Varför köper folk inte Volvos?

Många föredrar andra europeiska lyxbilar framför Volvo på grund av deras prestanda och sportiga utseende. Folk blir också skrämda från Volvo på grund av deras höga underhållskostnader och andra vanliga problem.

Volvo har också förlorat sitt namn när det gäller tillförlitlighet under de senaste åren, ett område där de brukade glänsa. De brukade tillverka boxiga och pålitliga bilar som kunde hålla mer än en livstid, men nu är de inte så pålitliga, främst på grund av mer högteknologiska funktioner….

Volvos har förändrats

Volvo är en svensk biltillverkare som tidigare var känd för sina hållbara och pålitliga bilar. På 80-talet ägde många amerikaner Volvos kombibilar på grund av deras säkerhet och hållbara egenskaper. De var bokstavligen stämplade som ”familjebilar”. De hade en egen kategori och de var mästare på att tillverka dessa hållbara och långlivade bilar.

Detta förändrades på 2000-talet när Volvo började följa nya biltrender. De började tillverka bilar med sportigt utseende, vilket inte var deras starka sida. Folk gillade Volvo av en anledning: deras underhållsfattiga och säkra bilar. Även om de fortfarande är bäst när det gäller säkerhet föredrar många människor andra europeiska bilar som BMW eller Audi.

Tillförlitlighetsproblem

Volvo var kända som säkra och pålitliga bilar som brukade hålla hela livet. De boxiga vagnarna var kanske inte populära bland den yngre befolkningen, men de var berömda bland familjer och äldre. Detta förändrades när de började följa de nya trenderna och försökte tilltala en yngre publik.

Volvo rankas på 23:e plats av 40 bilmärken när det gäller tillförlitlighet. De har profilerat sig som ett lyxmärke som fokuserar på att göra elegant designade bilar som kräver mycket underhåll. Det finns många rapporter om att delar går sönder i moderna Volvo och klagomål på tekniska fel.

  Volvo vs. Volkswagen: Tillförlitlighet

Underhållsproblem

Volvobilar har blivit lyxfordon och som alla andra lyxfordon kräver de också högt underhåll och extremt dyra delar. Dessa delar är till och med svårare att få tag på än andra europeiska bildelar. Den genomsnittliga årliga reparationsräkningen kostar cirka 769 dollar, vilket är mer eller mindre lika med liknande europeiska biltillverkare.

Volvo kräver också att kunderna endast får sitt underhåll utfört av Volvoåterförsäljare, annars finns det risk för att garantin upphävs. Bilägare har också rapporterat många problem med att känna sig lurade av återförsäljare. Sammantaget har detta gett Volvo ett mycket dåligt rykte om att tillverka bilar som kräver mycket underhåll.

Vanliga problem

Alla biltillverkare har vissa problem, men vissa företag har fler problem än andra. Det finns en skala för att mäta detta genom problem per 100 bilar, där Volvo ligger på tredje sista plats med ett resultat på 184 problem per 100 bilar.

XC90 rankades som den minst tillförlitliga bilen av Consumers Report. Andra modeller har inte heller något särskilt bra tillförlitlighetsbetyg.
De vanligaste problemen som finns i många Volvo är:

  • Växellådsproblem – Volvo tillverkar inte sina egna växellådor utan får dem från ett annat företag. Detta har lett till många fel på transmissionssystemen.
  • Elektriska fel – det har förekommit en del elektriska fel som rapporterats på många forum som felaktig visning av batteriprocent och andra fel.
  • Överhettning – kylsystemets fel har också rapporterats av många ägare.
  • Automatiskt nödbromssystem – många ägare har rapporterat detta och Volvo återkallade mer än 700 000 bilar för en ny kontroll.
  • Läckage av servostyrningsvätska
  Är Volvo en bra bil att sälja?

Volvo förlorade sin nisch

Volvo har en egen kategori där man tillverkar just säkra bilar, och de var berömda inom denna kategori. Bilarna var solida och höll i många år utan några större reparationer. Systemen var inte särskilt komplexa och de var lätta att reparera. Kort sagt hade de sin egen nisch av pålitliga, hållbara, säkra och inte så komplexa bilar.

Människors intresse för andra märken

Volvo är lika dyrt som många andra europeiska lyxbilsmärken. Volvo är dock inte så populärt bland unga människor. Priset på Volvo är en stor faktor. Varumärken som BMW eller Audi, som har mycket bättre prestanda än Volvo, kostar nästan lika mycket som Volvo. Därför köper folk bara tyska bilar för att de är coolare och sportigare.

Volvo har säkert förlorat många av sina kunder. De tillverkar inte längre de mest pålitliga och hållbara bilarna. Underhållsräkningarna kostar mer än många andra märken. De har misslyckats med att slå andra europeiska jättar som BMW, Mercedes och Audi. Volvos kostar nästan lika mycket som dessa företag, så folk föredrar ofta tyska bilar framför Volvo. Volvo är dock fortfarande en av de säkraste biltillverkarna med genomsnittlig tillförlitlighet.

Volvos framtid

Volvo producerar nu ett litet sortiment av bilar som presterar bra i sina respektive kategorier, men de är inte lika kända konkurrenter som BMW eller Audi. Bilarna är fortfarande bäst på säkerhetsfunktioner, vilket är ett gott tecken för Volvos bilar. De har sin egen nisch när det gäller säkerhet.

Volvo har också tillkännagivit sitt elektrifieringsprojekt, vilket lockar många. Den helelektriska XC40-modellen blev en succé. De kommer också att lansera elbilen C40 nästa år. De har en vision om att bli helelektriska till 2030. Detta är verkligen ett gott tecken för Volvo.

  Hur länge håller Volvos batterier?

FAQ

Köper folk fortfarande Volvo?

Volvos må ha sina frågor och problem, men de säljs fortfarande väl. Särskilt lanseringen av den elektriska XC40 har ökat försäljningen av Volvo. År 2020 sålde Volvo 661 713 bilar globalt, vilket var lite lägre än föregående år 2019, då de sålde 705 452 bilar globalt. Men folk köper fortfarande Volvo, även efter en del av deras problem.

Är det värt att köpa Volvo?

Det finns många saker som folk gillar med Volvo, och det finns också många faktorer som folk ogillar. Säkerhetsfunktionerna och Volvos komfortnivå är en stor fördel med Volvo-bilar. Säkerheten kan inte slås, så om det är ett värde för dig är en Volvo definitivt värd det.

Underhållskostnaden och andra reparationskostnader är dock skälen till att folk undviker att skaffa en Volvo. Så allt handlar om köparnas personliga tycke och smak.

Vilka är de mest populära bilmärkena i USA?

Populariteten beror på tillförlitlighet och solida produkter. Folk vill inte köpa en bil och sedan spendera tusentals dollar på att få den reparerad. Det finns dock en del andra skäl som personlig smak och körupplevelse som köparna också bryr sig om.

Några bilmärken som är mest älskade av amerikanska förare är:

  • Toyota
  • Honda
  • Chevrolet
  • Ford
  • Mercedes-Benz

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts