Är Tesla-bilar bra för bilresor?

Är Tesla-bilar bra för bilresor?

Det finns en anledning till att Tesla är den mest populära elbilen på marknaden. Dessa fordon har batterier med lång livslängd och en del av den bästa tekniken. De är perfekta för att köra runt i stan, såväl som för att köra långa sträckor.
Att använda din Tesla för en bilresa är bra eftersom den har batterier med exceptionella körtider. Dessutom har Tesla installerat superchargernätverk runt huvudvägarna i USA, Kanada, Europa, Australien och Kina. Dessa gör att bilresor blir bekväma. Du behöver bara planera din rutt lite i förväg för att se till att det finns laddningsstationer där du ska åka.
Tidigare var det en stor utmaning att använda en Tesla för långa resor eftersom det fanns färre Tesla supercharger-stationer. Detta har ändrats under de senaste åren, vilket gör det lättare för långväga Tesla-resenärer att ladda sina bilar längs vägen.

Vad gör en Tesla bra för bilresor?

Utmärkt nätverk av laddningsstationer

En av fördelarna med att äga en Tesla EV, istället för någon annan EV, är att den har ett välfördelat supercharger-nätverk. Du kan enkelt ladda din bil även om du befinner dig långt hemifrån. Se bara till att du laddar din bil innan den tömmer sitt batteri när du reser.
Det uppskattas att Teslas superladdningsnätverk för närvarande har minst 1870 stationer över hela världen. Detta inkluderar över 908 stationer i USA, 98 i Kanada, 16 i Mexiko, 520 i Europa och 398 i Asien. Med ett sådant väl utspritt nätverk borde det inte vara något problem att ladda din Tesla EV på en bilresa.
Förutom att Tesla-stationer har ett väl anslutet nätverk av superladdare har de vanligtvis olika typer av laddare för olika användare. De flesta stationer är utrustade med 250 kW- eller 150 kW-laddare. Vissa platser i städerna har även 72 kW-laddare.
Dessutom är det mycket bekvämt att komma åt laddningsstationerna eftersom de vanligtvis ligger vid trafikerade motorvägar så att långväga resenärer lätt kan ladda dem. Andra stationer finns vid köpcentra, livsmedelsbutiker och till och med vid bensinstationer.

  Hur laddar man en Tesla i en nödsituation?

Autopilotfunktion

En annan funktion som gör Tesla perfekt för bilresor är autopilotfunktionen. Den här funktionen gör att bilen kan accelerera, bromsa, styra och kryssa halvautonomt inom sin fil. Den kan till och med byta körfält automatiskt.
Eftersom autopilotsystemet använder kameror, radar och ultraljudssensorer för att se och känna av omgivningen runt fordonet hjälper det föraren att se saker som han eller hon annars kanske inte hade märkt. Så om du börjar slumra till under en lång resa kan autopiloten ta över i en nödsituation och hindra dig från att krascha.

Hållbara batterier

En av de saker som gör Tesla speciell är de stora och effektiva batteripacken som den levereras med. Dessa batteripaket lagrar inte bara mer energi utan är också mycket effektiva, vilket gör att en Tesla kan köra fler mil än andra elbilar på marknaden.
En Tesla är en bra bil för bilresor eftersom du inte behöver stanna för att ladda hela tiden. Tesla Model S har till exempel en imponerande räckvidd på 412 mil. Även Tesla Model 3 Standard Range, som har den minst imponerande räckvidden, kan köra 263 mil innan den laddas upp.

Kostnad för att resa

Dessutom är kostnaden för att resa med en Tesla mycket billigare än att använda ett gasdrivet fordon. Även om du kan behöva stanna flera gånger för att ladda bilen beroende på hur långt du kör är kostnaden för laddning ändå billigare.
Det är normalt att spendera mellan 7 och 14 dollar för varje laddningstillfälle vid Teslas laddningsstationer. Detta krediteras vanligtvis på ditt konto och är mycket billigare än att tanka bränsle. Den enda utmaningen är att du kan behöva vänta i minst 40 till 60 minuter för att ladda bilen helt innan du åker iväg.

  Gör Mercedes elbilar?

Go Anywhere Tool

Tesla är utrustad med Go Anywhere Tool som gör det enkelt för Tesla-användare att resa från en plats till en annan. När du klickar på det här verktyget kommer det att föreslå de snabbaste och mest bekväma rutterna för dig att använda.
Dessutom ger det här fantastiska verktyget dig en rutt med laddningsstationer för enkel laddning om ditt batteri blir svagt. Det kommer också att rekommendera laddning baserat på dina körvanor. Detta gör att du kan få en smidig körning på din resa och planera därefter.

Vilka är några av utmaningarna med att köra en Tesla långa sträckor?

Brist på nätverk för superladdning

Trots att Tesla förbättrar sitt nätverk av superladdare är vissa områden fortfarande inte väl anslutna, vilket kan vara ett problem när du reser långa sträckor. På dessa platser är det knepigt att använda en Tesla för bilresor eftersom du kan fastna när batteriet töms.

Att stanna för att ladda

Den största utmaningen med att använda en Tesla på långa bilresor är att du måste ägna flera timmar åt att ladda bilen. Så om du reser till en avlägsen destination kan du behöva göra flera stopp. Observera att varje stopp tar minst 40 minuter, vilket kan lägga till mycket tid på din resa.

FAQ

Vilken är den bästa Tesla-modellen för en bilresa?

Tesla Model 3 är den bästa Tesla-modellen för en bilresa. Detta beror på att denna lyxiga EV är snabb, säker och levereras med autopilotfunktionen. Den ger dig minst 263 mil och du kan enkelt ladda den vid någon av superchargerstationerna på din resa.

  Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Hur lång tid tar det att ladda en Tesla på en bilresa?

Om du använder en reseplanerare kommer bilen att meddela dig exakt hur lång tid det kommer att ta att ladda bilen helt och hållet. Det tar vanligtvis mellan 40 och 60 minuter. Observera att Teslas superladdare är mycket snabba och vissa laddar till och med på 30 minuter.

Betalar du vid en Tesla-laddningsstation?

Nej, du behöver inte betala något i förväg vid Tesla-laddningsstationen eftersom ditt Tesla-konto kommer att ackrediteras med beloppet. Det är också värt att notera att det belopp som laddas varierar från en supercharger till en annan. Vissa stationer erbjuder till och med priser under rusningstid och under lågtrafik.

Road tripping med din Tesla

En Tesla är en bra bil för bilresor, så länge det finns ett väl utspritt superchargernätverk längs den väg du tänker använda. Med funktioner som autopilot, körfältsvarning, adaptiv farthållare och ett automatiserat bromssystem kommer du att njuta av att köra en Tesla på en lång resa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts