Är Polestar lika bra som Tesla?

Både Polestar och Tesla är inriktade på att konstruera lyxbilar och Polestar 2 är en direkt konkurrent till den mellanstora sedanen Tesla Model 3. Polestar kommer att släppa minst tre ytterligare modeller under de kommande åren som ska konkurrera med både Tesla Model S och Tesla Model Y.

Mellan de två erbjuder Polestar bättre tillverkade bilar som är packade med mer avancerade material. Tesla å andra sidan leder listan när det gäller förarglädje och teknik. En annan fördel som Tesla har är möjligheten att använda Teslas avancerade nätverk av superladdare.

Sammantaget gör Polestar förvisso bilar som är ännu bättre än de flesta Tesla-modeller, men Tesla är bättre när det gäller värde, räckvidd, laddning, popularitet och teknik. Om det område du bor i gynnas av många snabbladdare är skillnaderna i fråga om laddning och räckvidd inte lika överdrivna.

Om du däremot inte kan ladda bilen i garaget eller om området du bor i inte erbjuder alltför många pålitliga och lättillgängliga laddare, är Tesla ett mycket bättre val. Hur som helst, kvalitetsmässigt är Polestar säkert lika bra som Tesla om inte till och med bättre medan Tesla är ett mer rimligt förslag i de flesta fall.

Polestar – Märket och modellerna

Polestar är fortfarande ett nykomlingsmärke som bara har en enda riktig serieproduktionsmodell till försäljning, och det är Polestar 2. Polestar 2 börjar på cirka 45 900 dollar för instegsmodellen utan tillval, men det realistiska priset på vägen som du kommer att betala för Polestar 2 är någonstans mellan 50 000 och 60 000 dollar.

  Kan man sova i en elbil?

För en sådan prislapp erbjuder Polestar 2 inte klassledande egenskaper när det gäller räckvidd eftersom Polestar 2 med lång räckvidd endast klarar cirka 220-270 mil på en full laddning i bästa fall. Den maximala laddningsutgång som Polestar 2 kan ta emot är cirka 140 kW, vilket innebär att du kan ladda Polestar 2 från 10 % till 80 % på cirka 30 minuter.

På det hela taget tillverkar Polestar lyxbilar med bra byggkvalitet och massor av kvalitetsmaterial. Polestar delar många delar med Volvo vilket innebär att det finns en tydlig likhet mellan de två både inuti och utanför. Underhåll och tillförlitlighet bör också vara lite bättre än Tesla eftersom Tesla erbjuder en tillförlitlighet som ligger under genomsnittet.

Allt som allt verkar Polestar vara ett spännande nytt varumärke som definitivt kan konkurrera med Tesla när det gäller kvalitet, design, komfort, säkerhet och körupplevelse.

Tesla – Märket och modellerna

Tesla är nu ett av de mest populära bilmärkena på planeten, vilket också innebär att det är fast det ledande EV-märket. Tesla erbjuder för närvarande Model S, Model 3 och Model Y och alla tre leder EV-tabellerna av många skäl.

Tesla Model 3 är utan tvekan den bästa elbilen på marknaden just nu eftersom den börjar nära 40 000 dollar och erbjuder mer räckvidd och kraft än Polestar 2. Tesla Model S Plaid är den näst snabbaste bilen på planeten, endast efter den kroatiska Rimac Nevera Hypercar som kostar flera miljoner dollar.

Slutligen är Model Y den senaste Tesla-modellen som mer eller mindre intar samma marknadsposition som Model 3. Model Y erbjuder dock en något upphöjd körställning och betydligt mer utrymme för de bakre passagerarna.

  Vilket är säkrare, Tesla eller Volvo?

Hur som helst är Tesla mest känd för sin automatiserade körning och möjligheten att använda Teslas Supercharger-nätverk. Tesla är bättre än Polestar när det gäller värde, räckvidd, önskvärdhet, teknik och en mer dynamisk körning.

Bästa elbilar på planeten

Både Tesla och Polestar tillverkar fantastiska elbilar, men det finns många märken där ute som tillverkar tveklöst bättre elbilar, till exempel Porsche, Mercedes, Lucid, Rivian och Audi. Porsche Taycan Turbo S är den mest spännande sport-EV:n på marknaden och följs tätt av Audi e-Tron RS GT.

Mercedes Benz EQS och Lucid Air Dream är de två lyxigaste och mest bekväma elbilarna på planeten. Rivian har precis kommit ut med två SUV-modeller som verkar vara de bästa elektriska SUV:erna du kan köpa just nu.

Allt som allt bombarderas elbilsvärlden ständigt med nya modeller och det kommer sannolikt att förbli så under lång tid framöver.

FAQ-avsnittet

Varför ska jag köpa en Tesla framför en Polestar?

Du bör köpa en Tesla framför en Polestar om du vill maximera räckvidden för din elbil och njuta av möjligheten att använda Teslas Supercharger-nätverk. Tesla erbjuder för närvarande fler modeller så att du lättare kan tillfredsställa dina behov beroende på vilken typ av bil du önskar mest.

Dessutom erbjuder Tesla mer prestandainriktade bilar och de drar också nytta av överlägsen teknik för autonom körning. Tesla-bilar är också mer eftertraktade och de tenderar att väcka mer intresse när det gäller andrahandsmarknaden.

  Vad händer när din Tesla går sönder?

Varför ska jag köpa en Polestar framför en Tesla?

Du bör överväga att köpa en Polestar framför en Tesla om du är intresserad av något lite annorlunda och mer under radarn. Med tanke på att Polestar är starkt uppbackad av Volvo kan du vara säker på att Polestarbilarna är bekväma, rymliga och säkra runtomkring.

Du bör också välja en Polestar framför en Tesla om du vill ha en mer kvalitetstillverkad produkt som erbjuder bättre exteriör och interiördesign. Polestars interiörer är mer förnuftigt utformade och de är inte lika kala som de som finns i de flesta Tesla-modeller.

Är Tesla mer effektiv än Polestar?

Tesla är verkligen effektivare än Polestar eftersom Tesla lyckas erbjuda större räckvidd med ett mindre batteri. Toppmodellen Polestar 2 har ett batteri på 78 kWh medan Tesla Model 3 i instegsmodellen har ett batteri på 60 kWh.

Polestar säger att modellen med 78 kWh-batteri klarar 270 mil mellan laddningar medan de flesta tester i verkligheten har visat att Polestar ligger närmare 200 mil än 270 mils räckvidd. Å andra sidan kan Tesla med 60 kWh-batteri i instegsmodellen enligt uppgift klara 267 miles på en full laddning, men den klarar i själva verket 250 miles, vilket är mycket bättre än Polestar 2.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts