Vanliga problem med Mercedes W140

W140 S-klass är utan tvekan en av de bästa Mercedes-sedanerna genom tiderna och är definitivt en av de bästa fullstora tyska executive-sedanerna någonsin. W140 var banbrytande för ett gäng tekniker som numera finns i mer vanliga bilar, till exempel parkeringshjälpssystem, ESP, Xenon-strålkastare och till och med mjukstängande dörrar.

W140 är byggd som en stridsvagn och kommer sannolikt att bli en framtida Mercedes-klassiker. Det betyder dock inte att W140 är helt utan fel eftersom det är nästan omöjligt. Ett av de vanligaste problemen med W140 är bränsleinsprutningsselen och läckor i luftkonditioneringskompressorn, särskilt på modellerna före 1996.

PSE (Pneumatic System Equipment) har till uppgift att styra de elektriska låsen, de elektriska fönstren och den elektriska bakluckan, och alla dessa är kända för att gå sönder från tid till annan. Den 5-växlade växellådan hade inget särskilt serviceprogram, vilket innebär att risken för fel är större.

W140 är en otroligt tung bil vilket innebär att upphängningen också är benägen att få problem. Detta beror främst på slitna främre och bakre spiraler. På det hela taget är W140 verkligen byggd som en stridsvagn, och den bör hålla länge, men bara om du tar väl hand om den.

Bränsleinsprutningsproblem

Bränsleinsprutningsselen i modellerna före 1996 är benägna att spricka i förtid eftersom de är tillverkade av biologiskt nedbrytbara material som inte är avsedda att hålla för evigt. Problem som dessa är kända för att orsaka en kortslutning som potentiellt kan orsaka en mängd olika problem.

  Vilka Mercedes-modeller har ambient belysning

Dessa problem inkluderar tillfällig effektförlust, grov tomgång, stallning eller att inte kunna starta bilen alls. Var noga med att leta efter tidigare 1996 års modeller som använde en mer kvalitetstillverkad sele eller till och med modeller från före 1996 med en utbytt sele.

A/C-kompressor läcker

Ett annat problem som är ganska vanligt med modeller från före 1996 är den läckande luftkonditioneringsförångaren. Detta orsakas vanligtvis av att korrosion bildas på förångarens anslutningar och med tiden tenderar de att skapa en läcka. För att åtgärda detta måste du ta din W140 till en utbildad Mercedes-specialist eftersom detta är en ganska svår uppgift att utföra.

Instrumentbrädan måste tas ut för att åtgärda detta så du bör vara beredd att lämna din W140 på verkstaden under en längre tid. Detta är ett av de mest stressande problemen i samband med W140, men även då är reparationen faktiskt ganska lätt att göra, men ganska tidskrävande.

Pneumatiska system Utrustningsproblem

PSE-pumpen har till uppgift att styra ländryggstödet, låsen, de bakre parkeringsguiderna, frigöringen av bagageluckan och vakuumet till HVAC-servona. Pumpen är dock också känd för att gå sönder från tid till annan, och ett sätt att märka detta är om dörrlåsen eller det elektriska ländryggsstödet inte fungerar.

W140 har ett helt separat system som styr de innovativa mjukstängande dörrarna, men även detta system är benäget för liknande problem.

Potentiella problem med automatisk växellåda

Den 5-växlade automatiska växellådan som finns i W140 kom inte med något specifikt serviceprogram, vilket innebär att du aldrig är 100 % säker på när du ska byta olja. Om du inte byter olja vid exakt rätt tidpunkt ökar du risken för att orsaka alla möjliga problem längre fram.

  Passar Mercedes hjul till Jaguar

Se därför till att beräkna när du gjorde ditt förra oljebyte av växellådan och se också till att upprepa det ungefär var 40 000 mil.

Problem med fjädringssystemet

Den högsta W140-modellen väger nästan 5000 pund vilket innebär att det är en otroligt tung bil, även med dagens mått mätt. All denna vikt måste stödjas av ett sofistikerat fjädringssystem som måste hålla vikten i alla möjliga miljöer, inklusive dålig vägkvalitet och aggressiva gupp.

Bussningarna som finns i fjädringens underramar är kända för att gå var 150 000 miles eller så, så se till att vara noga med dessa system. Ett annat fjädringsproblem som plågar W140 är den främre och bakre spiralkomponenten som tenderar att gå sönder efter ett tag. Du kommer att känna en betydande brist på fjädringskompatibilitet, vilket innebär att stötar kommer att göra bilen mer orolig.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes W140 en bra bil?

Mercedes W140 är faktiskt en av de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna, och många anser att den är den bästa S-klassen genom tiderna. Med tanke på att S-klassen alltid har varit flaggskeppet i Mercedes sortiment, och att detta är en av, om inte den bästa S-klassen genom tiderna, kan man lugnt säga att W140 verkligen är en riktigt bra bil.

W140 erbjöd så många funktioner och innovationer som var ohörda på den tiden. Numera drar så många bilar nytta av W140 och det faktum att Mercedes införde så många bekvämlighetsfunktioner med W140.

  Vilken Mercedes har en tredje rad?

Är Mercedes W140 en säker bil?

W140 S-klass är verkligen en säker bil eftersom den var den allra första bilen som införde elektrisk stabilitetskontroll. Ingen bil från den tiden erbjöd nästan lika mycket säkerhetsteknik som W140, vilket innebär att även med dagens mått mätt är W140 en säker bil.

De flesta krocktestorganisationer gav W140 ett toppbetyg på 5 stjärnor.

Är Mercedes W140 en framtida klassiker?

Stora lyxsedaner är inte precis de mest eftertraktade bilarna efter några decennier, men de allra bästa som finns, som W140, kan potentiellt bli klassiker. Värdena på dessa är nämligen fortfarande starka och de bästa exemplen där ute tenderar att öka i värde med tiden.

Så om du stöter på en hyfsad W140, se till att hålla den i gott skick och med relativt få mil, för den kan tjäna dig en del pengar längre fram. Det är otroligt svårt att förutsäga om en specifik bil kommer att öka i värde eller inte, men W140 går definitivt i den riktningen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts