Vilka Mercedes har fjärrstyrd parkering?

Vilka Mercedes har fjärrstyrd parkering?

Mercedes har erbjudit parkeringshjälpssystem ett tag nu, och det nyaste systemet i den helt nya Mercedes S-klassen erbjuder en riktig fjärrparkeringsfunktion som inte ens kräver att du befinner dig i eller i närheten av fordonet.

Många andra Mercedes-modeller förväntas dra nytta av just detta system inom några år, men redan nu kan moderna Mercedes-modeller självparka med liten inblandning av föraren med hjälp av Mercedes PARKTRONIC Active Parking assist-funktionen.

I dagens ADAS-dag och med Tesla som banar väg för en autonom framtid kommer denna typ av teknik att bli allt vanligare. Men oavsett vad som händer kommer du alltid att behöva vara den som är ansvarig, så betrakta dessa system som assistanssystem, inte som system som ersätter föraren.

Det är också värt att nämna att Mercedes E-Klass, S-Klass, CLS-Klass och några SUV-modeller också erbjuder en särskild app som gör det möjligt för dig att fjärrnavigera bilen in och ut ur trånga parkeringsplatser och garage.

Mercedes W223 S-klass AVP-system

En av, om inte den mest imponerande funktionen i W223 S-klass är AVP-systemet (Automated Valet Parking) som utvecklats gemensamt av Mercedes och BOSCH. På Mercedes-Benz språk kallas systemet INTELLIGENT PARK PILOT och gör det möjligt för S-klassen att köra och parkera sig själv via en smartphone-app.

Mercedes säger att S-klassen har nått toppen av lyxig körning, så Mercedes beslutade att göra även parkeringsupplevelsen till en fest av lyx och teknik. Detta projekt syftar till att göra hela bilgaraget på Stuttgarts flygplats till en helt autonom parkeringsplats utan någon som helst inblandning av föraren.

  Vilken Mercedes är V8?

Mercedes har släppt en video som visar hur den nya S-klassen lämnar föraren på en anvisad plats, och bilen går själv iväg och letar efter en lämplig plats att parkera på. Senare kommer föraren tillbaka till samma plats och hans S-klass står där och hälsar på honom.

Den här tekniken är otroligt avancerad och imponerande. Det är inte många biltillverkare förutom Mercedes, BMW och Tesla med ”Summon’-funktionen som verkligen försöker utnyttja denna funktion.

Mercedes PARKTRONIC med aktiv parkeringshjälp

En mer utbredd teknik för parkeringshjälp som Mercedes erbjuder är Mercedes PARKTRONIC-system. Detta system finns på många nyare Mercedes-modeller, och målet med systemet är att helt jämna ut parallellparkeringen, särskilt eftersom vissa Mercedes-modeller är enorma.

Systemet fungerar vid hastigheter under 20mph, och systemet varnar dig om det räknar med att det finns en hyfsat stor parkeringsplats. När du når det här stadiet måste du lägga bilen i backen, och systemet frågar dig om du vill använda PARKTRONIC-funktionen.

Säg ja och systemet kommer att sköta styrningen helt och hållet, men du måste fortfarande använda gas- och bromspedalerna. Systemet talar om för dig när du ska gå framåt eller bakåt, följ bara instruktionerna så ska du vara perfekt parkerad på några sekunder.

När du har nått önskad position meddelar systemet att PARKTRONIC-systemet är klart. Du kan också lämna parkeringsplatsen med denna funktion, och om du tar kontroll över ratten vid något tillfälle kommer systemet att sluta fungera omedelbart.

Nödvändighet/tillförlitlighet för parkeringssystem för självparkering/fjärrparkering

Enligt AAA är så mycket som 80 % av amerikanerna säkra på sin parkeringsförmåga, vilket väcker frågan om dessa system är nödvändiga. Och det är inte så att folk inte gjorde parallellparkeringar flera år innan dessa system infördes.

  Vilken Mercedes har sju säten?

Men mycket har förändrats, och många moderna bilar är extremt stora och ganska begränsade när det gäller sikt. Så det finns trots allt en viss logik bakom dessa system. Enligt ett par nätbutiker är dessa system också ganska tillförlitliga, även om det fanns några fall där folk klagade på att dessa system parkerar för nära trottoarkanten.

I takt med att den här typen av teknik fortsätter att utvecklas kommer de att bli mer och mer avancerade, och fler och fler bilar kommer att börja använda dem. Vi rör oss långsamt, otroligt långsamt, men nästan säkert mot en helt autonom framtid, och system som dessa kan så småningom ta över helt och hållet.

FAQ-avsnitt

Fungerar Mercedes PARKTRONIC-system endast vid parallellparkering?

Det ursprungliga syftet med detta system var enbart baserat på assistans vid parallellparkering, men med tiden har Mercedes breddat det spektrum inom vilket dessa system kan hjälpa till. Detta innebär att PARKTRONIC-systemet kan hjälpa dig i nästan alla parkeringssituationer du kan ställas inför.

Dessutom var alla tidigare system inriktade på att hjälpa till vid parallellparkering, men endast på anvisade parkeringsplatser och vid sidan av vägen. Nyare system kan parallellparkera bilen i många andra situationer också.

Är Mercedes PARKTRONIC-funktionen värd pengarna?

Om du ska parallellparkera din bil ofta så kanske det är möjligt. Och de flesta människor tenderar att inte parallellparkera hela tiden. Dessa system kräver en massa sensorer och kostar en rejäl slant, så om du inte ska använda sådana funktioner regelbundet är det bättre att lägga pengarna på något som är lite mer användbart.

  Kan en låssmed göra en nyckel till en Mercedes?

Mercedes kommer att tala om för dig att dessa system är nödvändiga för alla nyare Mercedes-modeller, särskilt de större modellerna. Men nya Mercedes-modeller är också utrustade med 360-kameror och parkeringssensorer som är beprövade och används regelbundet i praktiskt taget alla möjliga parkeringssituationer.

Är Mercedes PARKTRONIC bättre än Tesla SUMMON?

Tesla SMART SUMMON-funktionen presenteras som en mycket mer avancerad version av PARKTRONIC och Active Parking Assist. Det här systemet är mer likvärdigt med Mercedes INTELLIGENT PARK PILOT eftersom det till och med gör det möjligt för bilen att aktivt leta efter föraren på själva parkeringsplatsen.

Poängen med detta system är att bilen kan köra sig själv i så mycket som 200 fot, så att ägaren inte behöver gå till bilen när han eller hon vill lämna den. Men dessa system är inte perfekta, och ett gäng videor på nätet tyder på att många Teslas har råkat köra in i andra bilar eller garageväggar.

Dessa system är endast avsedda för privata garage, ett geofence-område som uppfyller alla systemets variabler. Och du kommer alltid att vara ansvarig för eventuella skador, så använd dessa system med en nypa salt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts