BMW ix3 VS Tesla Model Y – Vilken är bäst?

Om du letar efter en helelektrisk SUV är chansen stor att du stöter på Tesla Model Y eller BMW ix3. Båda dessa bilar presterar enastående, är lyxiga och har en effektiv prestanda. Men vilken bil är bättre än den andra?

Tesla Model Y är något bättre än BMW ix3. Detta beror på att den presterar bättre, är mer praktisk, snabbare, mer tillförlitlig och har en bättre räckvidd än BMW ix3. Trots detta är BMW ix3 effektivare och snyggare än Tesla Model Y.

Så det slutliga valet beror på vad du letar efter i en helt elektrisk SUV. Trots att BMW ix3 är dyrare än Tesla Model Y är den senare en sjusitsig bil med ett mer avancerat och kraftfullt batteri.

Vilken bil är bäst – BMW ix3 VS Tesla Model Y?

Exteriör och interiör

Om skönhet är vad du letar efter i en helelektrisk SUV tar BMW ix3 hem dagen. Den här tyska maskinen ser smidigare ut än Tesla Model Y. Några av de egenskaper som gör att den ser spektakulär ut är dess njurgrill, tredimensionella bakljus, en skarp axellinje och dubbelcirkelformade strålkastare.

Å andra sidan är Tesla Model Y ganska bristfällig med sitt munlösa centrum och sin okej design. Det enda tilltalande med Tesla Model Y är bakdelen, som ger den ett sportigare utseende. På det hela taget ser BMW ix3 vacker och smidig ut.

Interiören i Tesla Model Y är dock rymlig med mer benutrymme än BMW ix3. Även om båda dessa bilar är femsitsiga kan Tesla Model Y rymma upp till sju passagerare, vilket är exceptionellt. BMW ix3 har bara plats för upp till 5 passagerare.

  Aiways vs Audi - vilken är bäst?

När det gäller den allmänna komforten är BMW ix3 bekvämare än Tesla Model Y. BMW ix3 är utrustad med sportstolar i Vernasca-läder, medan Tesla Model Y har stolar i syntetiskt läder. Dessutom är BMW:s exteriör mer avancerad än Teslas även om båda har högteknologiska funktioner.

Prestanda

När det gäller prestanda är Tesla Model Y en av de bäst presterande SUV:erna på marknaden. Utrustad med ett 75 kWh-batteripaket levererar bilen upp till 351 hästkrafter och 389 lb-ft vridmoment. Tvärtom levererar batteripaketet på 80 kWh som BMW ix3 levereras med maximalt 282 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment.

Dessutom har BMW ix3 en topphastighet på 112 mph, medan Tesla Model Y har en topphastighet på 155 mph. Dessutom accelererar Tesla Model Y Long Range också snabbare än ix3 eftersom det tar 4,8 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph. BMW tar däremot 6,8 sekunder, vilket är en av de långsammaste bland helelektriska SUV:er.

Range

Tesla kan skryta med en av de bästa batteriteknikerna på marknaden. Som ett resultat av detta håller deras batterier längre. Tesla Model Y har en utmärkt räckvidd på 330 mil, medan BMW ix3 bara klarar upp till 285 mil. Även den kraftfullare varianten Tesla Model Y Performance har en räckvidd på 303 mil.

Batterikapacitet

BMW ix3s batteripaket har en större kapacitet än Tesla Model Ys batteripaket. BMW ix3 är utrustad med ett batteripaket på 80 kWh, medan Tesla Model Y har ett batteripaket på 75 kWh. Icke desto mindre har Tesla-batteriet bättre teknik än BMW ix3:s batteri.

  Tesla vs. Mercedes - vilken är bäst?

FAQ

Är Tesla Model Y värd att köpa?

Ja, Tesla Model Y är värd att förvärva. Denna crossover SUV är vackert utformad och mycket bekväm. Dessutom presterar den enastående och har en utmärkt räckvidd jämfört med sina konkurrenter. Dock är dess körning och hantering inte särskilt tilltalande, men dess övergripande kördynamik är exceptionell.

Så om du vill investera i en pålitlig och mycket avancerad helelektrisk SUV är Tesla Model Y ett bra alternativ.

Vilken helelektrisk SUV är snabbare – BMW ix3 eller Tesla Model Y?

Tesla Model Y är snabbare än BMW ix3. Det beror på att den accelererar från 0 till 60 på bara 4,8 sekunder. Dessutom är Tesla Model Y Performance Version ännu snabbare eftersom den bara tar 3,5 sekunder för att komma från 0 till 60 mph. BMW ix3 tar tvärtom 6,8 sekunder för att komma från 0 till 60.

Därför är Tesla Model Y mycket snabbare än BMW ix3. Dessutom har BMW ix3 en topphastighet på 112 mph, medan Tesla Model Y basmodell har en topphastighet på 155 mph.

Vilken bil är effektivare – Tesla Model Y eller BMW ix3?

Av alla nuvarande helelektriska SUV:er på marknaden är BMW ix3 den mest effektiva och ekonomiska SUV:n. Denna crossover-SUV är till och med effektivare än Tesla Model Y Long Range-varianten. Så om du vill spara på driftskostnaderna kan BMW ix3 vara den bästa helelektriska SUV:n att skaffa.

Vilken bil är lättare att underhålla – BMW ix3 eller Tesla Model Y?

BMW ix3 och Tesla Model Y är kostsamma att underhålla eftersom båda är lyxbilar. Även om Tesla Model Y har problem med karossen är underhållet av denna bil mycket billigare i längden än BMW ix3. Detta beror på att BMW ix3-delarna är dyrare än Tesla Model Y-delarna.
Att ta din Tesla till Teslas servicecenter för reparation och underhåll är dock en stor huvudvärk. Detta beror på att det finns färre Tesla servicecenter och du kan behöva vänta i månader på att få din bil reparerad.

  Aiways vs Porsche - vilken är bäst?

Vilken bil håller längre – Tesla Model Y eller BMW ix3?

I genomsnitt ska Tesla Model Y hålla i minst 120 000 mil. Å andra sidan bör BMW ix3 hålla i minst 100 000 mil. Med dessa siffror är alltså Tesla Model Y den mer hållbara bilen och kommer med en bättre garanti. Tack vare den enastående batteritekniken från Tesla.

Sammanfattning

I den här jämförelsen är Tesla Model Y den klara vinnaren eftersom Tesla har mycket att erbjuda jämfört med BMW ix3. Först och främst är Tesla Model Y snabbare än BMW ix3. Dessutom är den kraftfullare med bättre räckvidd. Å andra sidan ser BMW ix3 mer tilltalande ut och den är också mer effektiv.

Så om du vill spara på driftskostnaderna och ha en snygg bil är BMW ix3 den bättre bilen. Men om du vill ha enastående prestanda, utmärkt räckvidd och hastighet är Tesla Model Y det bästa valet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts