Vilken Volvo har massagesäten?

Alla nya Volvomodeller har ett alternativ för massagesäten, utom Volvo XC40. Volvo är ett lyxbilsmärke som erbjuder sina kunder alternativet med massagesäten.

Volvos massagesäten har 5 lägen. Dessa lägen kan ändras från inställningarna på framskärmen. Volvo erbjuder dessa massagesäten tillsammans med andra exceptionellt bra sätesjusteringar som ventilerade säten, uppvärmda säten och elektriska sätesjusteringar.

Volvo massagesäten

Volvo anses vara en tillverkare av lyxbilar. Eftersom alla lyxbilar erbjuder maximal förarkomfort ser Volvo också till att de inte ligger efter andra. Volvo erbjuder fantastiska säten i alla sina bilar. Även om de inte är lika viktiga vid stadskörning är de utomordentligt användbara vid långa och stela resor på motorvägar.

Volvos massagesäten består av fem uppblåsbara fickor som är inbyggda i framsätena. Massagesätena fungerar genom att de pumpas upp och dräneras rygg mot rygg för att skapa en vågliknande rörelse som ger maximal komfort. Detta masserar nedre delen av ryggen och axlarna och lindrar förarens trötthet.

Volvo ger som bekant sina kunder högsta prioritet när det gäller säkerhet och komfort. Det är därför de konsulterade ortopediska kirurger för att utforma sina säten. De har samarbetat med Chalmers tekniska universitet i Sverige, vilket gjorde det möjligt för dem att göra ett av de bästa sätena i bilindustrin.

Fem typer av massagealternativ

Volvo ger en multifunktionell kontroll på sidan av framsätena. Denna kontrollknapp används för att välja vilket massageläge du vill ha på pekskärmen. Lägena kan också ändras i den främre displayen. Touchdisplayen erbjuder först och främst en ON/OFF-funktion. Därefter erbjuder den 5 program:

 1. Swell
 2. Tröskel
 3. Avancerad
 4. Ländrygg
 5. Skuldra.
  Intensiteten kan också ändras via displayen genom att välja mellan tre alternativ: Låg, Normal och Hög.
  Det finns också tre alternativ för hastighet: Långsamt, Normalt och Snabbt.
  Massagen pågår i 20 minuter och stängs sedan av automatiskt. För att starta om massagen trycker du på alternativet för omstart på skärmen.
  Tillverkar Volvo en minibuss?

Andra funktioner

Volvos säten har NAPPA-läder som erbjuder ventilerade framsäten. De ventilerade sätena håller förarens kläder fräscha. Sätena erbjuder även andra funktioner, som till exempel eljustering via knappar. Det finns tre knappar i bilen för att justera ländryggstödet och framkanten, för att flytta sätet framåt och bakåt och även för att justera ryggstödets lutning. Stolarna har också ett alternativ för uppvärmda säten.

Nästan alla Volvos har massagesäten.

Alla moderna Volvobilar har massagesäten, utom Volvo XC40. Volvo lade till massagesäten för första gången 2008. De lade till dessa tillval i modellerna S80 (numera nedlagd) och XC90. Massagealternativen lades till för att öka den totala komforten för föraren. Detta ökade verkligen den övergripande komforten och lyxen hos biltillverkaren.

Idag erbjuder bilarna ännu bättre massagesäten i XC90, XC60, S90, S60, V90 och V60. Funktionerna är desamma i alla bilar, med tre multifunktionsknappar. Vissa varianter och trims saknar möjlighet till massagesäten, så kontrollera allt innan du köper bilen.

FAQ

Har Volvo uppvärmda säten?

Volvo har en uppvärmd sätesfunktion i sina bilar för att maximera komforten i kyligt väder. Bilarna har även ett alternativ för uppvärmd ratt. De uppvärmda funktionerna kan styras från den främre displayen. För att aktivera eller inaktivera funktionen måste du trycka på knappen upprepade gånger.

Det finns tre värmenivåer som finns i bilen och som belyses med orangefärgade fält. Ju högre fältnivå desto högre är temperaturen.

Volvo-bilar har också en funktion för att automatiskt starta de uppvärmda sätena. Denna funktion aktiveras automatiskt när det är kallt i bilen och innetemperaturen är lägre än 10 °C. Den här funktionen kan stängas av i menyn MY CAR i displayen.

  Tillverkar Volvo hybridbilar?

Uppvärmda säten ska användas med försiktighet, eftersom vissa personer kan få brännskador.

Hur fungerar massagesäten?

Massagesätena har en samling fickor bakom sätets överdrag. Dessa fickor pumpas upp och töms ut i tur och ordning. Denna rygg-till-rygg-rörelse i sätena ger komforten och intrycket av att förarens rygg knådas. De flesta massagesystem är monterade i ryggstödet, men vissa finns också i sätesbasen.

Är massagesäten för bilar nödvändiga?

Massagesäten ökar verkligen komforten och lyxen i en bil, men de är naturligtvis inte nödvändiga. De är dock ganska användbara vid långa turer på motorvägen och de kan bidra till att lindra förarens trötthet, vilket i sin tur kan förebygga olyckor.

Massagerande bilsäten betraktas förvisso som en lyx och är trevliga, men dessa massagesäten kan inte hjälpa dig om du har riktigt svåra ryggsmärtor. De är bara till för att hjälpa till vid körning. Massagesäten för bilar är inte lika starka eller affektiva som massagesäten på flygplatser eller köpcentra. De kan dock säkert lindra viss smärta.

Finns det kylande säten i bilar?

Eftersom luftkonditionering i bilar kan påverka bränsleekonomin är kylsäten ett bättre alternativ. Sätena ger en kylande effekt i stället för att kyla hela kupén, vilket är mycket mer bränsleeffektivt. Det finns många bilar som erbjuder den här funktionen, t.ex:

 • Audi A4
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Lincoln Continental
 • Cadillac CT6
 • Ford Mustang
  De kylande sätena fungerar med fläktar på baksidan av sätesöverdragen. Dessa fläktar kan blåsa kyld luft eller inte. Passagerarna kan justera kylningsnivåerna till sin egen komfort. På det hela taget är de bra att ha en varm dag.
  Volvo vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

Vad erbjuder lyxiga bilsäten normalt?

I takt med att bilindustrin växte mot lyx började man tillverka fantastiska lyxsäten för att sticka ut. Lyxbilar ger numera i stort sett allt man kan begära av ett säte. Bland annat följande funktioner:

 • Massagerande säten
 • Uppvärmda säten
 • Kylande säten
 • Ventilerat läder
 • Bättre lutning av huvudet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts