Fungerar Tesla Smart Summon?

Tesla är en av de mest avancerade bilarna på marknaden. Den kan skryta med funktioner som autopilot, ett självkörningssystem och en smart summon. Men fungerar funktionen smart summon?

Teslas smarta kallelsefunktion fungerar. Den är dock inte särskilt effektiv och behöver förbättras. Funktionen smart summon, som släpptes i slutet av september 2019, gör det möjligt för en Tesla-förare att tillkalla sin bil från andra sidan en parkeringsplats utan förare. Föraren ska ändå övervaka bilen utifrån.

Sedan lanseringen har Teslas smarta tillkallningsfunktion fungerat bra för de flesta Tesla-ägare, men vissa personer har också haft hemska upplevelser med den här tekniken. Så innan du bestämmer dig för att initiera smart summon-funktionen är det viktigt att känna till dess styrkor och svagheter.

Dessutom fungerar smart summon-tekniken om förarens eller ägarens smartphone befinner sig inom 30 meter från bilen. Dessutom bör föraren eller kunden hela tiden ha en siktlinje till bilen. Detta är viktigt för att undvika eventuella hinder på vägen som bilen kan stöta på.

Dessutom måste föraren hålla fingret kontinuerligt på en knapp i telefonappen för att hålla bilen manövrerad. Om föraren lyfter fingret från knappen stannar bilen omedelbart. Det som är bra är att en tillkallad bil håller en hastighet på cirka 6 miles i timmen, vilket förhindrar allvarliga skador eller skador.

Dessutom har Tesla konstruerat systemet så att det är extremt försiktigt. Smart summon kan till exempel inte aktivera bilen på offentliga platser, till exempel när man korsar en offentlig gata. Så om du kallar din Tesla att korsa en gata kommer den att stanna. Bilen kan inte heller ta sig in på mycket trånga platser eller komplexa områden.

  Bästa Tesla för långa personer

Hur aktiverar du Tesla smart summon?

Det är enkelt att aktivera Tesla smart summon. Du måste öppna din Tesla smart-app, klicka på summon och välja ikonen för smart summon. Därefter trycker du på knappen ”COME TO ME” och håller den intryckt. Tvärtom kan du också trycka på ikonen, ställa in den avsedda destinationen genom att ändra kartan och trycka på och hålla knappen ”GO TO TARGET” (gå till målet).

Vilket är bäst – smart kallelse eller manuell kallelse?

Ja, smart summon är framtiden, men just nu måste du ta kontroll över din Tesla innan den kör in i en poll eller fotgängare när du kallar på den. Huvudskälet till att smart summon inte är helt effektivt är på grund av den begränsade räckvidden, kravet på siktlinje till bilen och den försiktiga körstilen.

Vilka är några av svagheterna med Tesla smart summon?

Även om Tesla smart summon underlättar förarens arbete genom att komma till honom eller henne i stället för till föraren har den flera svagheter. En av de största svagheterna är att bilen skrapar in i föremål eller stolpar när den passerar dem. Ja, bilen kan lätt passera ett objekt, men den kan också lätt skrapa det när den passerar.

En annan stor svaghet är att Teslas är överdrivet aggressiva när fotgängare befinner sig nära bilens sida. Detta är mycket farligt och kan lätt skada en fotgängare som går nära bilen. Till skillnad från smart summon kommer en mänsklig förare att reagera mycket snabbare i ett sådant fall.

  Hur ofta behöver Teslas servas?

Trots att smart summon-funktionen inte är effektiv när det gäller sidoobjekt, människor eller hinder reagerar den snabbare vid en frontalkollision. Så om en annan bil närmar sig framifrån eller en fotgängare reagerar den mycket snabbare och stannar nästan omedelbart.

Vad den här funktionen inte kan kontrollera är snabbare bilar, människor som rör sig snabbt och cyklar. I sådana fall är det lättare för bilen att köra på eller stöta till människor. Därför måste du vara extra försiktig när du använder den smarta kallelsen på allmän plats.

FAQ

Är Tesla smart summon lagligt?

Ja, Tesla smart summon är lagligt. Den här funktionen är dock inte helt tillförlitlig och till och med Tesla varnar sina användare för att vara beroende av den för det mesta. Detta beror på att funktionen inte är helt autonom. Det är därför som företaget uppmuntrar ägarna att använda den i privata garage och inte i offentliga parkeringsplatser.

Är Tesla smart summon-funktionen användbar?

Även om den inte är särskilt effektiv är smart summon-funktionen fortfarande mycket användbar. Det beror på att den kan hjälpa personer med funktionsnedsättning eller de som inte vill sota i regn. Du ringer bara till bilen och den kommer till platsen där du befinner dig. Den hämtar din bil från parkeringsplatsen till den plats där du befinner dig.

Kommer Tesla smart summon som standard på alla Teslas?

Ja, Tesla smart summon-funktionen finns som standard på alla Tesla-modeller. Detta inkluderar Tesla modell 3, Y, S och X. Den här funktionen kommer dock inte som standard på Tesla-modeller som byggts före september 2019. Dessutom kan du uppdatera programvaran för att få de senaste uppdateringarna.

  Är Teslas fyrhjulsdrift värt det?

Kan en Tesla parkera sig själv i ett garage?

Ja, Tesla kan parkera sig själv i ett garage. Allt du behöver göra är att beordra den med hjälp av den smarta kallelsefunktionen. Den här funktionen finns i Tesla Model S, X, Y och senast i Model 3. Tesla arbetar dock fortfarande på den för att göra den ännu mer praktisk.

Förutom att parkera din bil i garaget kan summon också öppna din garagedörr för att köra in eller ut och stänga av efter parkering. Detta är en viktig funktion eftersom den förhindrar att du klämmer dig på trånga ställen i garaget eller till och med i offentliga parkeringsfickor. Aktivera helt enkelt funktionen summon för att låta bilen parkera.

Sammanfattning

Tesla smart summon är en mycket effektiv funktion som gör att du kan kalla din bil att komma till dig. Din telefon måste dock befinna sig inom 200 fot för att funktionen ska fungera korrekt. Dessutom måste du hålla ett vakande öga på bilen under hela processen.

Eftersom den smarta kallelsefunktionen inte är 100 % effektiv kan det att hålla ett öga på bilen förhindra att den kör in i ett hinder eller kör in i en fotgängare. Så håll alltid utkik och använd inte den här funktionen i ett komplext område eller i ett trångt område.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts