Vilket är bäst Polestar eller Tesla?

Om du letar efter en kvalitativ och lyxig elbil på instegsnivå är chansen stor att du kommer att stöta på Polestar eller Tesla. Båda dessa bilar erbjuder högpresterande och lyxiga bilar. Men vilken bil är bäst mellan Polestar och Tesla?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha snabbhet, hög prestanda och utmärkt räckvidd är Tesla det bästa valet för dig. Men om du vill ha en bekväm, lyxig och säker bil är Polestar det bättre valet.

På det hela taget är Tesla den bättre bilen, vilket vi kommer att få reda på senare i det här inlägget. Tack vare sitt breda utbud av modeller och varianter att välja mellan. Polestar må vara väldesignad med en förstklassig interiör, men de har bara en elektrisk modell, ”Polestar 2” i utbudet. Polestar 1 är en plug-in hybridbil.

Vilken bil är bäst mellan Polestar 2 och Tesla Model 3?

Den bästa jämförelsen som hjälper oss att veta vilken bil som är bäst är mellan Polestar 2 och Tesla Model 3. Polestar 2 skapades för att konkurrera med Tesla Model 3. Den kostar inte bara nästan lika mycket, utan har också liknande funktioner som ger Tesla en rejäl konkurrenssituation.

Utseende

Det här är ganska utmanande eftersom båda dessa bilar är vackert utformade med en modern design. En närmare titt placerar dock Polestar 2 något före Tesla Model 3. Detta gäller både bilens interiör och exteriör.

Polestar 2 har en snygg, modern och bekvämare interiör än Tesla Model 3. Dessutom erbjuder den användaren flera anpassningsmöjligheter med olika paket. Så köparna kan ändra interiören enligt deras smak och preferenser.

  Vilka är Teslas konkurrenter?

Prestanda

Tesla presterar mycket bättre än Polestar 2. Först och främst accelererar Tesla Model 3 från 0 till 60 på 5,3 sekunder med en topphastighet på 140 mph. Å andra sidan accelererar Polestar 2 från 0 till 60 på 7,4 sekunder med en toppfart på 127 mph. Observera att prestandavarianter från båda bilarna accelererar ännu snabbare.

Räckvidd

En av de saker som Tesla överglänser de flesta elbilar med är dess utmärkta räckvidd. Tesla har den bästa räckvidden bland alla elbilar. Titeln för elbilen med bäst räckvidd går dock till Mercedes-Benz EQS.

I det här fallet har dock Tesla Model 3 en lägre räckvidd än Polestar 2. Tesla Model 3 Standard Range täcker maximalt 263 mil, medan prestandavarianten har en maximal räckvidd på 315 mil. Polestar 2 har däremot en räckvidd på upp till 335 mil.

Säkerhet

Polestar är naturligtvis den säkrare bilen. Tillverkad av Volvo, som är populärt för sina säkra bilar, är Polestar 2-bilen också säker. Icke desto mindre är Tesla Model 3 inte långt ifrån eftersom den också är supersäker med självkörningsfunktionen. Men om du vill ha övergripande säkerhet är Polestar 2 det bästa alternativet.

FAQ

Är Polestar ett lyxmärke?

Ja, Polestar är ett lyxbilsmärke. Polestar bildades genom ett joint venture mellan den svenska jätten ”Volvo” och Geely Holding från Kina. Varumärket skapades för att konkurrera med andra lyxiga elbilsmärken som Tesla och dess motsvarigheter i Tyskland.

Kan Polestar 2 använda Tesla-laddare?

Ja, Polestar 2 kan använda Tesla-laddare. Allt du behöver är en typ 2-kontakt för att ladda din bil. Det enda problemet är att Polestar 2 endast kan ta emot en effekt på 150 kW. Så om du använder Tesla Supercharger eller någon annan likströmsladdare behöver du bara vänta i upp till 78 minuter.

  Varför är elbilar bättre än gasbilar?

Om du ändå väljer att använda ett typiskt NEMA 5-15-uttag kommer det att ta ungefär 48 timmar. Om du däremot väljer att använda NEMA-uttag 14-50 uttag laddar du något snabbare och det kan ta ungefär 11 timmar och 17 minuter.

Vilken bil är säkrare – Tesla eller Volvo?

Volvo är populärt känt som det säkraste bilmärket på marknaden. Ja, Tesla Model 3 är den säkraste elbilen på marknaden, men Volvo är fortfarande det säkraste bilmärket på marknaden. Det är därför bilar som Volvo V90, V60, S90 och S60 alla brukar hamna på listan över de 10 säkraste bilarna på marknaden.

En av de saker som gör Volvo extremt säkert är att de erbjuder flera standardiserade säkerhetsfunktioner som till exempel varning för kollisioner framåt, övervakning av döda vinklar, körfältsassistent med avkörningsvarning och automatiserad nödsituation. Dessutom får bilen höga poäng i IIHS- och NHTSA-testerna.

Vilken elbil har längst räckvidd?

Tyvärr har Tesla Model S inte den bästa räckvidden på marknaden. Den titeln går till Mercedes EQS, som är en av de senaste aktörerna på elbilsmarknaden. Den här bilen har en lång räckvidd på 485 mil, vilket är exceptionellt.

Tvåa på listan över bilar med längst räckvidd är Mercedes EQC, som är den elektriska versionen av Mercedes-Benz E-klass. Den har en enastående räckvidd på 410 mil. Tesla Model S kommer på tredje plats på listan över bilar med längst räckvidd. Den levererar 405 mil.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - vilken är bäst?

Vilken bil är billigare – Tesla Model 3 eller Polestar2?

Om du vill spara lite pengar men ändå få den bästa el-sedanen på instegsnivå är Tesl Model 3 den billigare och bättre bilen. Tesla Model 3 Standard Range 2021 Tesla Model 3 Standard Range har ett startpris på 31 190 dollar, medan Polestar 2 2021 har ett startpris på 59 900 dollar.

Polestar 2still kvalificerar sig dock för den federala skattelättnaden, vilket innebär att du kan sluta betala lägre än detta belopp. Dessutom har Polestar skurit ner priset på 2022 års Polestar 2-modell, som kommer att säljas till nästan samma pris som Tesla Model 3.

Slutbetänkanden

Polestar och Tesla har åtagit sig att skapa några av de mest avancerade elbilarna på marknaden. Även om Polestar först nyligen började skapa helelektriska bilar är man fast besluten att konkurrera med elbilsjätten,” Tesla” och ge dem en chans att få en chansning.

Men för närvarande har Tesla ett övertag över Polestar på många sätt. Teslas bilar är mer avancerade, snabbare, har utmärkt räckvidd och presterar enastående. Å andra sidan är Polestar idealisk för personer som letar efter en bekväm, säker och lyxig elbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts