Audi vs BMW pålitlighet – vilken är bäst?

Alla vet att den tyska lyxtrion Mercedes, Audi och BMW inte är de mest pålitliga märkena på marknaden, men det finns några förståeliga skäl till varför det är så och några ganska tveksamma.

Det är sant att tillverkningen av en lyxbil kräver mycket mer forsknings- och utvecklingspengar som spenderas på all slags teknik som inkluderar säkerhetskit, oändliga bekvämlighets- och lyxprylar, avancerad luftkonditionering, en myriad av sätesfunktioner och justeringar, dyra infotainmentsystem, sofistikerade fjädringskomponenter och så vidare.

Audi och BMW är inriktade på att tillverka innovativa, teknikdrivna lyxbilar, vilket innebär att de ofta erbjuder funktioner som aldrig tidigare har setts. Detta gör dem i sig otroligt komplexa, vilket också gör dem mer benägna att drabbas av problem, särskilt om de inte underhålls på lämpligt sätt.

Å andra sidan är Lexus också ett äkta lyxmärke så det är ganska uppenbart att en lyxbil också kan vara tillförlitlig. Hur som helst är Audi och BMW otroligt lika varandra när det gäller tillförlitlighet, skillnaderna är så marginella att det är svårt att utse en vinnare.

Audi tillförlitlighet – I bästa fall genomsnittlig, men mycket beroende av rätt underhåll.

Enligt några trovärdiga onlinekällor som Consumer Reports, J.D. Power och What Car är Audi ett märke med genomsnittlig tillförlitlighet vid de flesta tillfällen. Consumer reports placerade Audi på 14:e plats av 30 märken, J.D. och WhatCar anser också att Audi i bästa fall är ett mediokert märke.

De mest tillförlitliga Audi-modellerna är Audi A3, Audi A4 och Audi A5. Detta beror främst på att alla dessa tre var relativt gamla modeller när dessa undersökningar genomfördes, eftersom de flesta generationer av lyxbilsmodeller tenderar att bli successivt bättre när de närmar sig slutet av produktionen.

  Mercedes Maybach GLS Class Tillförlitlighet

Den minst tillförlitliga Audi-modellen är Audi Q7 eftersom den är mest utsatt för problem. Det hjälper inte heller att det kostar ganska mycket pengar att laga Q7:an. På det hela taget är Audi inte det mest pålitliga märket på planeten eftersom endast ett fåtal Audi-modeller kan erbjuda tillförlitlighetsresultat över genomsnittet.

Men om du underhåller din Audi enligt tillverkarens rekommendationer och tar väl hand om den dagligen bör du kunna använda och köra en Audi i hundratusentals mil.

BMW:s tillförlitlighet – I bästa fall genomsnittlig, men också mycket beroende av rätt underhåll.

BMW är mer eller mindre identiskt med Audi eftersom dessa två märken tenderar att slåss mot varandra inom många segment som också inkluderar underhåll och tillförlitlighet. Det är värt att nämna att de flesta undersökningar tenderar att gynna BMW-modeller framför Audi-modeller, men när BMW-modeller går fel kostar det oftast mer pengar att åtgärda.

Som sådana är dessa två verkligen lika varandra. BMW X1 är den högst rankade BMW-modellen när det gäller tillförlitlighet av mer eller mindre samma skäl. BMW X1 är mer tillförlitlig än den mest tillförlitliga Audi-modellen, Audi A4.

BMW 7-serien är dock den mest opålitliga BMW-modellen med råge, och ingen annan BMW eller Audi kan ens komma i närheten, inte ens Q7. Det kan aldrig nog betonas att underhåll av lyxbilar som dessa inte är något du vill ignorera eftersom de behöver mycket mer underhåll jämfört med vanliga bilar.

  Cadillac CT4 Tillförlitlighet

I grund och botten är båda dessa bilar så nära varandra att det inte är möjligt att välja en tydlig vinnare. I vissa segment är Audis bättre medan BMW i andra är bättre.

Varför är lyxbilar så opålitliga och hur lyckas Lexus erbjuda pålitliga lyxbilar?

Detta är en fråga som brukar väcka stort intresse i huvudet på de flesta lyxbilsentusiaster eftersom Lexus verkar dominera lyxbilsvärlden när det gäller tillförlitlighet. Anledningen till att lyxbilar tenderar att vara opålitliga är att de är komplexa, att de erbjuder många innovationer och att dåliga tillförlitlighetsresultat inte hämmar nybilsförsäljningen så mycket.

Komplexitet gör allting mer känsligt för problem och bilar är inte annorlunda. Ju fler delar du sätter ihop, desto fler saker kan potentiellt gå fel. För det andra vill dessa märken att deras bilar ska vara fyllda med innovativ teknik, vilket också hämmar tillförlitligheten.

För det tredje bryr sig nya bilägare helt enkelt inte så mycket om tillförlitlighet eftersom alla nya bilar levereras med 3-5 år långa garantier. Även om Audis och BMW inte är lika tillförlitliga som Lexus-bilar föredrar de flesta människor Audi och BMW framför Lexus.

Anledningarna till att Lexus tillverkar tillförlitliga lyxbilar är att de inte är lika innovativa, inte lika teknikdrivna, inte lika komplexa och att de tenderar att fullända vissa aspekter innan de gör dem allmänt tillgängliga.

FAQ-avsnittet

Vad är skillnaden mellan Lexus motorer och Audi- och BMW-motorer?

Lexus ägs av Toyota och Toyota fokuserar på att sälja pålitliga bilar. Tillförlitlighet är mycket viktigare när det gäller bilar för massanvändning som Toyotas, Hondas eller Jeeps. Lexus använder motorer som tenderar att vara äldre och mycket mindre komplexa.

  2022 Mercedes C300 vs Audi A4

Medan vissa märken erbjuder mild-hybridteknik, turboladdning, kompressorer och alla möjliga tekniska trollkonster försöker Lexus göra enkla motorer som i sig är mer hållbara.

Varför bryr sig inte lyxbilskunderna om tillförlitlighet?

Lyxbilskunderna bryr sig om tillförlitlighet, men inte alls lika mycket som kunderna för ekonomibilar. Högklassiga bilar köps från början och de flesta ägare tenderar att behålla dem i några år. Detta innebär att de tenderar att vara de mest tillförlitliga medan de körs av sina ursprungliga ägare.

Dessutom har de flesta bilar omfattande garantier, vilket innebär att om något går fel är det inte troligt att det är du som får betala räkningen.

Är BMW dyrare att underhålla och reparera än Audi?

BMW är faktiskt lite dyrare att underhålla och reparera jämfört med Audi eftersom BMW använder BMW-specifika delar och BMW-specifika motorer. Audi-motorerna används också i hela Volkswagenkoncernen vilket innebär att det finns fler delar.

Underhållsmässigt är de otroligt lika, så mycket att det inte är meningsfullt att jämföra dem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts