Går Tesla ofta sönder?

Går Tesla ofta sönder?

Efter många misslyckanden och besvikelser genom åren har Tesla nu vuxit till en av världens bästa biltillverkare. Men även med sin högteknologiska programvara – Går Tesla-bilar sönder ofta?
Teslabilar går faktiskt sönder. Men till skillnad från fordon med förbränningsmotor kommer din Tesla inte att gå sönder så lätt. Du kan köra din Tesla i mer än 100 000 mil utan att ha några problem. Detta är inte fallet med fordon med förbränningsmotor som ofta börjar gå sönder redan efter 30 000 mil.
Men även om din Tesla går sönder kan du slappna av i vetskapen om att du omfattas av en standardgaranti på 4 år eller 50 000 mil och en garanti på 8 år eller 100 000 till 150 000 mil som täcker batteriet och drivenheten. Dessutom är de flesta Tesla-haverier billigare än bensindrivna bilhaverier.

Vilka är de vanligaste Tesla-haverierna eller reparationerna?

Trots att Tesla har färre reparationer och haverier än bensindrivna fordon måste du ändå byta ut vissa delar efter ett tag. Dessa reparationer eller haverier är dock inte särskilt vanliga, och de kommer förmodligen inte att inträffa förrän efter några år. De är också billiga att reparera.
Vanliga Tesla-problem är bland annat:
Syregivare
Bromsbromsar
Hjullager
Regler för fönstermotor
Beroende på din Tesla-modell kommer du att upptäcka att kostnaden för att reparera dessa delar varierar. Skillnaden är dock inte så stor. Till exempel kan du behöva lägga ut mellan 270 och 450 dollar för byte av syrgassensor och 320 och 400 dollar för byte av hjullager.

Vad ingår i en Tesla-service?

I likhet med alla större bilmärken rekommenderar även Tesla ett service- eller underhållsschema. Detta hjälper din bil att prestera optimalt och undvika kostsamma reparationer. Till skillnad från de flesta bilmärken rekommenderar Tesla inte ett årligt underhållsschema, utan rekommenderar särskilda tjänster efter behov.
Här är de olika schemalagda tjänsterna som Tesla rekommenderar:

  • Däckrotation – Tesla-ägare är skyldiga att rotera däcken och balansera inriktningen mellan 10 000 och 12 000 mil.
  • Luftfilter i kupéutrymmet – filtret ska bytas ut vartannat år, eller vart tredje år om det är ett HEPA-filter (High-efficiency particulate air).
  • Luftkonditioneringsservice – beroende på Tesla-modell ska den här delen servas vartannat till vart sjätte år.
  • Bromsvätsketest – varje Tesla-ägare måste testa bromsvätskan vartannat år och byta ut den vid behov.
  • Vintervård – Tesla-ägare som bor i kalla klimat bör rengöra och smörja bilens bromskålar var 12:e månad eller var 12 500:e mil.
  Hur lång livslängd har en elbil?

Hur ser den femåriga serviceplanen för Tesla ut?

Eftersom Tesla är en EV med färre rörliga delar än ICE-fordon är deras serviceplan prisvärd och innebär inte många delar. Här är den genomsnittliga kostnaden för en Teslas serviceplan under 5 år:
År Typ av service Kostnad
1 Däckrotation 100 dollar
2 Full service med luftkonditioneringsservice 520 dollar
3 Däckväxling 100 dollar
4 Full service med bromssköljning 580 dollar
5 Däckomläggning 100 dollar

Vad är den genomsnittliga reparationskostnaden för olika Tesla-modeller?

Förutom att veta vilka reparations- och underhållskostnader för Tesla som du sannolikt kommer att få, är det också viktigt att ta reda på vad olika Tesla-modeller kostar att äga under åren. Här är de kostnader som du kan förvänta dig för olika Tesla-modeller:

  • Tesla Model 3 – 80 till 1 200 dollar.
  • Tesla Model X – 80 dollar till 770 dollar
  • Tesla Model S – 80 till 4 100 dollar
    Av ovanstående information framgår det tydligt att Tesla Model X är den billigaste Tesla-modellen att underhålla under åren, medan Tesla Model S är den dyraste.

FAQ

Vad täcker Teslas 8-åriga eller 100 000 till 150 000 mils garanti?

Många förväxlar Teslas batteri- och drivenhetsgaranti på 8 år eller 100 000 – 150 000 mil med att vara deras standardgaranti. Detta stämmer inte. Tesla har en standardgaranti som gäller i 4 år eller 50 000 mil. Trots detta kan du fortfarande få en utökad garanti som täcker olika bildelar i händelse av haveri eller fel.

  Måste man tvätta en Tesla för hand?

Är Tesla dyrt att reparera när den går sönder?

Sanningen är att Tesla är mycket billigare att reparera när de går sönder än andra avancerade bilmodeller som BMW, Mercedes-Benz och Audi. Till exempel är den årliga reparationskostnaden för Tesla Model S cirka 290 dollar, medan den för Mercedes-Benz E250 är cirka 750 dollar.
Detta är ett tecken på att Tesla-fordon är mycket billigare att reparera på lång sikt. Eftersom Tesla är en EV behöver deras bilar inga oljebyten eller bränsle för att köras. De har också färre rörliga delar i sin drivlina, vilket minskar kostnaden enormt. Vissa reparationer kan dock bli mycket kostsamma.

Varför kopplar Tesla-ägare av bilen innan de laddar?

Detta beror på att Tesla-bilar som standard låser dörrarna när du går därifrån. Ibland låser de upp automatiskt när du går mot dem, men ibland gör de det inte. Så om du inte vill öppna laddningsporten inifrån bilen kan du helt enkelt trycka på den så öppnas den.
Detta är också vanligt med kablar som inte är märkta av Tesla. Du kan dock enkelt öppna laddningsporten via skärmen inne i bilen, via appen eller genom att trycka på en knapp på Teslas laddkabel som öppnar dörren.

Vad är några av Tesla-ägarnas klagomål?

Om du har ägt en Tesla tidigare kan du ha stött på någon av dessa utmaningar. För det första har Teslas superladdningsnätverk förbättrats mycket men finns inte i vissa områden. Så om du tänker resa långt med din Tesla kan det fortfarande vara en utmaning att hitta någonstans att ladda den.
Dessutom försenar Tesla produktionen av sina nästa modeller. Många människor väntade till exempel länge på att få sin Tesla Model och Model 3 när de började tillverkas. En del Tesla-användare är synonymt med tekniska problem som vibrerande växelriktare på Model S.
Även om Tesla är ett lyxigt bilmärke är dess inredning och finish inte i nivå med en Mercedes-Benz Maybach eller Rolls Royce Phantom. Dessutom är läder, sömmar och andra material på Model S inte på samma nivå som dessa två lyxiga fordon.

  Är Tesla bättre än Lexus?

Slutliga tankar

När det gäller haverier är Tesla-fordon några av de mest pålitliga bilarna som du kan hitta. De går sällan sönder, men om de gör det är de billigare att underhålla. De har dock också låga betyg på kvalitet och tillförlitlighet. I slutändan uppväger fördelarna med att äga en Tesla nackdelarna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts