Vad händer när din Tesla går sönder?

Vad händer när din Tesla går sönder?

Tesla tillverkar några av de häftigaste lyxbilarna på marknaden. Bilarna har ett elegant utseende, högteknologiska funktioner och presterar exceptionellt bra. Men vad händer när din Tesla går sönder?
När din Tesla går sönder kan du be om vägassistans. Allt du behöver göra är att öppna Tesla-appen och välja vägassistans längst ner på hemsidan. Därefter kan du fortsätta att välja de problem som din bil har. Du kan också ange din plats och bilens tillstånd.
Teslas vägassistans är till stor hjälp, särskilt om din bil är i dåligt skick eller på en farlig plats.

Vilka tjänster erbjuds i Teslas vägassistans?

  • Pannor – Om bilen blir obrukbar får du hjälp med pannan. Den transporttjänst som erbjuds täcker dock endast upp till 500 miles till närmaste servicecenter. Om du befinner dig mer än 500 mil från ett Tesla-servicecenter kommer denna tjänst därför inte att vara tillämplig.
  • Låsningar – Om din bil inte kan låsas upp på vanligt sätt på grund av fel på bil, app eller fob kan en expert vid vägkanten låsa upp din bil genom att skapa en liten öppning mellan dörren och bilramen för att manuellt öppna dörren.
  • Platta däck – Om du har en punktering eller en skada på hjulet som gör bilen osäker att köra kan du få punkteringstjänster i upp till 80 mil. Så om du befinner dig mer än 50 mil från ett Tesla-servicecenter gäller inte detta heller.
    I vissa områden kan Teslas utbildade väghållare ha ett begränsat antal lånehjul som de snabbt kan använda för att ersätta ett skadat däck. Så om du har tur kan du få ditt punkterade däck reparerat direkt på plats.
  • Uttömt batteri – Om du glömmer att ladda bilens batteri och det töms på vägen kan du behöva stå för transportkostnaderna till en Tesla-superladdningsstation. Om din bil tar slut på laddning på grund av att den har varit urkopplad under en längre tid måste du också betala transportkostnader.
    Observera att tjänster vid otillräcklig laddning inte är en tjänst som täcks ekonomiskt av Tesla. Ta kontakt med vägassistanssupport för att få veta mer eller planera transport av din bil om du ställs inför något av ovanstående scenarier.
  Vilka är de dåliga sakerna med Tesla?

Är Teslas vägassistans kostnadsfri?

Vägassistans är en kostnadsfri tjänst som tillhandahålls inom ramen för Teslas garanti. Men om du inte längre omfattas av deras garanti och inte har ett utökat serviceavtal måste du betala för vägassistans.
Om du vill veta om du är berättigad till Teslas vägassistans kan du kontrollera villkoren i ditt garantidokument eller serviceavtal.

Kan vägassistans komma hem till mig?

Detta är en av de största fördelarna med vägassistans. Istället för att besöka ett Tesla-servicecenter kan du ta kontakt med deras vägassistans och få dem att komma hem till dig. Så om problemet som din bil står inför omfattas av garantin kommer de att lösa det.
Men om din bil behöver särskild uppmärksamhet kommer de att transportera den till ett närliggande servicecenter. Detta beror på att vissa allvarliga Tesla-problem kräver specialverktyg för att åtgärda problemet.

FAQ

Vilken Tesla-modell är den mest tillförlitliga?

Om du letar efter den mest tillförlitliga Tesla-modellen på marknaden ska du satsa på den elektriska sedanen Tesla Model 3. Enligt konsumentrapporter är Tesla Model S den mest opålitliga Tesla och rankas bland de allra minst opålitliga Tesla-modellerna. Den följs tätt av Tesla Model Y.
Tesla Model S anses vara opålitlig på grund av de olika problem som den har haft. Bilens luftfjädring, touchscreenkontroller och huvuddatorer har problem. Tesla Model Y har fått problem rapporterade med sin karossfärg och hårdvara.

  Vilken Tesla är bäst för hundägare?

Behöver jag ta min bil till ett Tesla-servicecenter?

I din bils bästa intresse och för att skydda din garanti bör du endast ta din bil till ett Tesla-servicecenter. Om du bestämmer dig för att ta din bil till ett servicecenter som inte är Tesla för underhåll eller reparation kan täckningen under din garanti påverkas om bilen senare utvecklar ett problem.
Lyckligtvis är det enkelt att boka en tid via Tesla-appen när du behöver lämna in din bil för service.
Men eftersom Tesla erbjuder fjärrdiagnostik, enkla mjukvaruuppdateringar över luften och stöd från mobila servicetekniker kommer Tesla-ägare inte att behöva åka till serviceverkstäder särskilt ofta.

Kommer det att upphäva min garanti om jag inte får min Tesla servad?

Ja och nej. Ditt utökade serviceavtal kan påverkas om du inte får Tesla-service enligt rekommendationerna. Din begränsade garanti för nya fordon eller din begränsade garanti för begagnade fordon är dock fortfarande giltig.

Går Tesla lätt sönder?

Tesla går lätt sönder och har ett av de sämsta tillförlitlighetsbetygen på marknaden. Faktum är att detta bilmärke kommer på andra plats från botten när det gäller tillförlitlighet. Man uppskattar att de flesta Tesla-modeller har 250 problem per 100 bilar, vilket är näst från botten bland lyxbilar.
Det är dock värt att notera att de flesta av dessa Tesla-problem inte är kopplade till drivlinan utan till den byggda kvaliteten. Därför är det fortfarande billigare att underhålla en Tesla även med dess myriad av kvalitetsproblem än att hantera de mer komplexa problem som följer med underhållet av en ICE-bil.

  Kan Tesla Y parallellparkera

Varför är Tesla så dyrt att försäkra?

Det beror på de faktorer som många försäkringsbolag tar hänsyn till innan de försäkrar bilar. Dessa inkluderar bilens pris och underhållskostnader. Eftersom Tesla är ett lyxbilsmärke har den en hög startkostnad och dyra delar. De flesta försäkringsbolag klassificerar det som en lyxbil och matchar det med höga försäkringspremier.

Enkel och lätt vägassistans

Till skillnad från många bilmärken på marknaden får Tesla dig aldrig att känna dig som om du är strandsatt, även om din bil går sönder mitt ute i ingenstans. Detta lyxbilsmärke stoltserar med en vägassistanstjänst som kan erbjuda dig olika alternativ i händelse av ett haveri.
Allt du behöver göra är att öppna deras app och få tillgång till vägassistanstjänsten. Det är lika enkelt som att välja vägassistans, välja problemet, lägga till eventuella detaljer som plats och välja ”Begär hjälp”. Detta placerar Tesla i en värld för sig själv.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts