Kommer en Tesla att hålla i 10 år?

Tesla må vara ett nytt bilmärke på marknaden, men det har funnits tillräckligt länge för att veta om deras bilar håller eller inte. Det finns flera Tesla-bilar som redan har gått över 200 000 mil, vilket innebär att deras bilar är hållbara. Men kommer Tesla att hålla i tio år?

Ja, en Tesla kommer att hålla i 10 till 20 år om den underhålls på rätt sätt. Du bör dock räkna med att batteriet kommer att försämras under denna period och täcka färre mil än tidigare. Du har ändå möjlighet att byta ut batteriet om det börjar tappa rejält med laddning.

De flesta Teslas batterier fungerar utmärkt upp till 150 000 mil. Därefter kommer batteriet att förlora minst 30 % av sin effektivitet, vilket innebär att det också förlorar sin räckvidd. Observera att detta varierar från en Tesla-modell till en annan eftersom Tesla Model S&X har kraftfullare batterier än Tesla Model 3&Y.

Vilken är den mest tillförlitliga Tesla-modellen?

Överraskande nog råkar den mest tillförlitliga Tesla-modellen vara den Tesla-modell som har flest problem. De flesta av dessa problem är dock små och kan lätt åtgärdas jämfört med de problem som andra Tesla-modeller har.

Den mest tillförlitliga Tesla-modellen är Tesla Model 3. Dessutom råkar den också vara den billigaste Tesla-modellen på marknaden. Detta till skillnad från Mercedes, Audi och BMW, där de billigaste modellerna dubblerar som de minst pålitliga bilarna.

Tesla Model 3 är billigare att underhålla än Tesla Model Y, S och X. Dess delar är också något billigare, ännu billigare är dess batteri. Enligt Consumer Reports har Tesla Model 3 ett genomsnittligt betyg för tillförlitlighetsbedömning, vilket är det bästa bland Tesla-modellerna.

  Kommer elbilar att bli billigare?

Hur lång är Teslas batterigaranti?

Teslas batterigaranti varar i cirka 8 år och skiljer sig i kilometerantal mellan Tesla-modellerna. Garantin täcker fel och försämring av batteriet på grund av tillverkningsfel och täcker även delar och arbetskostnader för att byta ut ett batteri som sjunker under 70 % kapacitet innan garantin löper ut.

Den senaste Tesla Model S har 8 års garanti eller 150 000 mil, Tesla Model X har 8 år eller 150 000 mil, Tesla Model Y har 8 år eller 120 000 mil och Tesla Model 3 har 8 år eller 120 000 mil.

Hur länge håller ett Tesla-batteri?

Trots att Tesla Model 3 är den mest tillförlitliga Tesla, har den inte den mest hållbara batteritekniken. Den titeln går till Tesla Model S och X. Båda dessa bilmodeller kan köra över 500 000 mil innan deras batterier försämras till 20 %.

Den genomsnittliga nedbrytningsgraden för Tesla Model S och Model X är 4 % per 100 000 mil. Den genomsnittliga nedbrytningsgraden för Tesla Model 3 och Model Y är däremot 5 % per 100 000 mil. Därför kommer dessa två modeller att degraderas till 20 % efter att ha kört 400 000 mil.

FAQ

Kommer Tesla att hålla hela livet?

Nej, Tesla kommer inte att hålla hela livet. De flesta Tesla-bilar håller mellan 10 och 20 år. Men med den nya batteriteknik som Tesla håller på att utveckla kan du räkna med att Teslas bilar kommer att hålla i över 30 år om de underhålls på rätt sätt. Med det sagt är det dyrt att äga en Tesla med mer än 10 år eftersom du kan behöva byta ut dess batteri, vilket är kostsamt.

Hur många mil håller Tesla-batterier?

Tesla-batterier är byggda för att erbjuda 100 000 till 150 000 mil innan de försämras till 70 %. Dessa batterier kan dock klara mellan 300 000 och 500 000 mil innan de behöver bytas ut. Den goda nyheten är att Tesla arbetar på att skapa ett batteri som håller en miljon mil.

  Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Är Teslas tillförlitliga på lång sikt?

Självklart är de det. Tesla är en av de mest pålitliga lyxbilarna på marknaden. Eftersom dessa bilar inte har många rörliga delar kan du lita på att de håller längre. Det enda du behöver vara orolig för är att batteriet försämras.

Teslas går inte sönder så lätt som ICE-bilar. Men när de gör det, vilket är bakåt, kan du räkna med att du måste punga ut med en hel del pengar för att reparera eller underhålla bilen. Men när du jämför Tesla med andra lyxbilar kommer du att upptäcka att den är mer pålitlig under en lång period.

Kan en Tesla hålla över 100 000 mil?

Ja, de flesta Teslas klarar lätt över 100 000 mil. Om du har en Tesla Model 3 eller Model Y kan du räkna med att deras batterier håller i minst 120 000 mil. Men om du har en Tesla Model S eller Model X bör du räkna med att deras batterier håller i minst 150 000 mil.

Trots att de har en beräknad livslängd på 8 år eller 120 000 till 150 000 mil kommer de flesta Tesla-batterier fortfarande att vara tillförlitliga även efter 8 år eller de rekommenderade milen. Detta beror på att de skulle ha försämrats med upp till 10 %, vilket inte är särskilt betydande.

Tesla uppskattar att batteriet inte kommer att försämras under 30 % under garantiperioden. Detta innebär att batteriet fortfarande kommer att hålla sin laddning avsevärt bra även efter 8 års ägande. Ju oftare du laddar batteriet, desto mer försämras det dock. Så om du vanligtvis laddar Tesla till full kapacitet kommer dess batteri att försämras snabbare.

  Fungerar Tesla Smart Summon?

Behöver Tesla mycket underhåll?

Nej, Teslas kräver inte mycket underhåll som bensindrivna fordon. Den främsta anledningen till detta är att de har färre rörliga delar än bensindrivna bilar. För att vara exakt har Tesla totalt cirka 20 rörliga delar, medan bilar med förbränningsmotorer har över 2 000 rörliga delar.

Oavsett detta måste Tesla fortfarande underhållas, men den har inget obligatoriskt underhållsschema. Tesla rekommenderar dock intervaller vid vilka särskilda tjänster som däckrotation, bromskalliber och en fullserviceinspektion bör göras. Följ dessa tjänster för att undvika mindre problem längs vägen.

Slutliga tankar

Teslas är inte bara mycket avancerade och helt eldrivna, utan de är också hållbara. Dessa bilar kan hålla i mer än 10 år så länge de underhålls på rätt sätt. Trots detta kommer batteriet att börja försämras efter 8 år och förlora en betydande körsträcka.

Du kan dock fortfarande ersätta det nedbrutna batteriet med ett nytt paket, vilket kommer att ge nytt liv åt din Tesla och göra att den kan köras i 15 till 20 år. Den enda utmaningen är att Tesla-batterier är ganska dyra och att det kommer att kosta dig tusentals dollar att skaffa ett batteripaket.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts