Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Lyxbilar är dyra. Men om du inte har tillräckligt med pengar för att köpa en ny lyxbil kan du fortfarande nöja dig med en högkvalitativ och exceptionell begagnad lyxbil.
Det är en utmaning att välja ett lyxbilsmärke/en modell som den bästa, eftersom människor skiljer sig åt i smak och preferenser. Sammantaget är Mercedes-Benz S-klass den bästa lyxbilen, men BMW, Audi och Lexus är inte långt ifrån. Fortsätt läsa för att ta reda på vilken lyxbil som är bäst för dina behov och din budget.
Lyxbilar värdeminskar snabbare än andra bilar på marknaden. Detta beror på att de flesta lyxbilar är dyra att underhålla när de blir äldre. Så de flesta lyxbilsägare gör sig av med dem när garantin löper ut.
En lyxbil som kostar 70 000 dollar när den är ny kan kosta omkring 20 000 dollar när den säljs vidare efter några års användning. Detta innebär att många lyxbilar förlorar sitt värde på mycket kort tid. Så om du vill ha en begagnad lyxbil finns det många alternativ.

Den bästa begagnade lyxbilen överlag: Mercedes S-klass

Högst upp på vår lista över de bästa begagnade lyxbilarna står Mercedes S-klass. Den här Mercedes-modellen erbjuder nästan allt en person kan önska sig av en lyxbil. Den har ett alternativ för en diesel- eller gasmotor. Bilen kommer också med automatisk växellåda.
En ny Mercedes S-klass kan börja på 95 000 dollar, men samma begagnade bil kan gå för under 30 000 dollar. Beroende på märke och modell kan du till och med få en under 25 000 dollar. Den här bilen uppvisar lyx i interiör och exteriör. Den är tyst, säker, pålitlig och har en enastående prestanda.

  Är Volvo ett lyxmärke?

Den bästa presterande begagnade lyxbilen: BMW 7-serien

BMW 7-serien är kanske inte bättre än Mercedes-Benz S-klass på många sätt, men den är ändå den mest välpresterande lyxbilen på marknaden. De senaste modellerna har smalare strålkastare och frontgaller som gör att bilen ser ännu mer elegant ut.
En ny BMW 7-serie kan kosta dig över 86 000 dollar, men du kan hitta en begagnad BMW 7-serie under 25 000 dollar. Detta är ett riktigt fynd jämfört med originalpriset. För detta enastående pris får du adaptiva LED-strålkastare, högkvalitativ stereo, en elektrisk baklucka och mycket mer.

Den bästa begagnade lyxbilen i mellanklassen: Audi A8 Saloon

Audi erbjuder alltid det bästa av två världar. Den är inte lika bekväm som Mercedes, men bättre än BMW. Å andra sidan är den inte den mest presterande bilen, men bättre än Mercedes. Audi A8 Saloon erbjuder komfort, tillförlitlighet och kraft.
Liksom sina konkurrenter är en begagnad Audi ganska dyr att underhålla, men kan ändå vara värd att investera i. En helt ny Audi A8 kan kosta dig över 85 000 dollar, men samma begagnade bil kan säljas för under 30 000 dollar. Den här bilen är bara näst bäst efter Mercedes-Benz S-klass när det gäller komfort.

Den mest pålitliga begagnade lyxbilen: 2014 Lexus RX 350

Toyotas lyxmodell Lexus är den mest pålitliga begagnade lyxbilen på vår lista. Lexus RX 350-modellen är vackert utformad, bekväm, praktisk och lätt att underhålla. Den är också tekniskt avancerad med massor av säkerhetsfunktioner, till exempel bromsassistent, blindspot monitor och lane-keeping assist.
En ny Lexus RX 350 går för minst 44 000 kronor. Men efter några års användning kan du få samma bil för under 25 000 dollar. Observera att prisfallet för Lexus RX 350 inte är lika stort som för Audis, BMW eller Mercedes, eftersom den är lättare att underhålla och mer pålitlig på lång sikt.

  Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

Den säkraste begagnade lyxbilen: Mercedes-Benz E-klass

Säkerhet är av största vikt, oavsett om du köper en ny eller begagnad bil. Mercedes E-klass är en av de säkraste bilarna på marknaden. Dessutom kan den skryta med ett stort antal lyxfunktioner som ett Bang & Olufsen-ljudsystem och en aktiv förarstol med flera konturer.
Även om enheterna inte är många kan du få en ny äldre modell av Mercedes som Mercedes-Benz E-Klass 2014 för cirka 27 000 dollar. Samma begagnade bil kan gå för så lite som 11 000 dollar på marknaden. Till ett sådant pris är detta en bra investering eftersom du fortfarande får en säker men bekväm och lyxig Mercedes.

Den bästa begagnade lyxbilen under 20 000 dollar: 2013 BMW X3

BMW har ett av de lägsta återförsäljningsvärdena bland lyxbilar. BMW X3 är den bäst använda lyxbilen under 20 000 dollar. En helt ny BMW X3 från 2013 går för cirka 45 000 dollar. Den här bilen rankas högt i säkerhetsbetyg och den har överlägsen bränsleeffektivitet.

Vanliga frågor om att köpa en begagnad lyxbil

Vad ska man leta efter när man köper en begagnad lyxbil?

Precis som när du köper en ny bil måste du ta hänsyn till bilens säkerhet, tillförlitlighet, komfort och prestanda. Mercedes erbjuder mest komfort, medan BMW är de bilar som presterar bäst. Audi har kraften, medan Lexus är lättare att underhålla. Dessutom måste du kontrollera bilens skick.

  Vilken är den bästa begagnade Volvo att köpa?

Spelar milen någon roll när du köper en begagnad lyxbil?

Ja, milen spelar roll. De flesta lyxbilar börjar få problem efter 100 000 mil. Vissa Mercedes-modeller börjar utveckla problem redan vid 50 000 mil. Audis är ganska dyra att underhålla när de blir äldre, medan BMW-delar är dyra att byta ut.

Vilket är det bästa märket för begagnade lyxbilar?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha det bästa totalt sett så ligger Mercedes i topp. BMW är dock det som presterar bäst, medan Audi överbryggar klyftan mellan Mercedes och BMW. Fordonen varierar också beroende på vilken modell du köper.

Slutbetänkanden

Med så många lyxbilar på marknaden är det inte lätt att välja den mest begagnade lyxbilen. Men om du vet vad du vill ha i en bil är det lättare att välja. Mercedes-Benz S-klass är bäst överlag, medan BMW 7-serien är den bästa begagnade lyxbilen.
Alla fordon som vi har valt ut är enastående och värda att investera i. De kanske inte är nya med den höga prislappen på sig, men de erbjuder ändå avancerade funktioner och presterar utomordentligt bra. Med bara några få tusen dollar kan du få din drömbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts