Jaguar vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Jaguar och Mercedes är några av de bästa europeiska lyxbilsmärkena. Båda dessa märken kan skryta med överlägsen teknik, komfort och vacker design. Men hur står de sig i jämförelse när det gäller tillförlitlighet? Benz tar ledningen.

Mercedes-Benz slår Jaguar med råge när det gäller tillförlitlighet. Även om Jaguar har förbättrat sig mycket under de senaste åren är Mercedes fortfarande ett av de mest tillförlitliga lyxbilsmärkena på marknaden. Jaguar brukar ha ett tillförlitlighetsbetyg på cirka 86 procent, medan Benz har cirka 93 procent.

Den minst tillförlitliga Jaguar enligt konsumentrapporter är Jaguar XJ. Denna bil upplever flera problem som är kopplade till batteriet, motorn, infotainmentsystemet, inredningsdetaljer och fjädringen. Mercedes-Benz C-klass är den minst tillförlitliga Mercedes-modellen.

Vilken bil är mest tillförlitlig – Jaguar eller Mercedes?

När du väljer en bil är det viktigt att ta hänsyn till andra faktorer än utseende och tillförlitlighet. Faktorer som prestanda, komfort, pris och säkerhet är också viktiga. Här är några av de populära Jaguar- och Mercedes-Benz-modellerna och hur de står sig i förhållande till varandra.

Jaguar XF eller Mercedes-Benz E-klass

Om du letar efter en mellanstor lyxsedan kan du vara tveksam när du ska välja mellan Jaguar XF och Mercedes-Benz E-Klass. Båda dessa lyxbilar har fantastiska funktioner och högklassig teknik. Det är därför som köparna vanligtvis är förvirrade när de ska välja mellan de två.
Tillförlitlighet
Mercedes E-Klass är mer tillförlitlig än Jaguar XF. Tack vare de färre rapporterade felproblemen än Jaguar XF. Dessutom håller Mercedes E-klass längre än Jaguar XF. Därför är det också en bra investering för personer som vill ha en bil som håller länge.
Utseende
Först och främst har både Jaguar XF och Mercedes E-Klass en klassisk och elegant exteriördesign. Men när man tittar närmare har Jaguar XF en bättre design och ett bättre tilltal än E-Klass. Så när det gäller utseendet har XF ett övertag över E-Klass.
Prestanda
Båda dessa lyxsedaner presterar bra. Jaguar XF presterar dock något bättre än Mercedes E-Klass. De har en 2,0-liters intercooled turbo premium unleaded I-4-motor med intercooled turbo premium unleaded I-4-motor. XF har ett RWD-system medan E-Klass har ett AWD-system.
Säkerhet
Lyxbilsmärken tillverkar några av de säkraste fordonen på marknaden. Så oavsett om du väljer Jaguar XF eller Mercedes-Benz E-Klass är du garanterad att köra en säker bil. Mercedes-Benz E-Klass har dock mer sofistikerade säkerhetsfunktioner än Jaguar.
Pris
Som väntat är Mercedes-Benz E-Klass något dyrare än Jaguar XF. Jaguar XF har ett utgångspris på cirka 44 000 dollar, medan Mercedes E-Klass har ett utgångspris på cirka 57 800 dollar. Trots detta är båda bilarna värda sitt pris, eftersom Mercedes E-Klass har mer avancerade funktioner än Jaguar XF.

  Är Volvo mer pålitlig än Audi?

Jaguar XE eller Mercedes-Benz C-klass

Tillförlitlighet
Trots att C-klassen är den minst tillförlitliga Mercedes-modellen rankas denna bil ändå högre än Jaguar XE när det gäller tillförlitlighet. Trots detta kommer båda dessa bilar att kosta dig en hel del att underhålla på lång sikt. På samma sätt har Jaguar XE (42 950 dollar) ett högre utgångspris än Mercedes C-klass (42 650 dollar).
Utseende
Om du vill ha en liten lyxsedan är Jaguar XE och Mercedes C-Klass de bästa alternativen. Även om Jaguar är känd för sitt vackra yttre, ger C-Klass XE en chansning eftersom den också är välbyggd. Båda deras interiörer ser orörda och påkostade ut, men de är något trånga.
Prestanda
Prestandamässigt presterar Jaguar XE något bättre än Mercedes-Benz C-Klass. Men om du väljer C-Klass AMG-linjen så släpar XE efter. C-Klassen är utrustad med bakhjulsdrift, medan XE har fyrhjulsdrift, vilket är perfekt för alla terränger.
Säkerhet
Båda dessa små lyxsedaner är säkra eftersom de är utrustade med några av de bästa säkerhetsteknikerna på marknaden. Jaguar XE kan skryta med funktioner som elektronisk stabilitetskontroll, lane keep assist och departure warning. Mercedes C-klass har assistent för döda vinkeln, elektronisk stabilitetskontroll och Mercedes Me connect.

FAQ

### Vilken lyxbil är mest tillförlitlig – Audi, BMW, Mercedes eller Jaguar?
Bland dessa fyra exceptionella märken är Mercedes den mest pålitliga bilen, följt av BMW. Jaguar är den minst pålitliga bilen och på tredje plats kommer Audi. Det som gör att Audi hamnar efter sina nära konkurrenter är de dyra reparationer som ägarna måste utstå när bilen åldras.

  Vilka är de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna?

Varför har Jaguarer ett rykte om sig att vara opålitliga?

Jaguars anses normalt vara opålitliga på grund av den dåliga kvaliteten på de bilar som tillverkades på 1950- och 1960-talen. Vid denna tid ägdes de av British Leyland, som aldrig betonade kvaliteten på de bilar de tillverkade.
Dessutom var Jaguars som tillverkades före 1970-talet ganska dyra jämfört med många andra bilar, men mycket opålitliga. Som ett resultat av detta blev deras rykte skamfilat. Men när Ford tog över företaget förändrades saker och ting och de började tillverka några av de bäst designade och pålitliga bilarna på marknaden.

Vilken bil ska jag köpa – Jaguar eller Mercedes?

Det beror på din budget och dina behov. Om du vill ha en unik och vackert utformad lyxbil är Jaguar det bästa valet. Men om du vill ha klass, lyx och komfort är Mercedes det bättre alternativet. Trots detta är båda dessa bilar enastående och i en klass för sig.

Vilken bil är mest prestigefylld – Mercedes eller Jaguar?

Mercedes är det mer prestigefyllda märket. Detta beror på att det har bibehållit den höga standarden genom åren, medan Jaguars rykte har gått upp och ner. Dessutom har Mercedes en exceptionell samling bilar som placerar det över Jaguar, som erbjuder begränsade modeller.

Vilken lyxbil erbjuder en bättre körupplevelse – BMW, Audi, Jaguar eller Mercedes?

Om du vill njuta av din resa är BMW den bästa bilen att välja. Tack vare dess enastående prestanda och hantering. Dessutom är den förarfokuserad, vilket innebär att du kommer att ha gott om tid att köra bilen. Därefter kommer Audi, Jaguar och slutligen Mercedes-Benz.

  Vilka Mercedes har fjärrstyrd parkering?

För lyxig tillförlitlighet: Välj Mercedes

Om du vill ha en pålitlig lyxbil är Mercedes den bättre bilen. Eftersom båda dessa bilar åldras kommer Jaguar att kräva fler reparationer, som också är dyrare än Mercedes. Dessutom åldras Jaguar snabbare än Mercedes, vilket inte är bra.
På det hela taget är båda dessa bilar exceptionella i prestanda och mycket bekväma. Om du vill ha stil och unikhet är Jaguar ett fantastiskt val. Dessutom är Jaguar något billigare än Mercedes-Benz, men med högteknologiska funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts