Det bästa stället att köpa en begagnad BMW

Det bästa stället att köpa en begagnad BMW

BMW är ett av de mest värdefulla märkena att köpa begagnat på grund av den höga värdeminskningen. Du kan få ett mycket välbevarat fordon som du kommer att tycka om att köra, till ett mycket rabatterat pris. Det bästa stället att köpa en begagnad BMW är direkt från den tidigare privata ägaren.

Varför köpa en begagnad BMW från en privat ägare i stället för från en återförsäljare?

Genom att köpa privat från en tidigare ägare kan du inte bara göra en bättre affär genom att enormt påverka priset, utan du kan också få ett bättre fordon om du följer tipsen i den här artikeln.

Återförsäljare är proffs. Om en säljare leder dig in i bilaffären kommer du med största sannolikhet att hamna i en bil. Att se till att du har gjort all forskning innan du går in i en bilaffär eller går till en privat ägare kommer att göra all skillnad i världen.

Det är mycket svårare att få övertaget i förhandlingar mot en återförsäljare. Privata ägare har ofta inte budget för professionella foton, och de målar och polerar inte bilen innan varje potentiell köpare kommer för att kolla in bilen. Detta innebär att du kan hitta fler repor och olikheter för att få ett lägre pris.

Privata ägare vet mer om sin bil än vad bilhandlaren gör.

Du får förstahandsinformation om vad som har hänt med fordonet under årens lopp. Den privata ägaren kommer att ha kört den ett tag innan han eller hon sålde den. De borde veta hur bilen beter sig, om den har några fel eller egenheter. Medan en återförsäljare bara skulle ha förvärvat den från någonstans med mindre kunskap om dess förflutna.

  Hur fungerar en BMW plug-in hybrid?

De kommer att vara kunniga om modellen och märket, men kommer att veta lite om själva bilen, och det är det som är viktigast med de flesta BMW:er.

Viktiga frågor att ställa till den privata ägaren före köpet.

Det är mycket viktigt att ställa rätt frågor för att ta reda på om ägarna är ärliga eller inte. Om du kommer på dem med att ljuga om något mindre viktigt, ljuger de med största sannolikhet också om något annat, kanske något allvarligare som tidigare olyckor eller motorfel.

Är de bilens första ägare?

Om de är bilens första ägare känner de till hela dess historia. Om du frågar dem om den någonsin har krockats och de säger nej, men senare upptäcker du med hjälp av VIN-kontrollen att den har varit det, gå då iväg och se dig aldrig om. Detta leder oss till nästa fråga.

Har bilen varit med om några olyckor?

Om bilen har varit med om en mindre olycka ska du inte rusa iväg ännu. Om det däremot har förekommit några motorskador ska du gå försiktigt fram.

Vad är VIN-numret?

Se också till att alltid kontrollera om VIN-numret på motorn stämmer överens med det som finns i bilens dokument.
Ännu viktigare är att alltid ta bilen på provkörning och ta god tid på dig. Prova alla funktioner som finns och njut av åkturen. Du köper trots allt en BMW.

Vilken forskning du ska göra innan du köper en begagnad BMW.

Innan du börjar ska du se till att du vet allt som finns att veta om den modell du funderar på att köpa. Känn till utbudet av olika modeller, trimnivåer och motoralternativ för fordonet.

  Varför inte köpa en BMW

Lär känna den specifika modellen

Oftast vet en smart köpare mer om bilmodellen än den person som han eller hon köper den av. Genom att visa upp dina kunskaper om märket och fordonet inför säljaren får du ofta en rabatt och en maktposition under förhandlingarna.

Var beredd på framtida värdeminskning

Förvänta dig inte att senare sälja BMW:n för samma pris som du köpte den. BMW-bilar förlorar sitt värde snabbt. Kostnaden för underhåll är också något du bör ha i åtanke innan du köper. Delar till lyxbilar är ibland svåra att få tag på, och de är precis lika dyra som de låter.

Kontrollera fordonets privata historia

Oavsett vilket fordon du köper, BMW eller inte, se alltid till att få en fordonshistorisk rapport eller VHR. Detta hjälper dig att lära dig mer om den tidigare ägaren. Du kommer att kunna ta reda på om de har haft några olyckor, eventuella panträtter, garantier och så vidare.
Vilka VHR:er ska man använda?
Du kan be den tidigare ägaren om VIN (Vehicle Identification Number) och söka på nätet efter den kostnadsfria rapporten. VHR:er som är mycket tillförlitliga och inkluderar, men är inte begränsade till, AutoCheck, Carfax och NMVTIS (National Motor Vehicle Title Information System).

Kontrollera garantin

Utöver VHR och historikrapporten ska du alltid kontrollera om fordonet fortfarande omfattas av garantin och hur garantin ser ut. Ta reda på vad den täcker och om något redan har täckts. Du kan också göra en förfrågan för att få veta om det är möjligt att förlänga garantin för framtida användning genom att göra en extra betalning.

  Är Tesla bättre än BMW?

Jämför priser

Detta kan tyckas självklart, men se till att jämföra priset med andra liknande bilar på marknaden, både från återförsäljare och privata ägare.

Vanliga frågor om begagnade BMW

#### Är det värt att köpa en 10 år gammal begagnad BMW?
En 10 år gammal BMW kan vara ett bra värde, men bara om du inte planerar att använda den till vardags. Anledningen till det är antalet reparationer som skulle hopas varje månad. Den kommer med största sannolikhet att i genomsnitt kosta mer än 400 dollar i reparationer per månad.

Kan begagnade BMW-bilar vara tillförlitliga?

Beroende på BMW-modellen och om den har underhållits och servats på rätt sätt kan gamla BMW-bilar vara mycket tillförlitliga. De äldre E36- och E46-modellerna är några av de mest tillförlitliga bilarna som någonsin tillverkats av BMW.

Varför sjunker BMW:s återförsäljningsvärde så snabbt?

BMW-bilar förlorar värde och värdeminskning snabbt efter att de köpts av olika anledningar. En av de viktigaste orsakerna är att mer än 50 procent av de BMW som säljs är leasingbilar. Andra orsaker till deras värdeminskning är bland annat oansvarig körning, dåligt underhåll av oerfarna förstagångsägare och den övermättade marknaden för gamla BMW-bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts