Vilka är de dåliga sakerna med Tesla?

Vilka är de dåliga sakerna med Tesla?

Det råder ingen tvekan om att Tesla har skapat en stor förändring inom bilindustrin. En del människor hyllar den, medan andra kritiserar den. Även om Tesla erbjuder många bra saker finns det några nackdelar också. Så vilka är nackdelarna med att äga en Tesla?
En av de dåliga sakerna med detta populära elbilsmärke är att det är ganska dyrt jämfört med liknande bilar på marknaden. Andra nackdelar är långa laddningstider, dolda kostnader och ett opålitligt autopilotsystem. Den är inte heller idealisk för snöiga eller kalla klimat och är inte heller lämplig för långa sträckor.
Tesla har bara funnits i mindre än två decennier, men har verkligen förändrat elbilsbranschens ansikte. Många biltillverkare som hade avfärdat tanken på att elbilar skulle ta över bilindustrin inom en snar framtid hanterar nu frågan med det allvar den förtjänar.
Tesla må vara känt för sina bekväma, miljövänliga, högpresterande och effektiva fordon, men det är också bra att känna till bilens nackdelar så att du vet vad du kan förvänta dig i det långa loppet. Därför har vi lyft fram några av de dåliga sidorna med Tesla i det här inlägget.
Här är några av Teslas nackdelar:

Ganska dyrt

Tesla är dyrare än sina konkurrenter. De flesta människor ser Tesla som ett högklassigt eller lyxigt fordon. Till viss del är detta korrekt eftersom den inledande Tesla-basmodellen går för cirka 35 000 dollar.
Teslas vd Elon Musk har dock sagt att detta snart kommer att förändras, eftersom de har för avsikt att skapa prisvärda bilar för alla. Detta är dock fortfarande långt ifrån verklighet om de inte förbättrar sin teknik och batteripriserna sjunker drastiskt.

Laddning tar lång tid

Detta beror på om du har bråttom eller inte. De flesta elbilar tar minst 1-2 timmar att ladda fullt ut hemma. Så om du vill skynda dig någonstans och bilens batteri är tomt blir detta ett problem. Teslas superladdare tar dock mindre än 40 minuter att ladda fullt ut.

  Använder Tesla speciella däck?

Brist på servicecenter

Ett stort problem för Tesla-ägare är att få tillgång till servicecenter. Om du bor långt från ett Tesla-servicecenter är det värdelöst att äga en Tesla. Detta eftersom det kan ta veckor eller månader innan din bil repareras om du råkar ut för en olycka eller ett problem.
Detta beror på att de flesta av Teslas delar måste transporteras till servicecentret. Och i vissa fall kan bilen behöva skickas till Tesla för kalibrering om en olycka ställer till det för sensorerna. Detta är väldigt jobbigt för många människor, eftersom de kan behöva vänta i månader på att få tillbaka sin bil.

Bilen är mycket tyst

Även om tystnad kan verka som en bra sak kan Teslas tysta drift faktiskt vara ganska farlig. Till skillnad från konventionella bilar med motorer meddelar inte Teslas bilar när de kör. På grund av deras tystnad är det lättare för en Tesla att orsaka en olycka än en konventionell bil.
Därför måste du vara extra försiktig när du kör din Tesla. Andra förare och fotgängare kommer inte att höra dig komma, så du måste vara helt medveten om din omgivning, oavsett om du backar eller kör i en skolzon.

Tvivelaktigt autopilotsystem

När du hör talas om Teslas autopilotfunktion kanske du tänker att den här bilen låter helt otrolig. Tesla Autopilot är en svit av sofistikerade förarassistanssystem som kommer med funktioner som adaptiv farthållare, körfältscentrering och självparkering.
Även om autopilotsystemet verkar intressant har många människor haft klagomål på det. Flera personer har rapporterat att systemet har misslyckats, vilket är en stor anledning till oro när det gäller säkerheten.

  Hur mycket kostar det att byta ut ett Tesla-batteri?

Inte idealisk för långa pendlingsresor och bogsering.

Om du har för avsikt att resa långa sträckor eller bogsera din husbil kan du bli tvungen att byta bil som du planerar att använda. Detta beror på att laddningen inte räcker länge.
De flesta Teslas kan köra minst 300 mil på en full laddning. SÅ, om du ska bege dig långt hemifrån, se till att undersöka dina laddningsalternativ. Om den väg du tänker använda har superladdare kan du fortsätta att kryssa med din Tesla EV.

Inte lämplig i kallt klimat

En annan stor nackdel med att äga en Tesla är att den inte är lämplig för kalla klimat. Detta gäller alla elfordon och inte bara Teslas. Elbilar är inte effektiva i kalla klimat. En av anledningarna är på grund av den energi som går förlorad vid uppvärmning av batteriet.

Bra saker att veta innan du köper en Tesla

Varför sålde du din Tesla?

En av de främsta orsakerna till att människor säljer sina Teslas är att de uppgraderar till en bättre Tesla-modell. De älskar varumärket och är redo för en uppgradering.
En annan anledning är att serviceavdelningen har svikit dem. Detta är en av de största huvudproblemen med att äga en Tesla: bristen på tillräckligt många servicecenter.
Om din Tesla-bil är inblandad i en olycka eller om någon råkar skrapa din sidospegel kan du ångra den dag du köpte din Tesla. Detta beror på att servicecentren är begränsade och det kan ta dagar innan du får din bil reparerad.

  Vilka problem har Tesla?

Är Teslabilar verkligen billigare att äga?

Ja, det är de. Tesla kan ha sina nackdelar, bland annat en dyr startkostnad. Men missta dig inte, eftersom de är lättare att underhålla under åren. Detta beror på att bilen har färre delar, vilket innebär mindre slitage. Teslas superchargerpris är också bara 0,28 dollar per kWh, vilket är billigare än att köpa bensin.

Vad är den fula sanningen om Tesla?

Den bittra sanningen om Tesla är att du är utlämnad till Teslas mjukvaruuppdateringar. Ja, uppdateringarna kan vara bra för din bil, men hårdvaran är fortfarande densamma. Med tiden kommer de nya mjukvaruuppdateringarna inte att vara kompatibla med din hårdvara och problem kommer att börja dyka upp. Så du kommer att vara tvungen att uppgradera hårdvaran också. Detta är samma sak som människor ofta ser hända med sina smartphones.

En Tesla är fortfarande värd det

Tesla kan ha flera nackdelar, men det goda överväger det dåliga. Det är sant att Tesla inte är en bra bil för långa sträckor, bogsering eller kalla klimat. Och den är super tyst att köra, vilket lätt kan orsaka en olycka. Tesla har dock flera fördelar som utmärkt effektivitet, säkerhet, prestanda, lågt underhåll och federala skatterabatter.
Om du bor i ett kallt klimat eller riktigt långt från bensinstationer bör du överväga att skaffa ett annat bilmärke. Men om du vill uppleva det mest moderna elfordonet på marknaden finns det inget som slår Tesla. Du kommer att glömma allt om att besöka bensinstationer, eftersom du inte behöver något bränsle.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts