Är Tesla bättre än BMW?

Är Tesla bättre än BMW?

Om du letar efter en lyxbil är Tesla och BMW några bra märken att överväga. De är ganska olika. Tesla är mer avancerad med högteknologiska funktioner, medan BMW är mer bekväm med bättre hantering. Så vilket märke är bättre?

Både Tesla och BMW är avancerade fordonsmärken, vilket innebär att de är ganska dyra. Därför kommer den bil du väljer att bero på dina behov, din smak och din plats. BMW är perfekt för bilägare som vill ha bättre prestanda och hantering, medan Tesla är perfekt för förare som vill ha en miljövänlig, högteknologisk bil.

Hur står Tesla i jämförelse med BMW?

BMW har funnits i årtionden, medan Tesla fortfarande är ett nytt företag. BMW grundades 1916 i München i Tyskland, medan Tesla grundades 2003 i Kalifornien i USA. På grund av detta har BMW en rikare historia och är mer pålitlig än Tesla.

Men om du vill ha framtidens bil är Tesla det märke du bör överväga. Trots detta håller BMW också på att komma ikapp Tesla när det gäller elbilar. BMW var det första tyska företaget som tillverkade elbilar.
För att göra jämförelsen enklare kommer vi att jämföra några av de mest populära basmodellerna från varje märke: BMW 3-serien och Tesla Model 3. Här är hur de konkurrerar mot varandra.

BMW 3-serien vs. Tesla Model 3

#### Design
Båda dessa bilar är vackert designade med nästan samma mått. BMW 3-serien kan skryta med en lägre grill, mindre strålkastare, korta överhäng fram och bak och en vacker motorhuv. Tvärtom har Tesla Model 3 stiliserade LED-strålkastare, en lägre bälteslinje, en utbuktande nos och en större glasyta.

Generellt sett är båda dessa modeller inte de mest tilltalande för ögat när det gäller lyxmärken, men de är okej. De högre BMW:erna och Tesla-bilarna ser vackrare ut än dessa två instegsmodeller. De ser dock fortfarande härliga och vackrare ut än de flesta standardfordon på marknaden.

  Är BMW M1 en superbil?

När det gäller interiören är BMW lite bristfällig jämfört med Tesla. Även om BMW-sätena är bekvämare än Teslas, saknar den övergripande interiören en touch av klass. Tvärtom är Teslas interiör mer exklusiv och avancerad med sitt stora infotainmentsystem.

Prestanda

Tesla Model 3 och BMW 3-serien är inte lika kraftfulla som sina högklassiga syskon. Båda presterar dock tillräckligt bra för att ge en smidig och rolig körning. När det gäller hantering har BMW ett litet övertag över Tesla, men när det gäller acceleration och balans är Tesla den bättre bilen.

BMW 3-serien har en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor som inte är särskilt kraftfull, men den är tillräckligt bra. Dessutom producerar den 255 hästkrafter och 295 pundfot vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 mph på 5,6 sekunder.

Tesla Model 3 är eldriven. Den har en utmärkt räckvidd på 263 mil, vilket gäller för basmodellen – Standard Range Plus. Den levererar också 307 pundfot vridmoment, vilket är bättre än BMW 3-serien. Dessutom levererar den 258 hästkrafter och kan accelerera från 0 till 60 på bara 5,3 sekunder.

Säkerhet

Trots att båda dessa bilar har avancerade säkerhetsfunktioner har Tesla fortfarande ett övertag över BMW. Tesla kan skryta med Autopilot, som erbjuder funktioner som adaptiv farthållare, körfältscentrering och stop-and-go teknik. Å andra sidan består BMW av förarassistansfunktioner, såsom varning för kollisioner framåt, körfältsvarning och automatisk bromsning.

Prissättning

Om du inte är beredd att spendera pengar ska du titta bort. Båda dessa bilar kommer att kosta dig mycket att köpa och uppgradera. Totalt sett är BMW något dyrare eftersom den kommer att kosta dig cirka 40 750 dollar, medan Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen av Model 3 Standard Range Plus kommer att kosta dig 38 990 dollar.

  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Bedömning

Från jämförelsen ovan kan du se att båda dessa bilar har nästan samma funktioner. BMW 3-serien och Tesla Model 3 har båda avancerade säkerhetsfunktioner, en liknande mängd kraft och kostar nästan lika mycket. Den ena bilen är dock bensindriven (BMW 3-serien) och den andra är helt eldriven (Tesla Model 3).

Beroende på vilken Tesla-modell du väljer kan du upptäcka att den är dyrare eller billigare än BMW 3-serien. Om du vill värna om miljön är Tesla Model 3 det bästa alternativet, men om du vill ha en bil med bättre köregenskaper är BMW det bättre valet.

Jämförelse mellan BMW och Telsa i olika kategorier

### Vilken bil är billigare att underhålla – Tesla eller BMW?
Överlag är båda dessa lyxbilar dyra att underhålla. BMW är dock dyrare att underhålla eftersom den har många fler rörliga delar än Tesla. Därför har du många saker att oroa dig för, till exempel oljefilter, förgasare och många andra motordelar. Tesla har många färre delar, så det finns färre saker som kan gå fel.

Vilken bil är mer tillförlitlig – BMW eller Tesla?

BMW och Tesla är några av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. När du jämför de två är Tesla den mindre tillförlitliga bilen. Detta beror på att den kommer med många kvalitetsproblem som köparna vanligtvis klagar på. Det är också ibland svårt att hitta ett ställe som har han delar och förmågor för att reparera en Tesla.

Vilken bil är lyxigare – Tesla eller BMW?

När det gäller tekniska framsteg har Tesla ett övertag över BMW. Tack vare sin stora infotainmentskärm där bilen styrs från. Men när det gäller komfort är BMW mycket bättre än Tesla. Detta beror på att Tesla-sätena inte är lika bekväma som BMW-sätena.

  Vilken är den billigaste elbilen?

Vilken bil är bättre – BMW i8 eller Tesla Model S?

BMW i8 är en plug-in hybridmodell, medan Tesla Model S är en helt elektrisk bil. Båda dessa bilar presterar enastående, men BMW i8 har ett litet övertag över Tesla Model S. Dessutom har BMW i8 en fantastisk kombinerad hästkraft på 369 hästkrafter, medan Tesla har 362 hästkrafter.

Kan BMW överträffa Tesla?

Tesla gjorde helelektriska fordon populära. Som ett resultat av detta har många bilmärken följt med på tåget och börjat producera elbilar. Ett av dessa märken är BMW. Nyligen producerade BMW en ny helelektrisk modell som kallas i4. Denna modell har en räckvidd på 373 mil, vilket ligger närmare vad Tesla erbjuder.
Tesla Model S Long Range Plus har en räckvidd på 402 mil på en full laddning. Detta är den elbilsmodell som har den högsta räckvidden. Vid en jämförelse med BMW i4 är detta inte långt ifrån. Även om Tesla har ledningen nu, så kommer BMW allt närmare och kanske till och med överträffar Tesla snart.

Bottom line

BMW och Tesla är två enastående lyxbilsmärken. Båda är vackert byggda och har högteknologiska och lyxiga funktioner. BMW är byggd för att ge föraren komfort och bättre hantering, medan Tesla är vackrare med mycket avancerad teknik. Det handlar egentligen om en fråga om din smak och dina prioriteringar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts