Är Tesla bra i snö?

Är Tesla bra i snö?

Tesla är inte bara ett lyxbilsmärke, utan också ett av de bilmärken som presterar bäst på marknaden. Många intresserade köpare från kalla områden är ivriga att ta reda på om den är bra i snö.
Ja, Tesla är bra i snö, men sättet du kör bilen på måste justeras lite. För att de ska bli ännu bättre måste du anta vissa rutiner så att du inte får utmaningar när du kör i snö, kalla miljöer eller under vintern. Du måste till exempel förvärma batteriet och skaffa några vintertillbehör.

Vilken Tesla-modell är bäst för snö?

Tesla Model X

Tesla Model X är den bästa Tesla för snöiga förhållanden. Tack vare dess AWD-system och stora markfrigång. Den här bilen har en markfrigång på cirka 8 tum, vilket är lagom. Du kommer dock att behöva byta däck på din Tesla Model X.
Du kommer att behöva byta ut dess standard Continental CrossContact LX Sport-däck mot vinterdäck. Detta beror på att dessa sportdäck saknar grepp, vilket är mycket viktigt när det gäller dragkraft. Tesla Model X har ett utgångspris på cirka 80 000 dollar, men du måste lägga till den extra kostnaden för att köpa vinterdäck.

Vinterkörningstips för Tesla-ägare

Även om Tesla inte är den perfekta vinterbilen på grund av sitt batteri kan du ändå maximera dessa bilar och få en smidig körning i vinterväder. Tack vare de olika funktionerna som är särskilt utformade för kalla temperaturer.
Här är några av de viktigaste vintertipsen för Teslaförare:

Tips för kallt väder

Det är typiskt för Tesla-förare att märka en ökad energiförbrukning under de kalla månaderna. Tesla är trots allt ett elfordon. Men om du vill maximera räckvidden och effektiviteten i kallt väder kan du omfamna några steg för att hålla batteriet varmt och spara energi.
Här är några tips för kallt väder som hjälper dig att spara energi:
Planera din avfärd – Ställ bara in nästa avgångstid med hjälp av funktionen ”planerad avfärd” på din pekskärm. Välj en specifik tid på dagen som du vill köra dagligen.
Den här funktionen är viktig eftersom du kan spara mycket energi på vägen genom att ställa in din avgång medan du är inkopplad. När du har valt din avgångstid förbereder sig bilen genom att bestämma den idealiska tidpunkten för att börja ladda och förkonditionera.
Kolla in snöflingeikonen – Som du redan vet är det svårt för bilen att få tillgång till all lagrad energi när batteriet blir för kallt. Så om du ser en blå snöflingeikon på din pekskärm visar det att batteriet är för kallt.
När batteriet värms upp försvinner dock den blå ikonen. Laddning, körning och förkonditionering av bilen är några av sätten att värma batteriet snabbare.
Spara energi på vägen – En av utmaningarna med att köra elfordon i kyla är att mycket energi går förlorad. Du kan minska energiförlusterna genom att köra konservativt och begränsa energianvändningen i kupén. Detta bidrar till räckvidd och effektivitet, vilket är avgörande under kalla månader.
Du kan minska energiförlusterna genom att köra i måttliga hastigheter, minska frekventa och snabba accelerationer och inbromsningar och sänka inställningen för hyttens temperatur.

  Vilket är säkrare, Tesla eller Volvo?

Tips om snö och is

Om du bor i ett snörikt område kan dessa tips hjälpa dig att köra smidigt och säkert.
Ställ om torkarna och speglarna – Om du förväntar dig att det kommer att snöa i din region eller att det kommer att bildas is, sätt torkarna i serviceläge och inaktivera den automatiska utfällningen av speglarna för att hjälpa till att förhindra isbildning.
Rensa viktiga ytor – Innan du kör din Tesla ska du se till att viktiga ytor inte är frusna eller täckta av snö. Dessa inkluderar speglar, handtag, fönster, laddningsporten, autopilotsensorer och kameror.
Avfrostning av snö och is – När temperaturerna är extremt låga kan du använda avfrostningsfunktionen i din Tesla-app för att smälta bort snö och is från viktiga ytor.

Laddningstips

Många Tesla-ägare som bor i kalla klimat har fått klagomål på att deras bilar inte håller laddning eller tar längre tid på sig att ladda. För att undvika sådana problem ska du se till att snabbladda batteriet när det fortfarande är varmt, använda navigationen i bilen innan du förvärmer bilen och hålla dig ansluten.

Vinterdäck och tillbehör

Som tidigare nämnts är de flesta Tesla-bilar konstruerade för att fungera felfritt i snö. För att öka deras effektivitet måste du dock skaffa vissa vintertillbehör för en smidig och säker körning. Några av de vintertillbehör som krävs är vinterdäck, däckkedjor och vindrutetvättvätska.

FAQs: Din Tesla och snö

Är Tesla AWD bra i snö?

Ja, det är det. Tesla Model 3 AWD är rolig att köra i snö. Detta beror på att den har 19-tumsdäck, vilket kan orsaka viss spänning för vissa förare, men de gör sig bra i snö. Föraren kommer enkelt att kunna manövrera med dessa däck på snö utan större utmaningar.

  Påverkar kallt väder Tesla-batteriet?

Varför behöver jag vinterdäck till min Tesla?

De flesta Tesla-bilmodeller är utformade för att fungera perfekt under vinter- eller snöförhållanden. De flesta av dem saknar dock de nödvändiga vintertillbehören, till exempel vinterdäck för att ge utmärkt dragkraft. Även om vanliga däck är bra är vinterdäck säkra och ger dig nästan full kontroll över bilen.

Hur kan jag minska laddningstiden i kallt klimat?

Om du är orolig för att din Tesla tar lång tid på sig att ladda bör du använda navigeringen för att se till att den tar kortare tid på sig att ladda. Förbered alltid bilen för superladdning genom att navigera din destination. Att ange en destination hjälper din Tesla att automatiskt börja förvärma batteriet innan du kommer till superladdaren.
Som ett resultat bidrar det till att minska laddningstiden vid superchargerstationen. Med hänsyn till omgivningstemperaturen och om förkonditionering användes före avfärd kan föruppvärmning av ditt batteri ta minst 45 minuter. Du behöver alltså inte tillbringa mycket tid vid laddstationen med att förvärma batteriet före laddning.

Slutliga tankar

Sammantaget är Tesla bra bilar för snöförhållanden. Detta beror på att de har utmärkt acceleration, styrning, bromsning, stabilitet och dragkraft. Den enda utmaning som Tesla-förare sannolikt kommer att möta i snö är effektförlust och svårigheter att ladda bilbatterierna.
Men med de tips som vi har gett dig ovan bör detta inte vara något problem eftersom du kan följa dem för att maximera din Tesla i kalla eller snöiga förhållanden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts