Är Volvo mer pålitlig än Audi?

Enligt flera källor, bland annat brittiska Driver Power, NHTSA, IIHS och Reliability Index, är Volvo betydligt mer tillförlitlig än Audi.

Nästan alla bilvärderingsplattformar rankar Volvo bättre än Audi. Detta beror på Audis enorma reparationsräkningar, som i genomsnitt kostar 987 dollar per år. Volvos genomsnittliga årliga reparationsräkning kostar däremot omkring 769 dollar. Volvo rankas också bättre när det gäller hur ofta bilen går sönder och krocksäkerhet, jämfört med Audi.

Vad är tillförlitlighet?

En bils tillförlitlighet beror på olika faktorer, bland annat:

 • Krocksäkerhet
 • Reparationsräkningar
 • Antal gånger bilen behöver repareras
 • Människors tillfredsställelse
 • Kilometerstand
 • Hur länge bilen räcker
  När man ska köpa en ny bil vill man ofta ha låga reparationsräkningar. En annan sak som är viktig är hur många gånger en bil går sönder eller behöver repareras eftersom det är en olägenhet som folk inte vill ha att göra med. Tillförlitligheten beror också på hur väl bilen har tagits om hand.

Spelar tillförlitlighet verkligen någon roll?

Tillförlitlighet i bilar är en synonym för konsekvens och förtroende. Du vill inte bara att din bil ska vara snabb och glänsande, utan också pålitlig. Människor vill helt enkelt kunna starta sin bil och gå vidare med sina dagar utan att behöva oroa sig för en tur till mekanikern.

Konsumenternas betyg för tillförlitlighet spelar kanske inte lika stor roll för nyare bilar, eller om du bara behåller din bil en kortare tid, men de spelar störst roll när bilens värde sjunker. Om du köper en begagnad bil är det en mycket bra idé att kolla upp tillförlitlighetsbetyg.

  Vilken Volvo är fyrhjulsdriven?

Problem med Audi

Människor förknippar ofta tillförlitlighet med tysktillverkade bilar, men så är inte fallet med Audi. Audi har gjort sig ett namn inom motorsport och lyxbilar, men behöver arbeta med sina tillförlitlighetsbetyg.

De problem som Audis har när det gäller tillförlitlighet finns i dess motor, kyl- och värmesystem, dess bränslesystem och elektronik, som också är de dyraste delarna att reparera.

Folk får ofta blandade omdömen när det gäller att köpa en Audi. Bilrecensenter som Driver Power, Reliability Index eller JD Power rankar ofta Audi riktigt långt efter sina andra konkurrenter.

Volvos rykte om tillförlitlighet

Även om Volvo kanske inte är lika sportigt som Audi ligger Volvo långt före Audi när det gäller tillförlitlighet. Tillförlitlighet verkar ofta för tråkigt för vissa förare som vill ha spänning och fart, men säkert behöver folk det om de vill att deras bilar ska hålla längre.

Enligt fordonsprogrammet CPO (Certified Pre-Owned), som anger fordonets livslängd, erbjuder både Volvo och Audi sina kunder CPO. Trots detta vinner Volvo fortfarande över Audi totalt sett. Funktioner som en inspektion med över 170 punkter och en femårig garanti med obegränsad körsträcka gör att Volvo ligger i topp.

Säkerhetsfunktionerna i Volvo har alltid varit förstklassiga. Den har funnits på marknaden sedan 1927. De kom till USA första gången 1944, vilket är tidigare än Audis ankomst, så Volvo gjorde sitt avtryck tidigare. De första PV444 som tillverkades 1944 var extremt pålitliga. De var så bra att vi bokstavligen fortfarande kan se dessa bilar på den svenska landsbygden än i dag.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad Audi?

Volvos ranking

År 2020 rankades Volvo XC40 som den mest tillförlitliga bilen av Driver Power. Även Reliability Index och JD Power rankar Volvos mycket bra. Genom att läsa kundernas omdömen kan vi också konstatera att Volvo är mycket pålitlig i från förarnas vittnesmål. Volvos säkerhetsfunktioner ger dem ofta en fördel jämfört med andra bilmärken.

År 2019 rankade Reliability Index Volvo på 23:e plats av 40 biltillverkare, vilket gav dem en totalpoäng på 127. Medan Audi hamnade på 34:e plats av 40 i Reliability Index ranking.

Volvo är den klara vinnaren i fråga om tillförlitlighet jämfört med Audi.

Genom att titta på undersökningarna och rankningarna från flera webbplatser och företag är det tydligt att Volvo är mycket mer pålitlig än Audi. Med det sagt föredrar dock vissa människor fortfarande Audi framför Volvo på grund av dess höga prestanda, sportigare utseende och nöjda ägare.

FAQ

Vilka säkerhetsfunktioner erbjuder Volvo?

Volvo har alltid varit mycket känt för sin säkerhet. Den har aktiv och passiv säkerhet. Aktiva säkerhetsfunktioner är Lane Keeping Aid, Blind Spot Information System, Active High Beam Control, Driver Alert Control och City Safety, medan passiva säkerhetsfunktioner är Pedestrian Airbag, Collapsible Steering Column och Collision Mitigation Support.

Vilka är de mest tillförlitliga webbplatserna för bilrecensioner?

Enligt en undersökning från 2016 ägnar människor 60 % av sin bilköpsprocess åt att göra research online och leta efter den bästa bilen för sina behov. Några av de bästa webbplatserna för bilrecensioner är:

 • Edmunds
 • Car.com
 • JD Power

Är Audis dyrare än Volvos?

Audis kostar mycket mer än Volvos. Volvos dyraste bil kostar runt en miljon medan Audis dyraste bil kostar runt 3 miljoner. Audis billigaste bil är Audi A3-sedan med ett grundpris på 33 300 dollar. Volvos billigaste bil är dock XC40 med ett baspris på 33 700 dollar.

  Bästa året för Audi S4

Vilken är den snabbaste Audi-bilen?

Audis snabbaste bil är 2019 års Audi R8 V10 som kan gå från 0 till 60 mph på bara 2,8 sekunder. Den har en V10-motor med 562 hästkrafter. Bilen har bakhjulsdrift vilket ger den höga prestanda. Det är en sjuväxlad automatisk växellåda.

Vad är de viktigaste egenskaperna hos Audi-bilar?

Audi är ett av de mest kända tyska bilföretagen. De är kända för sina:

 • Sportigt utseende.
 • Komfort
 • Prestanda
 • Elegant interiör

Var kommer Audi ifrån?

Audi grundades 1932 av det tyska företaget Auto Union, som senare köptes upp och slogs samman med Volkswagen på 1960-talet. År 1965 lanserades den som Audi F103, vilket i princip bildade det moderna företaget Audi. Det är en av de största tyska biltillverkarna i världen.

Varifrån kommer Volvo?

Volvo är ett svenskt varumärke som tillverkas av ett svenskt företag SKF. Ursprungligen tillverkade det kullager. De startade Volvo som ett kullagerföretag av högsta kvalitet för att exportera över USA. Så småningom ändrade de sig och började tillverka bilar. Volvo är ganska känt för sin säkerhet och tillförlitlighet över hela världen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts