Kommer Tesla-bilar att bli billigare?

Tesla tillhandahåller några av de mest uppskattade elbilarna på marknaden. Deras bilar är inte bara lyxiga, mycket avancerade och roliga att köra, de är också dyra. Men kommer Teslabilar någonsin att bli billigare?

Ja, Teslabilar kommer att bli billigare om några år. I september 2020 tillkännagav Teslas vd Elon Musk teknik som enligt honom kommer att göra Teslas batterier billigare och kraftfullare. I ett uttalande sade han: ”Det har alltid varit vår dröm att göra en prisvärd elbil”.

Under den direktsända presentationen som Dr. Elon Musk markerade som ”batteridagen”, drillade han liksom han sannolikheten för en 25 000 dollar dyr, helt autonom Tesla om cirka tre år. För att sätta detta i perspektiv har de billigaste elbilarna på marknaden ett pris på cirka 30 000 dollar, vilket innebär att de prisvärda Teslas kommer att bli ännu billigare.

Tekniken som kommer att göra Teslas bilar billigare är Teslas nya större cylindriska celler. Musk hävdar att dessa batterier kommer att ge fem gånger mer energi, sex gånger mer effekt och 16 procent bättre körsträcka. Det kan dock ta flera år innan den här tekniken är helt genomförd.

Varför är Teslas dyra?

Om du funderar på att skaffa en ny Tesla måste du dela med dig av flera tusen dollar. Detta beror på att den billigaste Tesla-modellen går för cirka 41 190 dollar, vilket är Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen. Den dyraste Tesla-modellen är tvärtom Tesla Model X Plaid med en prislapp på 121 190 dollar.

Med sådana orimliga priser är det lätt att förstå varför de flesta ser Tesla som bilar för de rika och inte för vanliga medborgare. För att ge dig en tydligare uppfattning var genomsnittspriset för en ny mellanstor bil cirka 25 000 dollar 2020, medan priset för en SUV i mellanklass var cirka 33 000 dollar, enligt Kelly Blue Book.

  Ska jag köpa en begagnad Tesla?

Om du undrar varför Teslas har ett så högt pris, så är det här varför:

 1. Hög efterfrågan
  Den främsta anledningen till att Teslas är dyra är den höga efterfrågan och det låga utbudet. Det finns många människor som har beställt Teslas och fortfarande väntar på att deras bilar ska levereras. När tävlingen om elbilar hettar upp är Tesla långt före sina konkurrenter och det är därför många föredrar Tesla framför andra märken.
  Tesla är den mest föredragna elbilen på marknaden på grund av dess avancerade teknik och utmärkta räckvidd. Många elbilar har inte en utmärkt räckvidd, vilket gör att många köpare väljer Teslas. Dessutom har många få stora bilmärken inte helt eldrivna bilar, men de är på väg in i racet.
  Dessutom har den stora efterfrågan på Tesla-bilar också drivits på av den gröna energirörelsen. Eftersom Teslas är helt elektriska innebär det att de inte producerar koldioxid. Därför förorenar de inte miljön på samma sätt som bensindrivna bilar. Så människor som stöder den här rörelsen rusar för att skaffa helelektriska bilar som Tesla.
 2. Låg produktion
  Även om efterfrågan på Tesla-bilar är stor är produktionen mycket låg. För närvarande har Tesla inte tillräckligt många fabriker som kan hantera den höga efterfrågan. Därför kan företaget bara producera ett fåtal bilar, till skillnad från de flesta traditionella bilmärken som har fabriker över hela världen.
 3. Dyr batteriteknik
  En annan viktig anledning till att Tesla är dyrt är den höga kostnaden för dess batteriteknik. Teslas batterier är den mest kostsamma enskilda delen i Teslas. Till exempel kostar batteriet i Tesla Model S cirka 30 000 dollar, vilket är cirka 42 % av bilens pris. Detta är ganska dyrt.
  Är Tesla-bilar bra för bilresor?

Hur planerar Tesla att göra sina bilar billigare?

Den goda nyheten är att Tesla planerar att sänka kostnaderna för sina bilar under de kommande tre åren. Även om detta kan ta lite längre tid är det goda nyheter för den gröna energirörelsen. Många elbilsanvändare kommer att ha råd med en Tesla eftersom de planerar att producera billiga bilar med ett startpris på upp till 25 000 dollar.
Minska produktionskostnaden
Ett av de sätt genom vilka Tesla planerar att minska kostnaden för sina bilar är att sänka produktionskostnaden. Teslas huvudfabrik ligger i Fremont, Kalifornien, där deras bilar och de flesta av delarna tillverkas. Trots detta har företaget planer på att fördubbla kapaciteten, till nästan 10 miljoner kvadratmeter.
Dessutom håller Tesla på att bygga en enorm fabrik i Nevadaöknen som enligt företaget kommer att bli den största i världen. Dessutom använder Tesla redan en färdig sektion av den nya fabriken för att bygga sina batterier. Dessutom har Tesla expanderat utomlands med sin nya fabrik i Shanghai.
I och med denna expansion kommer Tesla att öka produktionen och minska tillverkningskostnaderna, vilket också kommer att leda till sänkta priser på Tesla-bilar.
Bygga ny batteriteknik
Den främsta anledningen till att Teslas bilar kommer att bli billigare i framtiden är på grund av den batteriteknik som Tesla arbetar med. Företaget har för avsikt att minska kostnaderna för att tillverka batterier, men samtidigt skapa energieffektiva batterier.

  Behöver Teslas olja?

FAQ

Är Teslabilar överprisade?

Ja och nej. Teslabilar är överprisade eftersom företaget drar nytta av den höga efterfrågan. Dessa bilar är dock värda varje dollar eftersom de levereras med den bästa batteritekniken. Dessutom är de mycket avancerade jämfört med andra helelektriska bilar.

Är det dyrt att underhålla en Tesla?

Nej, det är inte dyrt. När du tänker på vad det kostar att underhålla andra populära lyxbilar som BMW, Mercedes-Benz, Audi och Porsche kommer du att upptäcka att det är billigare att underhålla en Tesla. Dessutom erbjuder Tesla en fabriksgaranti för alla sina modeller och ett utökat serviceavtal för Tesla Model X ad Model S.

Hur länge håller Teslas bilar?

Hållbarheten hos en Tesla bestäms av dess batteritid. De flesta Tesla-modeller kan hålla i åtta år. Trots detta kan du byta ut batteriet och få din bil att fungera utan problem. Men eftersom Tesla inte har funnits i mer än 20 år är det ganska svårt att säga hur länge den kommer att hålla.

Slutsats

Om du har undrat om Teslas kommer att bli billigare behöver du inte det. Ja, Teslas kommer att bli billigare eftersom företaget expanderar och bygger nya fabriker. Dessutom förbättrar Tesla sin batteriteknik, som utgör 42 % av bilens totala pris. Med den nya batteritekniken kommer Teslas att bli mer prisvärda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts