Varför Mercedes är dåliga bilar

Varför Mercedes är dåliga bilar

Mercedes-Benz är ett av de mest uppskattade lyxbilsmärkena på marknaden. Trots detta har det också sina fula sidor som du bör känna till innan du köper en.
Mercedes-Benz-bilar är mycket dyra att köpa och de har ett dåligt återförsäljningsvärde. Dessutom är detta trestjärniga märke dyrt att underhålla och reparera. Till skillnad från konventionella fordon kräver Mercedes-bilar specialiserad hantering för att inte bryta mot garantierna.
Här är några skäl till varför Mercedes är dåliga bilar:

Tillförlitlighet

Innan du köper en Benz bör du göra efterforskningar och ta reda på mer om dess historia och rykte. Detta beror på att vissa Mercedes-modeller är mycket opålitliga. De börjar utveckla problem efter att ha kört bara 60 000 mil. De flesta Mercedes börjar dock inte utveckla problem förrän efter 100 000 mil.
Några av de vanligaste Mercedes-problemområdena är rost, växellåda och luftfjädring. Överväg att köpa en Mercedes-modell som E-Klass, som är en av de mest pålitliga lyxbilarna på marknaden. Å andra sidan är det Mercedes-Benz C-klass som har flest problem.

Dåligt återförsäljningsvärde

En annan nackdel med Mercedes är att de har ett av de sämsta återförsäljningsvärdena. Även om detta lyxbilsmärke har ett bättre återförsäljningsvärde än Audi och BMW, rankas det lägre än Lexus och Porsche. Enligt studier från Kelly Blue Book har både Porsche och Lexus ett återförsäljningsvärde på över 45 procent, medan Mercedes hamnar under detta värde.
Det uppskattas att de flesta Mercedes-modeller förlorar 42 % av sitt återförsäljningsvärde inom de första fyra åren. Detta innebär att du kommer att sälja din bil till nästan ett engångspris efter 5 års ägande. Det är därför som begagnade Mercedes-modeller är så billiga.

  Toyota VS Mercedes pålitlighet

Dyra reparationer och underhåll efter garantin.

Har du någonsin undrat varför vissa människor inte äger en Mercedes-Benz i mer än 4 år? En Mercedes-Benz garanti gäller i 50 000 mil eller 4 år. Garantin täcker material- och tillverkningsfel under denna period.
När garantin löper ut kan du ångra den dag du köpte din Mercedes om du inte har råd med de dyra reparationskostnaderna. Kostnaderna för att reparera och underhålla din Benz skjuter i höjden när garantiperioden löper ut.

Dyra reparationsdelar

Förutom att du har kostsamma reparationer efter garantitiden kommer du också att stöta på dyra reservdelar. Till skillnad från Toyota-delar som kostar några hundra dollar kostar de flesta Mercedes-Benz-delar tusentals dollar.
De flesta återförsäljare kommer att råda dig att skaffa originaldelar från Mercedes eftersom de håller längre. Dessa är dyra men ger dig sinnesfrid och en känsla av trygghet. Det finns också en del eftermarknadsdelar som är billigare men som inte håller länge.

Mercedes-Benz auktoriserade serviceåterförsäljare

Du kommer inte bara att ställas inför bördan att köpa dyra äkta MB-delar, utan du måste också betala orimliga avgifter till specialiserade Mercedes-återförsäljare. Dessa är auktoriserade Mercedes-återförsäljare med rätt utrustning för att hantera din Benz. Deras avgifter är dock mycket dyra.

Överkonstruerade och komplicerade system

En av de viktigaste orsakerna till att Mercedes-Benz-bilar inte alltid är tillförlitliga är deras överkonstruerade och komplicerade system. Du kommer att upptäcka att nästan alla Mercedes-system är extremt komplicerade. Så om din bil utvecklar ett litet problem kommer du förmodligen att behöva spendera mycket pengar för att åtgärda problemet.

  Tillverkas Mercedes fortfarande i Tyskland?

Bra saker att veta om Mercedes och tillförlitlighet

Är Mercedesbilar tillförlitliga?

Mercedes-Benz bilar är inte bara lyxiga utan också tekniskt avancerade. Eftersom de har många komplicerade system gör detta dem opålitliga i längden. Det är dock inte alla Mercedes-modeller som är opålitliga. Mercedes-Benz E-klass är en av de mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden.

Har Mercedes många problem?

Ja, Mercedes-bilar brukar utveckla en del problem som kan vara svåra att hantera. Så innan du köper en Mercedes av ditt val är det viktigt att veta vilka problem som just den modellen har. De flesta Mercedes-modeller utvecklar problem efter 60 000 mil.
Allvarliga Mercedesproblem börjar dock efter 100 000 mil. Därför är det förmodligen inte ett bra val att köpa en Mercedes-Benz-modell med mer än 150 000 mil på sig.
Några av de vanligaste Mercedes-problemen är rost, fel på luftfjädringen, lågt bromstryck, sliten katalysator och transmissionsproblem.

Ska jag köpa en Mercedes?

Mercedes-Benz är en bil med klass. Dessutom höjer den din status eftersom folk antar att Mercedesägare har tunga fickor. Ändå har denna bil sin del av problem. Den är inte bara dyr att köpa utan också att underhålla. Dessutom måste du besöka en certifierad återförsäljare för att hantera din bil.

Är Mercedes mer pålitlig än Audi och BMW?

Mercedes, Audi och BMW är anmärkningsvärda lyxmärken. Mercedes är bekvämare än BMW och Audi, medan BMW presterar bättre med utmärkt hantering. Audi hamnar mellan dessa två då den är bekvämare än BMW och presterar bättre än Mercedes.
När det gäller tillförlitlighet slår inget tyskt lyxmärke Mercedes-Benz. Mercedes fordon är inte bara tillförlitliga utan också de mest bekväma och säkraste på marknaden. De är mer hållbara än Audi och BMW.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Varför är begagnade Mercedes så billiga?

Begagnade Mercedes är billiga eftersom de är mycket dyra att underhålla och reparera. När en Mercedes löper ut ur garantin fördubblas nästan kostnaden för underhåll och inköp av reservdelar. Därför tenderar många Mercedesägare att göra sig av med bilen när garantin löper ut.
Dessutom leasas ett stort antal nya Mercedes-Benz-modeller. När leasingperioden är slut säljs dessa bilar till ett överkomligt pris jämfört med vad de kunde kosta när de fortfarande var nya. Många utnyttjar detta och köper tidigare leasade bilar.

Fortfarande värt det

Generellt sett erbjuder Mercedes-Benz några av de bästa bilarna på marknaden. Mercedes bilar är inte bara bekväma, lyxiga och mycket avancerade, utan de är också säkra. Bilarna är dock kostsamma och mycket dyra att underhålla. Dessutom har de ett dåligt återförsäljningsvärde och vissa modeller är opålitliga.
Om du har för avsikt att sälja din Mercedes-Benz efter några års ägande kan det sluta med att du ångrar att du skaffade den från början. När garantin löper ut kommer kostnaderna för reparationer och underhåll att stiga i höjden.
Sammanfattningsvis är det värt att offra det dåliga för det goda som Mercedes erbjuder. Den har många bra saker jämfört med andra lyxbilar i samma klass.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts