Vanliga problem med Mercedes B200

Mercedes B200 Problem

Mercedes Benz B-klass är en Mercedes minivan/atchback för familjen. Mercedes Benz B-klass har funnits sedan 2005 och är nu i sin tredje generation. Den första generationen av B-klass är den som har sämre tillförlitlighet medan den andra generationen är lite bättre. Med det sagt verkar den tredje generationen av B-klass vara den bästa av dem alla.

Mercedes Benz B200 är motoralternativet på mellannivå och ett av de mest populära. Tillförlitligheten för B200 i allmänhet är mer eller mindre i linje med alla andra B-klassmodeller. De vanligaste problemen som B200 lider av är förknippade med bränslesystemet, styrsystemet, sätena, elektriska problem och problem med kylsystemet.

De flesta av dessa problem verkar drabba både exemplar med lägre och högre körsträcka, vilket innebär att de inte är direkt kopplade till bristande underhåll. Detta innebär att problemen med B200 inte är de lättaste att förutse.

När det gäller underhåll är B200 en relativt billig bil att underhålla, åtminstone när det gäller de flesta Mercedesbilar. Som sådan är B200 inte den mest pålitliga Mercedes som finns, men den är inte så dålig som vissa leds att tro.

Mercedes B200 – Problem med bränslesystemet

Den tredje generationen av B200 var en del av en ganska betydande återkallelse där smutspartiklar och skräp lyckades ta sig in i bränslesystemet. Dessa partiklar är kända för att skada tätningarna mellan bränsleinjektorn och bränsleröret, vilket i slutändan leder till bränsleläckage uppe i motorrummet.

Bränsle kan därför hamna på heta motorkomponenter som kan orsaka brand och därmed förstöra bilen helt och hållet. Mercedes B200-modeller som tillverkades mellan 2016 och 2020 ingick i denna återkallelse, så se till att inspektera bilen du tittar på för att undvika potentiella motorbränder.

  Vilka är de sportiga Mercedes-modellerna?

Mercedes B200 – Problem med styrsystemet

Styrsystemet i Mercedes B200 är känt för att hysa ett borrhål med felaktig storlek, vilket innebär att passningen av lagret och borrhålet orsakar styrproblem. Problem som dessa är viktiga eftersom de är direkt kopplade till eventuella olyckor som inträffat med B200.
Därför har Mercedes också utfärdat en återkallelse på grund av detta för B-klassmodeller tillverkade mellan 2016 och 2017. Chansen är stor att de flesta av dessa har reparerats eftersom reparationerna var ganska enkla. Hur som helst bör du ägna stor uppmärksamhet åt dessa problem eftersom de kan försvåra styrbarheten hos B-klass mycket.

Mercedes B200 – Problem med sätena

Enligt en annan återkallelse från Mercedes Benz lider 2018 års Mercedes Benz B-klass också av dålig fastsättning av sätena. Mer specifikt har framsätena på många B-klassmodeller inte fästs ordentligt, vilket kan leda till att de lossnar från bilens golv, vilket kan utgöra ett stort säkerhetshot.

Se till att kontakta din Mercedes Benz-återförsäljare och fråga om den B-klass du är intresserad av har fått detta problem åtgärdat. Det är aldrig en bra idé att inte ta del av officiella återkallelser som görs av bilmärken eftersom de vanligtvis bara gör dessa om det finns allvarliga säkerhetsproblem.

Mercedes B200 – Elektriska problem

Den första och andra generationen av B200 är också kända för att drabbas av olika elektriska problem, såsom motorstyrningsproblem, problem med navigatorn samt start- och tändsystem. Den första generationen av B200 tenderar också att drabbas av olika elektriska problem, t.ex. problem med elektriska fönsterrutor, yttre belysning och olika andra icke väsentliga elektriska komponenter.

  Mercedes-Benz GLK Class Tillförlitlighet

Dessa är vanliga på äldre lyxbilar, men de som besvärar B-klassen kan ses även på de allra senaste B-klassmodellerna. Den goda nyheten är att dessa lätt kan repareras helt enkelt genom att byta eller felsöka många av dessa komponenter.

Mercedes B200 – Problem med kylsystemet

Mercedes B200 från 2014 tenderar att drabbas av märkliga kylsystemrelaterade problem där vattenpumpen och termostaten går sönder och behöver bytas ut. Vissa ägare har till och med rapporterat att problem som dessa inträffar redan vid 30 000 miles, vilket verkligen är ett betydande problem.

När din bil överhettas riskerar du att ytterligare skador uppstår på din motor, ditt kylsystem och alla närliggande komponenter, särskilt gummislangar och andra komponenter som är benägna att smälta.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Mercedes B200?

Mercedes Benz B200 är en utmärkt familjebil eftersom den erbjuder lyx, komfort, utrymme och ett riktigt åtråvärt märke. De flesta Mercedes-köpare köper dock hellre Mercedes kompakta SUV:er som GLA eller GLB i stället för B-klassen eftersom B-klassen är en av de minst populära Mercedes-modellerna som finns.

Därmed inte sagt att B-klassen är en dålig bil, utan snarare att de flesta anser att den är för dyr samtidigt som den inte är lika populär som andra Mercedes familjebilar. På det hela taget, om du gillar hur B-klassen ser ut och den passar dina behov finns det absolut ingen anledning att inte köpa den, förutom alla de tillförlitlighetsproblem som anges ovan.

  Mercedes W169 - Allt du behöver veta

Är Mercedes Benz B200 en säker bil?

Alla Mercedes Benz B-klassmodeller är säkra eftersom Mercedes alltid gör stora ansträngningar för att se till att alla deras bilar är så säkra som möjligt. Som sådan är B200 en 5-stjärnig säkerhetsklassad bil, oavsett modellgeneration.

Om du vill ha alla de nyaste säkerhetssystemen i programvaran måste du köpa dem genom extra tillvalspaket, men det är mer eller mindre fallet med alla andra lyxbilstillverkare, särskilt de tyska.

Är Mercedes B200 den bästa Mercedes familjebil?

Mercedes Benz B-klass är verkligen en av, om inte den bästa Mercedes Benz familjebil eftersom den är utformad för att erbjuda överlägsna mängder utrymme samtidigt som den är en genom och genom Mercedes. Detta innebär att B-klassen inte saknar något utrymme, både när det gäller sittplatsavdelningen och lastavdelningen.

En del människor föredrar visserligen Mercedes SUV:er framför B-klassen när det gäller familjetransporter, men verkligheten är att B-klassen troligen är den bästa Mercedes familjebilen överlag. Anledningen är att B-klassen är byggd för att vara en familjebil framför allt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts