Volvo vs BMW:s tillförlitlighet – vilken är bäst?

Volvo vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

Volvo är känt för sin tillförlitlighet och säkerhet och BMW för sin rena körglädje och kraftfulla prestanda. BMW:s är lättare, mer aggressiva, snabbare och har bättre hantering. Volvobilar är däremot mer tillförlitliga än BMW:s.
Med tanke på att 2 av de 5 minst tillförlitliga bilarna på topplistan är BMW:s borde svaret på vilken bil som är mest tillförlitlig inte vara så svårt. Det är Volvo. Men är det en bättre bil överlag?

Volvobilar är mer tillförlitliga än BMW:s

Enligt Reliability Index databas och lista över de 40 mest tillförlitliga bilmärkena ligger Volvo på 23:e plats, medan BMW ligger på 31:a plats. Volvo är nästan dubbelt så pålitlig som BMW i allmänhet. Volvos tillförlitlighetsbetyg är 127,00, medan BMW 177,00. Ju lägre betyget är, desto bättre är tillförlitlighetsbetyget.

BMW:s vanligaste problem

Felaktig elektronik och prylar

Nyare BMW-modeller tenderar att drabbas av en hel del felaktig elektronik, dåligt fungerande dörrar, fönster och tekniska prylar. Dessutom är märket ökänt för ett felaktigt kylsystem och nedbrytbart gummi, vilket gör att motorerna bara kan köras i några år efter garantitiden tills de går sönder helt och hållet.

Gummielement i motorn tenderar att gå sönder

Det finns vanliga problem med värmekärnan, läckande oljefilterpackningar och ibland även problem med bränslepumpen. Alla dessa har en tendens att staplas på varandra och kostar så småningom ägaren mer än själva BMW:ns ursprungliga inköpspris.

Volvos vanligaste problem

Komplicerad växellåda

Volvo har trots att det är mer pålitligt än BMW också en hel lista med problem som du bör känna till innan du köper fordonet. Volvo V70 upplever ganska många problem med växellådan.

Läckage i servostyrningen

Volvo S60 kan ge dig ett läckage i styrningen. Servostyrningar har blivit en hel del på senare tid, vilket gör att du utan ansträngning kan vrida ratten på ett tungt fordon. Vissa Volvos upplever dock fel på servostyrningen, vilket kan resultera i läckage och till och med ge dig svårt att vrida ratten.

  Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Felaktiga kylfläktar

Den något pålitliga XC60 upplever å andra sidan vanliga problem med trasiga kylfläktar.

Fel på säkringslådan

Volvos säkringslåda är mycket dåligt placerad, vilket gör den svår att nå vid reparationer. Den ligger under instrumentbrädan, där utvändigt vatten ibland kan nå fram och få den att sluta fungera elektriskt.

Bränsleläckage

Det finns små sprickor i en av bränsleledningarna i motorn på vissa Volvos, vilket leder till bränsleläckage.

Volvos fördelar jämfört med BMW

Volvo är en av de säkraste bilarna någonsin.

På ett allmänt plan är Volvo känt för säkerhet och tillförlitlighet. Volvobilar är vanligtvis mycket tyngre och styvare än den typiska BMW-bilen. Detta är en av anledningarna till att de är så välkända för sin säkerhet.
Volvos mål som företag är att producera de säkraste fordonen i världen. Inte undra på att Volvo uppfann säkerhetsbältet som vi idag använder i vår dagliga körning, oavsett vilket märke av fordon vi kör. År 1959 kom Volvos ingenjör Nils Bohlin på idén, och sedan dess har de märkt sig själva genom att sätta säkerhet och tillförlitlighet först i sin produktion.

Tillförlitlighet

När man bara tittar på de första fem åren av ägande delar BMW på 9:e plats när det gäller att vara den mest tillförlitliga bilen, tillsammans med Mazda. Volvo sjunker till 16:e plats, men det betyder inte att Volvo totalt sett är mindre pålitlig än BMW, eftersom de flesta problem med bilar uppstår efter de första åren.
Om vi jämför BMW:s bästsäljande 3-serie med Volvos bästsäljande XC60 kan vi tydligt se att Volvo slår BMW med stor marginal. Volvo XC60:s tillförlitlighetsindex är 112 och BMW:s 3-serie är 216, vilket gör den två gånger mer tillförlitlig än BMW:s motsvarighet.
I listan över de 100 mest tillförlitliga bilarna i Reliability Index hamnar Volvo C30 dessutom på plats 73, med ett fantastiskt resultat på 61, medan BMW inte alls hamnar på listan, med någon modell, vill säga.

  Vilken inkomstklass köper BMW respektive Mercedes?

Bättre utrustad och rymligare

Om man jämför modeller med liknande pris är Volvo bättre utrustad när det gäller teknik och funktioner, och den är också större än BMW:s motsvarighet, både när det gäller bagageutrymme, huvudutrymme och benutrymme för passagerarna.

BMW:s fördelar jämfört med Volvo

Körglädje

Om du letar efter en sportig känsla, lättare hantering och ett mer aggressivt utseende är BMW bilen för dig. Den rena körglädjen som en BMW erbjuder är mycket mer än vad någon Volvo-bil kan ge dig. BMW förlitar sig på att ge en fantastisk körupplevelse utan att offra komfort för föraren och passagerarna.

Bekvämare körställning

BMW är särskilt utformade för att passa alla förares preferenser. Sätena är mekaniskt justerbara och du kan välja mellan ett antal körlägen så att det känns som om bilen är en del av dig, även om du aldrig har kört den förut.
Ratten är också justerbar och gör att du kan göra den till din egen. I slutändan är det som verkligen spelar roll vad du letar efter och om det sammanfaller med den bil du testar för tillfället. Gör alltid en provkörning innan du köper ett fordon och kör säkert.

Saker att tänka på innan du köper en Volvo

Är Volvobilar dyrare att underhålla och reparera än BMW?

I genomsnitt kostar Volvobilar lite mindre än BMW-bilar att underhålla. Delar, reparationer och arbete är mycket dyra och det totala ägandet av en Volvo under en tioårsperiod kan uppgå till 15 000 dollar. Den uppskattade genomsnittliga årliga kostnaden för Volvo är 800 dollar, medan de flesta BMW-modeller skulle ligga någonstans mellan 800 och 1 200 dollar.

  Jaguar vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Varför är begagnade Volvobilar så billiga?

Begagnade Volvobilar är billigare än vad du skulle kunna förvänta dig på grund av att deras delar och reparationer är mycket kostsamma. De flesta köper Volvo på ett leasingavtal, och när garantin löper ut säljer de dem på begagnatmarknaden. Det innebär att när de går sönder är de utanför garantin. Av denna anledning värderas fordonet kraftigt ned, eftersom köparna vet det och förväntar sig en lägre kostnad.

Vilken är den bästa Volvo-bilen?

Volvos snyggaste och mest köpta bil någonsin är Volvo XC60, som är en favorit bland Volvo-fans. XC60 är en vackert designad SUV som ger en unik skandinavisk syn på segmentet. XC60 finns i ett stort antal olika motorer och är en extremt säker bil att köra. Dessutom är den ganska pålitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts