Vilken är den billigaste elbilen?

För närvarande finns det ett par relativt billiga elbilar på marknaden, men de är inte lika användbara som vissa av deras större motsvarigheter. Även om de inte erbjuder så mycket räckvidd eller kraft kan de användas för daglig pendling i urbana stadsmiljöer.

Det är värt att nämna att elbil-marknaden ännu inte är jämförbar med marknaden för bilar med förbränningsmotor. Detta bör förändras längre fram, och när det sker kommer vi sannolikt att få se fler EV:er ute på fältet. Hybridbilar är mer eller mindre detsamma eftersom det finns ännu färre av dem som knackar på dörren.

För närvarande är den billigaste användbara elbilen Mini Cooper SE med ett detaljhandelspris på 30 dollar. Den näst billigaste elbilen är Nissan Leaf som kostar omkring 32 000 dollar. Hyundai Ioniq Electric 2021 kostar 34 dollar och Chevy Bolt EV 2021 kostar 37 000 dollar.

Den billigaste lyxiga elbilen är Tesla Model 3 som börjar på 41 000 dollar och är tätt följd av Ford Mustang Mach-E som börjar på 44 000 dollar. För 53 000 dollar kan du få en Tesla Model Y, och om du är villig att spendera mer än 61 000 dollar är det Polestar 2 du ska köpa.

Mini Cooper SE

Mini är ett märke som är känt för att leverera ganska mycket substans för inte så mycket pengar. Om du kombinerar det med en omedelbart igenkännbar design kan Cooper SE vara den perfekta bilen för dig. Även om SE endast klarar 110 mil på en full laddning är sådana räckviddsuppskattningar långt under den genomsnittliga dagliga pendlingen.

  Kan man vara för tung för en bil?

Det finns dock några tester som kunde ta Mini Cooper SE upp till 150 mil. Förutom räckvidden är Mini liten, smidig och lättplacerad. Sammanfattningsvis är Mini en perfekt stadsbil eftersom den erbjuder tillräcklig räckvidd och allmänna bekvämlighetsfunktioner till ett mycket överkomligt pris.

Nissan Leaf

Om du är på marknaden för en elbil som kostar lite, men går långt, kan Leaf vara ett steg i rätt riktning. För ett pris på 32 000 dollar erbjuder Leaf en räckvidd på 150 mil, vilket är ganska lovvärt med tanke på prislappen.

Om du vill ha ännu större räckvidd kan du betala mer pengar för att uppgradera till Nissan Leaf Plus som erbjuder en räckvidd på 226 mil. Även om Leaf inte riktigt är gjord för långkörning är den ett bra köp som daglig pendlare.

Hyundai Ioniq Electric

För 34 000 dollar kan du få den extremt populära Hyundai Ioniq Electric med en räckvidd på 170 mil, och det bör du definitivt göra eftersom Ioniq är en av de mest konkurrenskraftiga kompakta elbilarna på marknaden. Ioniq Electric erbjuder nu också nivå 3-laddning vilket borde minska laddningstiderna till en mer acceptabel nivå.

Infotainmentsystemet är hyfsat och det samma gäller den allmänna komforten och utrymmet. Det är värt att nämna att Ioniq inte är klassledande på något område, men den gör många saker mycket bra. Som sådan är Ioniq Electric definitivt en bil som är värd att titta på.

  Vilka begagnade bilar ska du INTE köpa?

Chevrolet Bolt EV

Om du vill ha det bästa förhållandet mellan dollar och mil i hela det billiga EV-segmentet är Chevy Bolt EV den du ska satsa på. Med en beräknad räckvidd på 259 mil är Bolt EV själva kungen av miles per dollar-förhållandet. Klistermärkepriset för Bolt EV låg runt 37 000 dollar när den här artikeln skrevs.

Bolt EV är dock inte perfekt eftersom den ser och känns billig inuti med mycket plast och andra billiga material. Sätena är lite på den fasta sidan och designen ser tråkig och livlös ut. Den nya 2022 Bolt EV är precis runt hörnet och du bör hoppa över den här och vänta på den nya.

Tesla Model 3

När det gäller små relativt billiga elbilar är Tesla Model 3 den överlägset mest kända. Med ett pris på strax under 42 000 dollar erbjuder Tesla Model 3 ganska mycket värde. Standardmodellen Range Plus erbjuder en räckvidd på mer än 260 mil vilket är mer än tillräckligt även för dem som tillbringar mycket tid med bilkörning.

Praktiskt sett erbjuder Tesla ett överflöd av utrymme för både passagerare och last. Det är svårt att gå emot Model 3 eftersom den erbjuder mycket för den här prisklassen. En av de största fördelarna är möjligheten att använda Teslas superladdningsnätverk, något som ingen annan bil än en Tesla kan göra.

FAQ-avsnitt

Vad är den bästa elbilen för pengarna?

När det gäller de mest prisvärda alternativen är Tesla Model 3 och Hyundai Kona Electric de två bästa elbilarna på marknaden just nu. Tesla erbjuder exceptionell räckvidd, design och komfort, och den erbjuder dessutom ett överflöd av intressanta lösningar inom teknik, säkerhet och autonom körning.

  Kan ett hybridbatteri repareras?

När det gäller Hyundai Kona Electric är räckvidden helt enkelt så bra att den inte kan matchas för priset, vilket gör Kona till den bästa mainstream-elbilen på marknaden just nu.

Vilken är den billigaste plug-in hybriden just nu?

Både laddhybrider och elbilar blir långsamt allt mer populära. Därmed tenderar priserna att sjunka till mer överkomliga nivåer, och om du vill ha de billigaste plug-in-hybriderna just nu tittar du på Toyota Prius Prime och Hyundai Ioniq Plug-in-hybridversionen.

Toyota börjar runt 28 000 dollar och Hyundai börjar så lågt som 26 000 dollar. Båda är hyfsade för pengarna, men Toyota erbjuder dock det där lilla extra.

Ska jag köpa en elbil just nu?

Det beror på om du kan utnyttja EV-plattformen fullt ut. Om du bor i ett område som redan har en bra laddningsinfrastruktur på plats, så visst bör du köpa en elbil. Men om du ständigt reser långa sträckor och det inte finns så många laddare i närheten bör du skippa det för tillfället.

Även om en EV under sådana omständigheter kan vara en dålig idé kan du, om du har flera bilar, välja en EV som din dagliga pendlare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts