Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Tesla-batterier är skapade för att hålla mellan 300 000 och 500 000 mil. Därför bör Tesla-ägare inte vara oroliga för att byta batterier inom den närmaste tiden. Oavsett detta, hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Kostnaden för att byta ut ett Tesla-batteri varierar från en Tesla-modell till en annan. Icke desto mindre kommer det att kosta dig ungefär 3 000 till 15 000 dollar. Denna kostnad är inklusive delar och arbetskostnader. Observera att Tesla inte tillhandahåller sin prislista för reservdelar, så detta är en uppskattning från tidigare Tesla-ägare som har köpt och bytt ut sina nedbrutna batterier.

Så om ditt batteri har försämrats och förlorar laddning eller tar mycket tid på sig att ladda fullt ut kan du byta ut batteriet till den uppskattade kostnaden ovan. Fältdata visar att Teslas batterikapacitet kommer att minska med 5 % under de första 50 000 milen och kommer att fortsätta att försämras i den takten tills den når 200 000 mil, där den kommer att minska med 10 %.

Kostnad för byte av Tesla-batteri för olika Tesla-modeller

Om du märker att din Teslas batteriprestanda har minskat kan du bestämma dig för att byta ut batteriet. Det är dock inte nödvändigt eftersom de flesta Tesla-batterier är byggda för att hålla i över 30 år. Men beroende på dina körvanor och vädret kan du behöva byta batteri snabbare än dess avsedda livslängd.

Här är de olika kostnaderna som du får för att byta Tesla-batterier på vissa Tesla-modeller:

Kostnad för batteribyte: Tesla Model 3

Tesla Model 3 är Tesla-modellens instegsmodell. I och med att produktionen av den här modellen ökar, kan många människor behöva byta ut sina batterier i framtiden. I genomsnitt kostar det dig cirka 13 000 dollar att byta batteri på Tesla Model 3. Detta inkluderar kostnaden för tillhörande delar och arbete.

  Kommer Tesla-bilar att bli billigare?

Tesla Model 3 har olika batteristorlekar, som sträcker sig från 50 kWh till 82 kWh. Priserna på dessa batterier ligger mellan 7 000 och 12 000 dollar. I vissa fall kan du behöva byta ut batteripaketet, vilket kostar mellan 20 000 och 28 000 dollar. Observera att ett enda batteripaket har fyra moduler och att en modul kostar cirka 6 000 dollar.

Om du tänker byta ut batteriet på din Tesla Model 3 bör du därför vara utrustad med minst 13 000 dollar. Beroende på Tesla-varianten kan du behöva betala mer.

Kostnad för batteribyte: Tesla Model Y

Tesla Model Y är en av de Tesla-modeller som har ett fåtal batteriklagomål och problem med batteriet. Men eftersom det här batteriet har en liknande utformning som Tesla Model 3 är kostnaden för att byta ut dess batteri också densamma. Med ett beräknat pris per kWh på 137 dollar kan du räkna med att betala mellan 10 000 och 12 000 dollar för ett nytt batteri.

Precis som Tesla Model 3 har Model Y olika batteristorlekar, som vanligtvis varierar mellan 75 kWh och 82 kWh. När du lägger till delar och arbetskostnader måste du ändå betala mellan 10 500 och 13 500 dollar, vilket är ganska rimligt.

Kostnad för batteribyte: Tesla Model S

Tesla Model S har också registrerat färre batteriproblem. Tvärtom lockar den till sig den högsta batteribytekostnaden. Du kommer att behöva spendera en uppskattad kostnad på cirka 12 000 till 15 000 dollar för att få ditt Tesla Model S-batteri utbytt. Detta pris är inklusive arbete och delar.

  Hur laddar man en Tesla i en nödsituation?

Observera att det tar cirka 3 till 13 timmar att byta ut ett Tesla-batteri. Så ju enklare problemet är, desto billigare och snabbare kommer det att bytas ut.

Kostnad för batteribyte: Tesla Model X

Användare av Tesla Model X har inte haft många problem med batteriet. Trots detta bör kostnaden för att byta batteri på den här modellen vara något lägre än på Model S. I genomsnitt bör det kosta dig cirka 14 000 dollar att byta batteri, få tillhörande delar och arbete.

Det enda som är dyrare när det gäller att byta batteri på en Model X är arbetskostnaden. Till skillnad från Tesla Model S måste du betala mellan 500 och 2 000 dollar för arbete.

Vad är tecknen på ett slitet Tesla-batteri?

Tesla-batterier är byggda för att hålla mer än 500 000 mil. Oavsett detta är det viktigt att övervaka batteriet och bestämma om det ska bytas ut eller inte om det visar tecken på åldrande. Här är några tecken som tyder på att ditt batteri är slitet:

  • Batteriet lyckas inte hålla en laddning överhuvudtaget.
  • En enorm minskning av körsträckan med mer än 20 %.
  • Försämring av räckvidden större än garantikriteriet på 30 %.
  • Ett meddelande från tillverkaren om att något är fel med bilens batteri.
    Så om du märker något av ovanstående tecken ska du veta att det är dags att byta ut ditt Tesla-batteri.

FAQ

Hur länge håller ett Tesla-batteri?

Tesla-batterier håller över 500 000 mil, vilket är ungefär över 30 år. Dessutom innebär det att bilens kaross försämras innan batteriet gör det. Batteriet kommer dock att försämras med åren från 5 % under de första 50 000 milen och 10 % över 200 000 mil.

  Är Tesla bra i snö?

Täcks Tesla-batteribyte av garantin?

Innan du köper en Tesla är det värt att förstå vad garantin täcker så att du inte får det snett. Teslas batterigaranti täcker batteripaketet och delar i upp till 8 år eller 150 000 mil, beroende på vilket som inträffar först, med en minsta bibehållen batterikapacitet på 70 %.

Detta innebär att om en av batteriets komponenter går sönder, till exempel en högspänningskabel eller en battericell, täcker Tesla komponenterna, arbete och andra utgifter som omger reparationen.

Är det viktigt att inspektera batteriet i en begagnad Tesla innan man köper bilen?

Ja, det är mycket viktigt att inspektera batteriet i en begagnad Tesla innan man köper den. Ett batteri i en begagnad Tesla är som en motor i en begagnad ICE-bil. Därför måste du få det inspekterat ordentligt eftersom det avgör hur länge bilen håller.

Om du vill köpa en begagnad Tesla är det bästa att låta den inspekteras av ett Tesla Service Center. Experterna på ett Tesla-servicecenter ger dig fullständig information om bilens och batteriets hälsa, skick och status. Eftersom kostnaden för ett nytt Tesla-batteri är mycket hög är det viktigt att kontrollera det.

Slutbetänkanden

Kostnaden för att byta ut ett Tesla-batteri beror på problemet och modellen. I genomsnitt kostar det dig mellan 3 000 och 15 000 dollar att byta ut Tesla-batteriet. Tesla Model 3 har den lägsta batteribytekostnaden, medan Tesla Model S har den högsta batteribytekostnaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts