2022 Audi Q5 vs Jaguar F Pace

Jaguar F Pace har aldrig varit lika populär eller eftertraktad som Audi Q5, men den senaste ansiktslyftningen av F Pace hoppas ändra på det. Detta är verkligen en svår uppgift eftersom Q5 är och alltid har varit en av de mest populära lyxiga verkställande mellanstora SUV:erna.

2022 Jaguar F Pace verkar tveklöst vara ett mer autentiskt val jämfört med Q5 eftersom den verkar erbjuda mer karaktär, men Q5 känns som ett mer komplett paket. Teknikmässigt är de ganska lika även om Audi verkar ha ett övertag.

Allt som allt hör båda dessa till avdelningen för kompakta/medelstora SUV:er medan F Pace också är Jaguars toppmodell av flaggskepps-SUV:er. Audi erbjuder också den gigantiska Q7 och den mer stilrena Q8 som båda är i en helt annan liga jämfört med F Pace.

Att utse en klar vinnare mellan dessa två är svårt, men Audi verkar lite mer väl avrundad. F Pace är en enorm uppgradering jämfört med äldre Jaguar-produkter både ur tillförlitlighets- och tekniksynpunkt vilket innebär att Jaguar är på rätt väg mot att konkurrera med den verkställande tyska lyxtrion.

2022 Audi Q5 – Den mellanstora lyxiga Audi SUV:n

Basversionen av Audi Q5 45 TFSI börjar på 44 100 dollar för den 4-cylindriga 2,0 l turbo-motorn med 4 cylindrar kopplad till en 7-växlad S-Tronic DCT-växellåda och det permanenta Audi Quattro AWD-systemet. Q5 55 TFSI e-hybrid kostar 55 400 dollar och den toppmodellen Audi SQ5 kostar 56 995 dollar.

  Vilka är de bästa tvättprodukterna för Audi?

55 TFSI får samma 4-cylindriga motor på 2,0 liter parat med en elmotor för en sammanlagd effekt på cirka 362 hk medan instegsmodellen 45 TFSI får 265 hk. Den toppmodellen SQ5 är faktiskt en aning mindre kraftfull jämfört med 55 TFSI e även om SQ5 är snabbare och mer spännande att köra tack vare en 3,0 l komprimerad V6:a.

Designmässigt är Q5 en klassresa eftersom den verkar både raffinerad och diskret. Men om det stör dig och du vill att din SUV ska se ut som om den menar allvar bör du välja S-Line-paketet. Interiört ser Q5 alltmer lyxig ut eftersom den är klädd med högkvalitativa material och härliga breda skärmar.

Q5 erbjuder mycket utrymme, vilket innebär att den slår F Pace både när det gäller sittplatser och lastutrymme. Q5 är också lite mer lugn och bekväm att köra och är mer pålitlig.

2022 Jaguar F Pace – det brittiska alternativet

Instegsmodellen Jaguar F Pace börjar på 50 900 dollar för den mer förnuftiga 2,0 l 4-cylindriga turbomotorn med 246 hästkrafter. F Pace finns också med en 3,0L V6 med 335 hk, en 3,0L V6 hybrid med 395 hk och den toppmodellen 542 hk absolut löjliga 5,0L V8 med naturlig insugning som kostar mer än 85 000 dollar.

F Pace kommer också med en relativt smidig och snabbväxlande DCT-växellåda och fyrhjulsdrift. Den 2022 faceliftade F Pace är långt ifrån den gamla modellen eftersom F Pace nu kan konkurrera med sådana som Q5, GLC och X3 både när det gäller teknik och lyx.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

F Pace ser mer spännande ut än Q5, särskilt om du väljer den eldsprutande SVR-modellen. Interiört ser F-Pace mer ut som en Range Rover än den gamla F-Pace, och många anser att den är mycket snyggare jämfört med Q5.

Körmässigt är det F Pace som man ska köpa eftersom F Pace inte är lika sammansatt som Q5. Det är sant att F Pace känns mer karaktärsfull och autentisk, särskilt nu när det faktiskt är en bra bil.

Slutsats – Audi Q5 är fortfarande bättre, men den nya F Pace är en enorm uppgradering jämfört med den gamla.

Q5 är fortfarande bättre, men F Pace kan nu mer än någonsin konkurrera med Q5, GLC och X3. Q5 är mer raffinerad, bekvämare, rymligare, mer praktisk och erbjuder högre övergripande byggkvalitet.

F Pace SVR är den galnaste prestandamodellen av alla och SQ5 är inte alls lika spännande eller rolig att köra. Det här är dock det enda segmentet där F Pace slår Audi bekvämt. I nästan alla andra segment är det en klar seger för Audi.

FAQ avsnitt

Är Audi Q5 mer tillförlitlig än Jaguar F Pace?

Jaguarer är allmänt kända för sina bristfälliga tillförlitlighetsresultat, men det gäller främst äldre Jaguar-modeller. Nyare Jaguarer är mycket bättre och F-Pace är mer eller mindre lika tillförlitlig som Q5. Enligt några tillförlitlighetsundersökningar placerar sig F Pace faktiskt högre än Q5.

Hur som helst är båda dessa bilar i bästa fall medelmåttiga när det gäller tillförlitlighet, särskilt om man jämför med SUV som byggs av Lexus. Men om du gör din hemläxa hela tiden och underhåller dessa bilar ordentligt kommer de sannolikt att hålla länge.

  Porsche vs Audi tillförlitlighet - vilken är bäst?

Är Audi Q5 säkrare än Jaguar F Pace?

Både Jaguar F-Pace och Audi Q5 är 5-stjärniga krockklassade bilar, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för säkerheten överhuvudtaget. Båda har alla typer av aktiva mjukvarusäkerhetssystem som kan hålla dig säker i de flesta situationer.

Men om du vill utrusta din Q5 eller din F Pace fullt ut med alla nödvändiga säkerhetsutrustningar måste du betala ganska mycket pengar, så mycket att det till och med gör det möjligt för dig att köpa SUV:er i högre prisklass.

Har Audi Q5 ett bättre återförsäljningsvärde jämfört med Jaguar F Pace?

Det beror på vilken utrustning du väljer och vilken motor du väljer, eftersom dessa är nära jämförbara när det gäller återförsäljningsvärdet. Jaguar har faktiskt högre förutspådda siffror för återförsäljningsvärdet enligt några trovärdiga källor på nätet.

Skillnaderna här är relativt marginella vilket innebär att det gör liten eller ingen skillnad och återförsäljningsvärdet är mer förknippat med hur väl du underhåller din bil, hur ofta du servar den och hur väl du bevarar det inre och yttre tillståndet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts