Är Tesla bättre än Lexus?

Tesla och Lexus är några av de bästa lyxbilsmärkena på marknaden. Men eftersom Tesla erbjuder helelektriska fordon och Lexus erbjuder gas- och hybridfordon kan det vara en svår uppgift att välja den bästa bilen. Så vilken bil är bäst mellan Tesla och Lexus?

Båda dessa lyxbilar är enastående på sitt eget sätt. Icke desto mindre kommer den slutliga bilen som du väljer att bero på din smak, budget, plats och komfort. Eftersom Tesla och Lexus är lyxbilar kan du förvänta dig att de har högteknologiska säkerhetsfunktioner.

Innan du väljer en Tesla bör du fundera på hur du ska ladda bilen. Teslas är exceptionella elbilar, men Teslas superladdare är inte väl spridda i vissa områden. Om du är en person som reser mycket är detta därför en viktig punkt att tänka på. Egentligen kan en hybrid Lexus vara det bästa valet för dig.

Om du däremot vill minska koldioxidutsläppen kan Tesla vara det bästa valet. Lexus har gasdrivna och hybridfordon som fortfarande producerar koldioxidutsläpp. Med Tesla behöver du inte oroa dig för utsläpp eftersom de är 100 % elektriska.

För att underlätta arbetet har vi jämfört Tesla- och Lexus-funktioner så att du kan välja din drömbil med stor lätthet.

Hur är Tesla jämfört med Lexus?

Design

Både Lexus och Teslas kommer med några av de bästa designerna. Bilarna är snygga och mycket tilltalande för ögat. Oavsett om du köper en sedan eller SUV från dessa märken kommer din bil att sticka ut eftersom deras design är genomtänkt och vacker.

Det som gör Teslas design så speciell är dess unika konstruktion som lämnar mycket utrymme för passagerare och last. Teslas konstruktörer började med ett rent blad och utformade bilen runt dess elektriska drivlina och batteri. Den vackraste Tesla-modellen är Model S.

  Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

På samma sätt har Lexus också sin unika design som har förbättrats genom åren. Oavsett vilken Lexus-modell du väljer kommer du att älska den arga ”Spindle Grille” som finns i fronten. Det är detta som gör Tesla-designen så speciell. Den mest framstående Lexusmodellen är Lexus LS 500, tätt följt av Lexus RX.

När det gäller interiören har Lexus ett litet övertag över Tesla. Även om båda bilmärkena kan skryta med en lyxig interiör har många användare röstat för Lexus som den mer bekväma bilen. Men när det gäller teknik har Tesla mer avancerade funktioner med sin stora infotainmentskärm.

Du kommer att bli glad när du får veta att båda bilarna kan ta emot totalt fem passagerare. Det gör dem idealiska som familjebilar. Lexus har dock den största passagerarvolymen när du jämför sedans eller kompakta SUV:er. Sedan har Tesla å andra sidan mer lastutrymme, vilket beror på det främre bagageutrymmet/motorområdet.

Prestanda

Att välja antingen Lexus eller Tesla baserat på prestanda är en ganska svår uppgift eftersom båda bilarna presterar enastående. Dessutom varierar prestandanivån från en modell till en annan. På det hela taget presterar Tesla bättre än Lexus. Tack vare deras snabba accelerationshastighet som kan plocka från 0 till 60 mph på mindre än 2,9 sekunder.

Säkerhet

Eftersom dessa två bilar är lyxmärken är en av de saker som du bör förvänta dig att de ska ha högkvalitativa säkerhetsfunktioner. Ja, båda dessa bilar är säkra och det beror på vilka säkerhetsfunktioner du letar efter.

  Vad är det som är så speciellt med Tesla?

Tesla kan skryta med ett antal säkerhetsfunktioner, bland annat varning för kollisioner framåt, körfältsundvikande, automatisk nödbromsning och kollisionsvarning för döda vinklar. Alla dessa säkerhetsfunktioner är standard på alla Tesla-modeller.

Lexus kan också skryta med sina egna högteknologiska säkerhetsfunktioner. Alla Lexusmodeller har Lexus Safety System Plus som standard. Detta system består av fyra avancerade säkerhetssystem som är byggda för att hjälpa till i vissa situationer. De omfattar körfältsassistans, ett prekollisionssystem, dynamisk radarkryssning och intelligenta helljus.

Service och reservdelar

Det är här som det finns en stor skillnad mellan dessa två lyxbilsmodeller. Lexus service och reservdelar är lätt tillgängliga och billiga. Å andra sidan är Teslas service inte så väl spridd och deras reservdelar är ganska dyra. I hela USA finns det minst 240 Lexus servicecenter och endast 120 Tesla servicecenter.

Prissättning

Prismässigt ligger båda dessa fordon något över det genomsnittliga bilpriset. Eftersom de är lyxmärken är de inte billiga, men Tesla är något dyrare än Lexus. Den billigaste Tesla-modellen (Model 3) kostar cirka 38 190 dollar, medan den dyraste Tesla-modellen (Model X) kostar cirka 91 190 dollar.

Tvärtom kostar den billigaste Lexus-modellen cirka 31 250 dollar, medan den dyraste Lexus-modellen kostar cirka 106 210 dollar. Så innan du köper din drömbil är det avgörande att jämföra deras priser så att du kan sluta med den bästa lyxbilen för pengarna.

Återförsäljningsvärde

När det gäller återförsäljningsvärdet har Tesla ett bättre återförsäljningsvärde än Lexus. Enligt KBB 2019 best resale value awards för lyxbilar rankades Tesla högt över Lexus. Den stoltserar med ett återförsäljningsvärde på 69,3 % efter 3 år och 48,7 % efter 60 månader. Medan Lexus hade ett värde på 63,2 % efter 3 år och 43,7 % efter 60 månader.

  Vilka problem har Tesla?

FAQ

Vilken bil är lättare att underhålla – Lexus eller Tesla?

Självklart är Tesla lättare att underhålla än Lexus. Det beror på att den har färre delar i sin drivlina, vilket innebär färre problem. Du kommer inte att ha filterproblem eller oljeläckage när du äger en Tesla. Men med en Lexus är detta problem som du måste ta itu med ofta.

Vilken bil är mer tillförlitlig – Tesla eller Lexus?

När det gäller tillförlitlighet är Lexus ett av de mest tillförlitliga lyxbilsmärkena på marknaden. Faktum är att det rankas högre än Tesla, Mercedes, BMW och till och med Audi. Överraskande nog är Tesla en av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden.

Vilken bil är dyrare att äga – Tesla eller Lexus?

Även om Teslas utgångspris är något högre än Lexus, kommer du att spara mycket i slutändan på lång sikt. Detta beror på att Teslas är lättare att underhålla och inte behöver bränsle för att köras. Teslas är tvärtom billigare men dyra att underhålla under lång tid.

Slutsats

Om du letar efter den bästa elektriska lyxbilen är det Tesla som vinner. Men om du vill ha en avancerad och prisvärd lyxbil är Lexus det bästa alternativet. Oavsett detta har båda dessa bilar exceptionella prestanda och är packade med massor av komfort- och säkerhetsfunktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts