Är en begagnad Volvo S40 pålitlig?

Att köpa en begagnad Volvo S40 kan vara en chansning på grund av att tillförlitligheten ligger under genomsnittet. Volvo S40-serien hade några låga tillförlitlighetsbetyg med andra problem som högt bränslegenomsnitt eller problem med oljetrycksensorn. Men om vi pratar om underhåll eller reparation av fordonet så är bilen faktiskt inte så dålig och kan vara ett bra val.

Volvo S40

S40 var en serie Volvo-bilar som omfattade både sedan- och kombimodeller. S40 var i produktion från 1995 till 2012, då den lades ned till förmån för den nya Volvo V40. Det fanns två generationer av S40.
Kombimodellen från den första generationen kallades ”V40”, men kombimodellen i den andra generationen kallades ”V50”.
Bilen fanns i två drivlinor: framhjulsdrivna eller fyrhjulsdrivna alternativ. Sedanmodellerna hade 1,6-1,8 liters raka motorer med en 1,9 turbomotor, och kombimodellen hade 2,0 T-motorer. Den andra generationen hade många modeller, där den mest kraftfulla S40 SE T5 hade en 2,5 liters turbomotor.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är alltid ett viktigt mått om du planerar att köpa en begagnad bil. Tillförlitlighet kan berätta om underhållskostnader, större reparationer och tidigare ägares omdömen om bilen. Bilens rykte är allt när det gäller att köpa en begagnad bil.
S40:s tillförlitlighet är verkligen inte den största och den har ett betyg på 52,35, vilket är under genomsnittet. Den konkurrerar med bilar som Hyundai Elantra, Audi A4, Acura TSX och Subaru Impreza. Om du planerar att köpa en av dessa är Volvo S40 inget dåligt val. Bortsett från Hyundai Elantra eller Acura TSX har S40 bättre tillförlitlighetsresultat än andra.

  BMW X2 Tillförlitlighet

Säkerhet

Eftersom S40 är en Volvo har den ett av de bästa betygen när det gäller säkerhetsfunktioner. Bilen är tillverkad precis som andra Volvo, som är gjorda för säkerhet i händelse av en krasch eller kollision. IIHS gav den lysande betyg på alla avdelningar. Åtgärderna för förarens skador är exceptionellt bra. Säkerheten vid sidokollisioner är också riktigt hög och på det hela taget är det en stabilt säker bil.
Andra säkerhetsfunktioner inkluderar alla aktiva och passiva säkerhetsfunktioner som elektronisk stabilitetskontroll som hjälper till att stabilisera bilen, i händelse av förlust av balans eller destabilisering. Bilen har krockkuddar och sidogardiner. Sammantaget kan S40:s säkerhetsfunktioner jämföras med vilken modern bil som helst från idag.

Underhåll

Underhållet av en bil är ingen lätt uppgift. Att köpa en begagnad lyxbil som Volvo S40 är lätt på grund av den höga avskrivningsgraden för lyxbilar, men att underhålla dem är inte en barnlek. Underhållskostnaden för S40 ligger inte över genomsnittet, men den är ändå högre än hos konkurrenterna.
Den andra faktorn för att mäta underhållet av en bil är att se hur ofta en bil kräver underhåll. Detta inkluderar om en bil kräver några dyra större reparationer under en treårsperiod. S40 har en mycket hög chans att behöva en större reparation, med ett resultat på 1,53. Denna poäng är långt under genomsnittet och lägre än konkurrenterna.

Människors omdömen

Trots de höga underhållskostnaderna och det låga betyget för tillförlitlighet är komforten och lyxen i S40 fortfarande omtyckt av många människor och det genomsnittliga ägaromdömet för den här bilen är 4,4 av 5. Detta är ett mycket bra betyg med tanke på bilens höga reparationsräkningar. Det betyder att folk fortfarande är nöjda med S40.

  Hyundai Elantra Touring Tillförlitlighet

Att köpa en begagnad S40

Om vi tittar på tiden när den här bilen lanserades var den verkligen berömd. Den vann priser i Kanada och i Sydafrika. Folk köper fortfarande S40:or på grund av deras praktiska säkerhetsfunktioner och normala underhållsfrekvens. Lyxigheten i att köra en Volvo är också något som är svårt att slå.

Frågor att titta på före köpet

Om du fortfarande planerar att köpa en begagnad Volvo S40 finns det vissa saker du bör undvika och frågor du bör se upp för, bland annat:

  • Om den är trasig kommer du att få problem med bristande effekt och låg acceleration.
  • Takhimlen – takhimlen inuti bilen får problem med att falla ner från bilens tak.
  • Oljeläckage – det kan uppstå problem med oljeläckage från turboladdarens returrörstätning.
    S40 har blandade betyg i alla sina avdelningar. Betygen för tillförlitlighet och underhåll är ganska under genomsnittet. Säkerhetsfunktionerna är dock fortfarande några av de bästa. Folkets omdömen är inte heller så dåliga, vilket innebär att folk gillar bilens praktiska egenskaper. Därför är det upp till köparna att vilken typ av funktioner de vill fokusera på.

FAQ

Vilken bil ersatte Volvo S40?

Volvo V40 ersatte S40 år 2012. V40 är en femdörrars hatchback. Bilens form är annorlunda än den gamla S40, men de delar många av samma egenskaper som framhjulsdrift och turbomotorer. V40 förbättrade många saker som bilens bränsleekonomi och bilens allmänna tillförlitlighet.

  Varför köper folk inte Volvos?

Vilka saker bör man titta på innan man köper en begagnad bil?

Om du planerar att köpa en begagnad bil bör du vara mycket aktiv och tålmodig under köpprocessen. Du bör titta på många saker som t.ex:

  • Rost eller lackering
  • Bilens olyckshistorik
  • Titta under huven, och försök även om möjligt att ta ut motorhuven och titta djupt.
  • Däckens skick
  • Kilometerstånd.

Är det värt att köpa en begagnad Volvo?

Volvos brukar vanligtvis skrivas ned mer än andra lyxbilar. Volvobilar har också utmärkta säkerhetsfunktioner plus körkomfort. Underhållsräkningarna kan dock vara ett problem, men om du är tillräckligt försiktig kan du undvika höga räkningar. Du kan alltså köpa dessa lyxbilar till halva priset och njuta av svensk lyx.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts