Vanliga problem med Volvo V90

Volvo V90 Problem

Volvo V90 är en mellanstor lyxig Volvo Estate som syftar till att kombinera lyxen och sofistikeringen från S90 sedanen med en mer användbar och praktisk plattform. S90 har varit i produktion sedan 2016 och kommer sannolikt att antingen uppdateras eller helt ersättas under de kommande åren.

Hur som helst är Volvo S90 den nuvarande toppmodellen bland Volvos kombibilar, vilket innebär att den bör kunna hävda sig mot Audi A6 Avant, Mercedes Benz E-Klass kombi och BMW 5-serie Touring. Många föredrar S90 framför sina tyska rivaler eftersom den ser mer minimalistisk ut, men lägger samma vikt vid kvalitet och förfining.

V90 visar sig vara en hyfsat pålitlig bil, men de nyare modellerna är faktiskt mer pålitliga som helhet. De vanligaste problemen med Volvo S90 beror på ECM (motorstyrningsmodulen), den hydrauliska bromsaggregaten, problem med bränslesystemet, elektroniken och ökade nivåer av vibrationer vid körning i högre hastigheter.

Vissa av dessa är mer problematiska än andra, särskilt de intrikata elektriska problemen som vi kommer att prata om i den här artikeln. Hur som helst är V90 en stark utmanare till en av de bästa lyxiga kombibilarna nuförtiden, och som sådan förtjänar den definitivt din uppmärksamhet.

Volvo V90 – ECM-problem

Motorstyrningsmodulen är ett intrikat stycke ingenjörskonst som är utformad för att övervaka och släppa det tryck som bildas i bränsletanken. Ibland börjar ECM:n orsaka problem som gör att den inte kan släppa trycket, vilket gör att bränsletanken deformeras. Om detta lämnas orört kommer det sannolikt att orsaka en bränsleläcka som kan orsaka en myriad av säkerhetsproblem och kan till och med leda till brand.

  Är Volvos turbos tillförlitliga?

Volvo har utfärdat en återkallelse på grund av detta som omfattar både S90 och V90. Om du funderar på att köpa någon av dessa, se därför till att kontrollera om dessa problem har lösts på rätt sätt.

Volvo V90 – Hydraulisk bromsenhet

V90 lider också av en svetsning av låg kvalitet som sitter mellan motorns rotoraxel och bromshydraulikenheten. Detta är ett känt tillverkningsproblem som Volvo också återkallar 2021. Om svetsen går sönder kommer det sannolikt att orsaka alla möjliga problem, som t.ex. inoperativ ABS, inoperativ ESC och många fler problem.

Detta kan uppenbarligen vara en stor säkerhetsrisk och det är därför du bör fokusera din uppmärksamhet på att åtgärda det. Om dessa svetspunkter misslyckas under körning kan de praktiskt taget sätta dina bromsar ur funktion, vilket verkligen är något som ingen vill uppleva.

Volvo V90 – Problem med bränslesystemet

Både V90 kombi och S90 sedan är kända för att drabbas av ett problem som orsakas av en trasig 15A-säkring i bränslesystemet, vilket i slutändan leder till att bilen stannar och inte kan starta. När denna säkring går sönder betyder det att bränslepumpen slutar fungera.

Att inte kunna köra bilen alls är inte heller något som någon vill uppleva och därför bör du undersöka dessa problem om du är intresserad av att köpa någon av dessa två. Volvo har också utfärdat en återkallelse redan 2021 för just detta problem, vilket innebär att många bilar har påverkats av detta problem.

Volvo V90 – Vibrationer under körning

Det finns en hel del Volvo-ägare som har rapporterat att deras Volvo-modeller lider av märkliga nivåer av vibrationer när de kör i hastigheter över 60mph eller så. Volvo anser att problemet främst beror på däcken, men även efter att ha bytt dem kvarstår problemet i många fall.

  Finns det en sportig Volvo?

Detta är ett av de problem som fortfarande är ett mysterium med V90. Vissa Volvo-specialister anser dock att problemet orsakas av slitna motorfästen eller problem med växellådan.

Volvo V90 – Elektriska problem

V90 tenderar också att drabbas av många elektriska problem. De mest framträdande är förknippade med det elektriska soltaket, fel och brister i instrumentklustret och start/stopp-systemet. Det mest framträdande av dem alla är start/stopp-systemet som ibland tenderar att starta eller stoppa bilen utan trolig orsak.
En ägare rapporterade till och med att deras S90 sedan startade på egen hand och till och med ryckte framåt och kolliderade med en vägg. Det finns några ägare som har rapporterat liknande problem, men det verkar som om detta problem inte är så vanligt, åtminstone inte på internet. Men om de är det är de verkligen farliga och måste lösas så fort som möjligt.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar det att underhålla Volvo V90?

Enligt några källor på nätet ligger den genomsnittliga underhållskostnaden för V90 på mellan 100 och 2 300 dollar i de flesta fall. Ju nyare bilen är, desto lägre brukar underhållskostnaderna vara. Det är är är svårt att peka ut den exakta siffran eftersom alla V90-modeller inte upplever samma typer av problem.

Vissa av dem är plågade av mer problematiska problem som vanligtvis kostar mycket mer att åtgärda. Det är nu som många V90-modeller inte längre omfattas av någon garanti. Detta innebär att vi sannolikt snart kommer att få en mer realistisk och exakt prognos för underhållskostnaderna.

  Vilken Volvo har massagesäten?

Ska jag köpa Volvo V90?

Om du är ute efter en lyxig kombi bör du definitivt kolla in Volvo V90 eftersom den erbjuder ett riktigt imponerande paket. V90 är inte lika blingy som Mercedes Benz och inte heller lika teknisk som Audi A6. Den är inte heller lika sportig som 5-serien. Vad den är, är en mer minimalistisk inställning till lyx som syftar till att tillfredsställa dem som helt enkelt vill njuta av en fantastisk bil.

V90 är också klassledande när det gäller effektivitet och säkerhet, som båda är oerhört viktiga aspekter av en riktig familjebil.

Är Volvo V90 bättre än Volvo S90?

Volvo V90 och Volvo S90 är mer eller mindre samma bilar med den enda skillnaden att den ena är en sedan och den andra en kombi. Du bör välja V90 om du vill ha en mer praktisk bil. Å andra sidan ska du satsa på S90 om du värdesätter design högre än praktiska egenskaper.

Du kan också välja en V90 Cross Country-modell som konkurrerar med Audi A6 Allroad. Cross Country är en mer terrängvänlig V90-modell som är perfekt för dem som bor på landsbygden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts