Polestar vs Tesla tillförlitlighet – vilken är bäst?

Polestar och Tesla ingår för närvarande i en relativt liten grupp av bilföretag som endast konstruerar och tillverkar elbilar. Detta innebär att de är huvudkonkurrenter som bör jämföras utifrån olika perspektiv som pris, räckvidd, praktiska egenskaper, varumärkets önskvärdighet och tillförlitlighet.

Av alla dessa faktorer är tillförlitlighet den viktigaste, för utan en tillförlitlig bil kan du inte njuta av alla andra fördelar som en specifik bil erbjuder. Som sådan kommer vi att jämföra tillförlitligheten hos dessa två märken i den här artikeln, så se till att läsa vidare om du vill ta reda på vilket av dessa två företag som tillverkar mer pålitliga bilar.

De flesta Tesla-modeller kämpar för att ligga över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet eftersom Tesla fortfarande är ett relativt nytt företag och de spenderar enorma mängder pengar på avdelningar för autonom körning, teknik och marknadsföring.

Å andra sidan ägs Polestar delvis av Volvo, ett företag som vanligtvis tjänar över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet. Det är ganska säkert att Polestar-modeller är lika tillförlitliga som Volvo-modeller, vilket innebär att Polestar borde vara det överlägsna företaget när det gäller tillförlitlighet.

Teslas tillförlitlighet – i bästa fall genomsnittlig

Det är ganska märkligt att föreslå att ett så känt företag som Tesla fortfarande kämpar när det gäller tillförlitlighet, men det är faktiskt fallet för liknande företag också. Många teknik- och innovationsorienterade bilföretag kämpar för att erbjuda tillförlitliga bilar eftersom de har många funktioner som har en högre sannolikhet för fel.

  Mercedes EQC VS Tesla

Det är lätt att göra en bil med bara fyra hjul och en ratt när det gäller tillförlitlighet eftersom det är färre saker som kan gå fel. Men om du packar en bil full av toppmoderna funktioner kommer du sannolikt att få fler potentiella problem i slutändan.

Hur som helst är Tesla Model 3 en enorm förbättring jämfört med Model S och Model X när det gäller tillförlitlighet. Den senaste Tesla Model Y är dock inte lika tillförlitlig som Model 3 är, även om båda dessa är mer eller mindre likadana.

Alla Teslas levereras med en 4-årig lång/50k mile-garanti som kan utökas med ytterligare 4 år av kostnadsfria reparationer.

Polestars tillförlitlighet – bättre än Teslas.

Polestar har bara två bilar på marknaden för tillfället och den viktigaste, Polestar 2, återkallades redan innan den kom till USA. Detta är dock ofta fallet med många nyare bilar och det betyder inte nödvändigtvis att bilen är opålitlig, särskilt om återkallelsen var framgångsrik som i fallet med Polestar 2.

Polestar-modellerna är konstruerade med många delar från Volvos reservdelslager och Volvo verkar vara ett betydligt mer pålitligt företag än Tesla. Därför är det rimligt att anta att Polestar-modellerna också borde vara bättre än Tesla-modellerna, men det är osäkert att säga hur mycket.

Hur som helst får vi vänta på att fler Polestar-modeller når marknaden innan vi kan göra ett mer rimligt antagande. Polestar-modellerna kommer också med en 4-årig lång/50k mile-garanti från fabriken som också kan förlängas under en liknande tidsperiod.

  Är en Polestar en bra första bil?

Underhåll – en avgörande aspekt av tillförlitlighet

Regelbundet underhåll är nödvändigt för alla bilar oavsett om de anses vara överlägset tillförlitliga eller rent ut sagt opålitliga. Problemet med Tesla här är att de inte är det mest välkomnande företaget när det gäller reservdelar och oberoende underhåll, vilket innebär att det är dyrt att underhålla en Tesla.

Även om elbilar inte behöver så mycket underhåll jämfört med ICE-bilar kostar de fortfarande mycket pengar att underhålla. Det är sant att elbilar inte upplever nästan lika mycket slitage som ICE-bilar gör, men det är inte alltid fallet.

Polestar-modeller bör kosta mer eller mindre lika mycket som Tesla-modeller när det gäller underhåll. Hur som helst behöver alla bilar rätt underhåll om du vill att de ska vara pålitliga. Så se till att göra allt underhåll som behövs enligt tillverkarens rekommendationer.

FAQ-avdelning

Varför är Teslas så eftertraktade?

Tesla har blivit det mest värdefulla bilföretaget på marknaden på otroligt kort tid efter att ha släppt Tesla Model 3. Med tanke på att Elon Musk äger företaget och det sätt på vilket Tesla närmar sig utmaningar som företag är det ganska lätt att föreslå varför Teslas bilar är så eftertraktade som de är.

De erbjuder en glimt av framtiden och de uppskattas av nästan alla typer av bilägare där ute. Om du kombinerar detta med Teslas överlägsna laddningsinfrastruktur och branschledande autonom körning är det uppenbart varför alla vill ha en Tesla.

  Tesla vs. Mercedes - vilken är bäst?

Ska jag köpa en elbil?

Du bör köpa en elbil om du kan utnyttja elbilsplattformen fullt ut. Det innebär att du ska kunna ladda bilen över natten i en säker och tillförlitlig miljö. elbilar är mer vettiga som dagliga pendlare, så om du främst kör runt i stan och vill minska ditt koldioxidavtryck ska du överväga en elbil.

Om du å andra sidan är osäker på om du vill göra en fullständig övergång till elbilar bör du först överväga att köpa en plug-in hybrid eftersom de är den perfekta språngbrädan mellan ICE-bilar och elbilar. Du kommer att behöva ladda dem hela tiden, men du behöver inte förlita dig enbart på elkraft. Detta ger dig tillräckligt med flexibilitet och visar dig om du är redo för en elbil eller inte.

Är Polestar en elektrisk Volvo?

Polestar är ett fristående företag som fokuserar på att tillverka lyxiga elbilar, vilket innebär att de inte är elektriska Volvo. Polestar skapades som ett fristående företag eftersom det gör det möjligt för dem att konstruera en specifik varumärkesbild som passar med dagens elbilsfilosofi, och det är hållbarhet och effektivitet.

Volvo tillverkar fortfarande elbilar och de kommer att fortsätta att göra det. Planen är dock att göra sina elbilar tillräckligt annorlunda så att de kan presentera en annan marknadsfilosofi.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts