Är Volvo mer pålitlig än Tesla?

På grund av flera vanliga problem som finns i Tesla-fordon anses Volvo vara mer tillförlitligt än Tesla.

Enligt rankningar av stora bilmärken rankas Tesla ofta mycket lägre än Volvo. Tillförlitligheten är den främsta orsaken till Teslas låga poäng i Consumer Reports och JD Power jämfört med Volvo, som har ett starkt rykte om att vara ett säkert och pålitligt märke.

Om vi enbart jämför Volvos elbilar med Teslas elbilar vinner dock Tesla klart i kategorin elbilar.

Söker tillförlitlighet

När de letar efter en ny bil tar de flesta människor hänsyn till det potentiella priset för att reparera sitt fordon och letar efter en bil med låga reparationsräkningar. Av betydelse är också hur ofta ett fordon går sönder eller behöver repareras.
En annan mycket viktig faktor när det gäller tillförlitlighet är hur väl bilen har underhållits om du köper den begagnad. Hur en bil tas om hand är avgörande för hur pålitlig den kommer att vara i längden.

Elbilens tillförlitlighet: Färre delar och färre reparationer

Elbilar har färre rörliga delar i allmänhet och ingen motor att hantera, så de är mycket mer kostnadseffektiva att underhålla. De har vanligtvis mycket billigare reparationsräkningar än traditionella bilar på grund av mindre slitage på delarna. Elbilar behöver inte heller inga oljebyten, och de behöver inte heller ta itu med igensatta ventiler eller byta ut packningar och luftfilter.
EVs leder definitivt till långsiktiga besparingar när det gäller typiska reparationsräkningar. Tillförlitligheten beror dock på användarnas tillfredsställelse och bilens konsekventa prestanda.
Det största problemet när det gäller tillförlitligheten hos elbilar är bytet av batterier, vilket är ganska dyrt. Ju längre bilen körs, desto kortare blir dess räckvidd. Vid någon tidpunkt kommer batterierna inte att ta upp en laddning.
Med detta sagt slits inte litiumjonbatterierna i elbilar alltför snabbt. Det är i genomsnitt 100 000 mil innan den visar en betydande minskning av räckvidden.

  Går Volvos ofta sönder? Är Volvo en pålitlig bil?

Teslas tillförlitlighet är tvivelaktig

Enligt Consumer Reports betyg har Tesla alltid fått ganska låga poäng i tillförlitlighetsbetyg. Och det är inte bara med en eller två Tesla-modeller, utan faktiskt lider nästan alla dess modeller.
Den nuvarande Tesla Model X fick ett betyg på endast två av fem i tillförlitlighet. Samma sak gäller för Model Y och Model 3. Model Y uppnådde aldrig ens mer än ett betyg på en av fem och Model 3 uppnådde fyra av fem bara en gång.

Problem med Tesla

Tesla fick rapporterade 205 problem per 100 fordon. Detta är överlägset flest av alla bilmärken. Så vad är dessa problem?
Tesla är känt för brister i tillverkningskvaliteten. Detta problem har tagits upp av många kunder såväl som tekniska personer. År 2018 granskade experten Sandy Munro, som är konsult inom bilteknik, bilarna genom att säga att kvaliteten var till och med lägre än en Kia som tillverkades på 90-talet.
Bortsett från detta är andra problem som dålig lackering eller ojämna klyftor mellan ytterpaneler också vanliga i Tesla-bilar. I en intervju med Munro erkände till och med Teslas vd Elon Musk dessa problem.

Volvo: Ett rykte om tillförlitlighet och säkerhet

Volvo har alltid varit varumärket för säkerhet. Volvo erbjuder sina kunder CPO-programmet (Certified pre-owned) för fordon som uppskattar fordonets livslängd. Volvo är kanske det enda bilmärke som började tillverka bilar för att garantera sina kunder de bästa säkerhetsfunktionerna.
Volvo har blivit en standard för tillförlitlighet och säkerhetsfunktioner. Även gamla Volvo-bilar anses fortfarande vara anmärkningsvärt tillförlitliga. Människor är fortfarande förtjusta i sin Volvo 740-serie och delar sina bilder med sina gamla robusta Volvos på nätet.
Om vi pratar om Volvos elbilar är de också ganska pålitliga. Volvo XC40, Volvos första elbil, fick 71 av 100 poäng i JD Powers tillförlitlighetsbedömning. Bilen är utrustad med alla förstklassiga säkerhetsfunktioner. IIHS belönade också bilen med utmärkelsen Top Safety Pick+.

  Range Rover vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Volvo vs. Tesla

Om vi jämför varumärkena Volvo och Tesla överlag kan vi lätt säga att Volvo är mer pålitlig och tillförlitlig. Detta beror på deras låga reparationsfrekvens och bättre byggkvalitet.
Men om vi bara pratar om Volvos elbilar jämfört med Tesla, som bara tillverkar elbilar, så har Tesla vissa fördelar jämfört med Volvo. Tesla har tillverkat sina elbilar sedan 2008. De har haft mer forskningstid jämfört med Volvo. De har ett högre värde av elbilar än Volvo när det gäller elbilar. De har andra fördelar jämfört med Volvo med elbilar, t.ex:

  • Bättre räckvidd
  • Bättre prestanda.
  • Bättre tekniska funktioner och infotainmentsystem.
  • Bättre garanti
  • Bättre autopilotläge

FAQ

Har Tesla-bilar autopilotläge?

Tesla-bilar har ett praktiskt autopilotläge. Autopilotläget gör inte bilen till ett självkörande fordon, men det är till för att hjälpa föraren. Föraren kan fortfarande styra bilen. Autopilotläget kräver att föraren har händerna på ratten och föraren kan ta över kontrollen när som helst.

Vad är den billigaste Tesla som finns tillgänglig?

Tesla Model 3 är den billigaste modellen som finns tillgänglig, men den har ändå många bra funktioner. Den har en beräknad lång räckvidd på 263 mil och bilens slanka form ser elegant ut. Priset för basvarianten börjar vid 41 190 dollar. Alla varianter kommer med Teslas stora infotainmentskärm som standard. Alternativet autopilot kan läggas till för ytterligare 3 000 dollar.

Hur länge håller en Teslas batteri?

Tesla erbjuder en batterigaranti på 8 år eller 150 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. Standardmodellen Model 3 har en garanti på 100 000 mil. Tesla hävdar dock att batteriet fortfarande har 70 procent av sin livslängd i slutet av garantiperioden.

  Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Spelar tillförlitlighet verkligen någon roll?

Tillförlitlighet i bilar innebär att man får samma resultat med perfekt prestanda varje dag. Konsistensen hos en bil spelar störst roll när någon måste lita på ett bilmärke. Om en bil måste repareras varannan dag med en dyr uppsättning delar är den bilen förmodligen inte för alla.

Men när en ny bil kommer ut på marknaden är folk vanligtvis ivriga att köpa den utan att ägna någon uppmärksamhet åt bilens recensioner och betyg. Vid den tidpunkten ignorerar människor vanligtvis tillförlitligheten och går i stället för att uppleva nya funktioner. Tillförlitligheten blir dock en viktig faktor när bilen blir lite äldre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts