Vad är skillnaden mellan Polestar 1 och Polestar 2?

Polestar är ett undermärke till Volvo som fokuserar på att designa och tillverka hållbara hybrid- och elbilar på fristående chassin, vilket innebär att de delar delar med Volvo-bilar men ändå är unika. Den första bilen Polestar electric carer som släpptes var Polestar 1 redan 2017 och Polestar 2 följde några år senare.

Polestar 1 kommer att upphöra med produktionen i slutet av 2021 medan produktionen av Polestar 2 också ska börja i slutet av 2021. Detta betyder inte att Polestar 2 är här för att ersätta Polestar 1 utan snarare för att kickstarta den kommande 100% elektriska Polestar-serien.

Som sådan är skillnaderna mellan Polestar 1 och Polestar 2 stora eftersom Polestar 1 är mer av en halo-bil som är utformad för att öka varumärkets attraktionskraft och skapa intresse för Polestar i allmänhet. Det är därför Polestar 1 är så dyr och begränsad samtidigt som den är tekniskt avancerad och otroligt snygg.

Howelectric carer, Polestar 2 är inte alls lika spännande eller eftertraktad som Polestar 1 eftersom den är mer av en äkta bil än ett skyltfönster för vad ett varumärke kan åstadkomma om pengar inte är något problem. För att fullt ut förstå skillnaderna mellan dessa två ska du se till att läsa den här artikeln.

Polestar 1 – Den första Polestar-modellen

Redan 2016 meddelade Volvo att de kommer att sluta göra prestandaklassade Polestar-modeller eftersom Polestar nu ska bli ett fristående varumärke med fokus på bilar från framtiden. Detta innebär att Polestar var för Volvo vad AMG är för Mercedes, men detta är nu borta i och med lanseringen av den banbrytande Polestar 1.

  Måste man tvätta en Tesla för hand?

Polestar 1 utformades för att visa upp vad Polestar kan göra när de är fria att designa en bil utan att ta hänsyn till prioriteringarna på den nuvarande bilmarknaden. Detta innebär att Polestar 1 är en grand tourer-sportbil som är utformad för resor över kontinenten med både stil och komfort.

Polestar drivs av en 2,0 l turboladdad och komprimerad fyrcylindrig motor på cirka 375 hk blandat med två elmotorer på 114 hk vardera. Allt detta sammanlagt 600 hk vilket är tillräckligt för att driva Polestar 1 från 0-60 mph på bara 4 sekunder.

Polestar 1 kostar 150 000 dollar och Polestar tillverkar bara 150 stycken per år vilket innebär att endast 750 stycken av dessa elbilar kommer att tillverkas. Polestar 1 har en räckvidd på 54 mil för enbart elektrisk bil tack vare ett 34 kWh-batteri.

Polestar 2 – Den du bör köpa

Polestar 1 utformades inte för att konkurrera med andra bilar på marknaden eftersom Polestar nelectric carer avsåg att Polestar 1 skulle vara en massproducerad bil. Det är därför Polestar 2 finns, som electric carentually kommer att följas av fler Polestarprodukter under de kommande fem åren.

Polestar 2 är en verkligt konkurrenskraftig ELEKTRISK BIL som är inriktad på att stjäla Tesla Model 3-kunder eftersom den erbjuder en liknande upplevelse. Polestar 2 börjar på cirka 45 900 dollar vilket gör den mycket konkurrenskraftig i förhållande till Tesla Model 3 och Tesla Model Y.

Du kan välja att få standardversionen med 64 kWh med cirka 190 mils räckvidd eller så kan du uppgradera till Long-Range-modellen som ska ge dig cirka 230 mils räckvidd från sitt 78 kWh-batteri. Toppladdningshastigheten är cirka 150 kWh, vilket innebär att du kan ladda Polestar 2 helt på mindre än två timmar med hjälp av en snabbladdare.

  Ska jag köpa en elbil nu eller vänta?

Polestar 2 är inte begränsad i produktion och är inte lika eftertraktad som Polestar 1. Det är också en renodlad elbil medan Polestar 1 tekniskt sett är en hybrid.

Polestar 3 – Nästa Polestar-modell förväntas släppas 2022.

Polestar säger att de är 100 procent intresserade av att göra elbilar vilket innebär att de inte är sugna på att vänta med att släppa nästa Polestar-modell som troligen kommer att bli SUV:n Polestar 3. Enligt några spionbilder och elbilar officiella Polestar bilder kommer Polestar 3 att bli en kompakt SUV som riktar sig mot Tesla Model Y.

Polestar siktar på att släppa ytterligare två modeller till 2025 som ska bestå av en sedan, en småbil och troligen en större SUV. Polestar 3 syftar till att positionera sig som en sportig elektrisk SUV som kombinerar stadskörning och spännande hantering.

Detta innebär förmodligen att Polestar är angelägna om att använda all den kunskap de samlat på sig från konstruktionen av Polestar 1 och föra in den i en mer lättillgänglig bil. Polestar har ännu inte offentliggjort priset för Polestar 3, men den förväntas kosta runt 40-60 000 dollar.

FAQ-avsnitt

Är Polestar 2 en bra bil?

Polestar 2 är en riktigt bra EL-bil eftersom den kombinerar praktiska egenskaper, effektivitet, storlek och överkomlighet med tanke på vad den erbjuder. Därför bör du överväga Polestar 2 om du är intresserad av att köpa en ELECTRIC CAR som din nästa bil.

  Vad är dåligt med elbilar?

Hurelektrisk bil, Tesla Model 3 är utan tvekan ett bättre förslag eftersom du kan använda Teslas superchargernätverk som inte kan matchas av någon annan leverantör av laddningsnätverk. Hur som helst är båda dessa otroligt konkurrenskraftiga så korsförsäljning mellan dessa två kan inte undvikas.

Kan Polestar bli det bästa elbilsföretaget på marknaden?

Det verkar som om Polestar är lika ambitiöst som elbilsföretag andra ELECTRIC CAR-företag där ute eftersom de planerar att öka sin marknadsnärvaro fem gånger före utgången av 2025. Detta innebär att Polestar satsar allt på electric carery allt de har för att erbjuda de mest konkurrenskraftiga ELECTRISKA BILARNA på marknaden.

Med tanke på att de backas upp av Volvo som är ett långvarigt företag som är känt för att göra säkra och kvalitetstillverkade bilar, bör Polestar bli ett konkurrenskraftigt företag under de kommande åren.

Är Polestar 1 värd pengarna?

Att rättfärdiga en bil för 150 000 dollar är en ganska svår idé om man betraktar bilar som arbetshästar från A till B, så du ska inte el caren försöka rättfärdiga den om det är vad du tänker. Howelectric carer, om du är en bilentusiast och älskar spännande och nya saker kan Polestar 1 kanske verka lite mer rimlig.

Howelectric carer, eftersom Polestar bara planerar att göra 750 stycken av dessa totalt och att det allmänna marknadsintresset är relativt stort, vilket ytterligare bekräftas av att Polestar officiellt bekräftar att Polestar 1-modeller redan är sålda, bör Polestar 1 inte förlora sitt värde under de kommande åren.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts