla sig i körfältet och fotgängarskydd.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

Tillförlitlighet

Bilen har genomsnittliga tillförlitlighetsbetyg och behåller ett gott omdöme från ägarna. Tysktillverkade bilar brukar anses vara mycket mer tillförlitliga än många andra. I3 anses vara tillförlitlig på grund av sitt låga underhåll och sin bättre bränsleekonomi. Bilen kan spara pengar på bränsle, underhåll och reparationsräkningar.

Kräver lite underhåll

Vissa bilar behöver service varje månad eller efter varannan månad, eller så behöver de extrem omsorg om sina oljebehov och utbytesdelar, vilket kostar hundratals dollar för varje bil. Lyckligtvis är i3 vanligtvis ganska billig att underhålla.

BMW i3 är en elbil och den behöver inget omfattande underhåll. Den kan behöva visst underhåll som byte av bromsbelägg eller oljebyte, men kostnaden för att underhålla en elbil är mycket lägre än för ICE-bilar. Du kan lätt spara upp till 20 000 dollar på bara fem år när du äger bilen.

Elbil

Att köpa det här fordonet till ett billigt pris och sedan spara ännu mer pengar på underhåll och bränsle är en bra sak. Du kan bokstavligen få tillbaka alla dina pengar efter 5 år om du köper en begagnad i3 som är i gott skick.

Saker att undvika

Det finns dock vissa saker som du bör undvika om du planerar att köpa en i3. Dessa saker är mindre, men kan ändå orsaka dig reparationsräkningar. Innan du köper ska du se till att kontrollera följande:

  • Batteriets tillstånd
  • Bränsleläckage
  • Slitna bromsbelägg
  Tio bilar som du inte bör köpa nya (köp dem istället begagnade)

FAQ

Hur många elbilar tillverkar BMW?

BMW tillverkar redan i3, som är en helt eldriven bil som har funnits på marknaden i flera år. BMW arbetar också med att utöka sina bilar i-serien, för att inkludera iX eller i4. Det finns också redan några plug-in hybridbilar som X5 xDrive45e eller 530e Sedan.

Vilka är prisvärda elbilar?

Elbilar är jämförelsevis dyra jämfört med vanliga ICE-bilar eller hybridbilar, men de sparar verkligen pengar på lång sikt.
Några av de mest prisvärda elbilarna är:

  • 2021 MINI Cooper SE
  • 2021 Nissan Leaf
  • 2021 Hyundai Ionic Electric
  • 2021 Chevrolet Bolt EV

Är hatchbacks familjebilar?

Hatchbacks är bilar där bakluckan öppnas helt uppåt. De är vanligtvis mindre än andra sedans eller SUV:er, så de får plats på vilken parkeringsplats som helst. De kan också ta med sig mer bagage än sedans om sätena fälls ner, vilket är en bra familjefunktion. Hatchbacks är utformade för att ge maximal komfort och huvudutrymme för passagerarna, och allt detta gör dem till en bra familjebil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts