Vanliga problem med Mercedes W205

Mercedes W205 är den senaste generationen av Mercedes kompakta lyxsedan och en av de mest sålda Mercedes-modellerna i dagens läge. W205 gjorde ett enormt språng jämfört med W204 när det gäller design, motorer, växellåda, lyx och modellens allmänna attraktionskraft.

W205 var den första bilen som såg ut och kändes som en mindre Mercedes S-klass, vilket innebär att W205 fortfarande är en riktigt konkurrenskraftig bil i begagnatsegmentet. W205 var i produktion mellan 2014 och 2018 medan W205 facelift var i produktion fram till 2021.

W205 är en hyfsat pålitlig bil om du ser till att allt underhåll har utförts korrekt. Som sådan tenderar W205 att drabbas av överdrivna vibrationer under körning, en felaktig MAF-sensor, en felaktig magnetventil för justering av kamaxeln, potentiella elektriska problem och växellådsproblem.

Man kan lugnt säga att W205 inte är den mest pålitliga Mercedes-modellen som finns, men den klarar sig mycket bra om du underhåller den på rätt sätt. Det är också viktigt att notera att de senare W205-modellerna är mycket bättre eftersom Mercedes lyckades stryka ut många brister med senare modeller.

Mercedes W205 problem med överdrivna vibrationer

W205 är utrustad med en aktiv körsensor som är utformad för att ständigt övervaka kvaliteten på körningen och rapportera till bilens dator om något är fel. Många ägare verkar ha rapporterat att deras W205 C-klassmodeller tenderar att drabbas av överdrivna vibrationer under körning.

Några av dessa har också rapporterat att problem som dessa tenderar att förknippas med den aktiva körsensorn medan andra har rapporterat problem med drivlinan, fjädringen eller växellådan. På det hela taget verkar det som om överdrivna vibrationer är ett vanligt klagomål på W205 C-klass.

  Varför är Mercedes oljebyten så dyra?

Mercedes W205 felaktig MAF-sensor

Mercedes W205 är utrustad med en mass airflow sensor som har till uppgift att ständigt övervaka mängden och temperaturen på luften som kommer in i motorn. Detta arbetar tillsammans med bränsleinsprutningssystemet för att skapa rätt mängd kraft beroende på vad du vill ha.

Om du känner att din W205 saknar kraft eller att den ibland lider av bristande acceleration, är det troligt att MAF-sensorn har skulden. Många Mercedes-specialister anser att MAF-sensorn behöver bytas ut ungefär var 50 000:e mil, så se till att göra det om du stöter på det här problemet.

Mercedes W205 problem med solenoiden för justering av kamaxeln

Uppdraget för magnetventilen för justering av kamaxeln är att korrekt dosera olja genom systemet för variabel ventilstyrning närhelst det behövs. Om magnetventilen för justering av kamaxeln börjar orsaka problem kommer det sannolikt att störa motorens timingssystem.

Problem som dessa måste åtgärdas i god tid eftersom de kan skapa mycket mer problem längre fram. Eftersom detta system fungerar tillsammans med remmen och det variabla timingssystemet måste du lägga extra stor vikt vid att lösa dessa så bra som möjligt, annars kommer du att drabbas av allvarligare problem längre fram.

Mercedes W205 elektriska problem

Mercedes W205 är känd för att drabbas av elektriska problem då och då eftersom W205 inte är den nyaste bilen på marknaden. Problem som dessa är vanligtvis förknippade med interiörbelysning, exteriörbelysning, GPS, tillbehör i bilen, telefonanslutning och Bluetooth.

  Maybach vs Mercedes - Vilken är bäst?

Dessa problem är inte alla besvärliga för det mesta, men de tenderar att adderas under ägandet. Detta innebär att du ständigt bör göra ditt bästa för att lösa liknande elektriska problem när de dyker upp, särskilt när det gäller ytterbelysning som inte riktigt är prisvärd att byta ut.

Mercedes W205 växellådsproblem

Mercedes W205 levereras med Mercedes 7G-Tronic 7-växlad automatisk växellåda som perfekt skildrar hur en Mercedes-klassad växellåda ska fungera. Det är en smidig och pålitlig växellåda som växlar sömlöst samtidigt som den ser till att varvtalen aldrig är överdrivna och högljudda.

Den här motorn är dock känd för att ofta lida av en ovilja att växla, särskilt när man växlar från neutral till första eller från första till andra. Vidare är 7G-Tronic ibland också långsam att reagera vid en kick down, vilket ofta kan orsakas av bristande underhåll.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes W205 C-klass mer tillförlitlig än W204?

W205 C-klass är verkligen mer tillförlitlig än W204 tack vare de många framsteg som Mercedes har gjort under produktionen av W205. Det är sant att äldre W205 C-klassmodeller inte är lika tillförlitliga som de senare, men det är ofta fallet med många andra biltillverkare där ute.

Senare modeller från en enskild generation tenderar att erbjuda ett mer raffinerat paket, vilket innebär att Mercedes och många andra biltillverkare tenderar att stryka ut alla mindre problem som tenderar att dyka upp under produktionen av en helt ny generation bil.

  Mercedes GLK350 - Allt du behöver veta

Vilken är den bästa W205 C-klass?

Mercedes C350e är troligen den bästa W205 Mercedes-modellen eftersom den erbjuder hyfsad kraft med tillägg av segmentledande effektivitet. C350e erbjuder 211 hk samtidigt som den ger uppemot 100MPG. Om du lägger till det faktum att C350e också släpper ut mindre än 50 gram CO2 per 100 kilometer är du väl medveten om varför C350e är den du ska ha.

Vissa ägare har rapporterat problem med hybridsystemet, men det verkar som om dessa problem inte är så vanliga. Det är också värt att nämna att C350e lider av ett mindre lastutrymme eftersom batterierna är inrymda under lastutrymmet.

Är Mercedes W205 en bra familjebil?

Mercedes W205 C-klass är verkligen en riktigt bra familjebil eftersom den erbjuder tillräckligt med utrymme, är en säker bil och har ett raffinerat och smidigt fjädringssystem. W205 är tillräckligt ny för att komma med all modern teknik och komfortprylar, vilket innebär att dina barn sannolikt kommer att känna sig bekväma.

Bakdörrarna öppnas brett vilket skapar tillräckligt med utrymme för att enkelt montera en barnstol medan W205 också kommer med massor av bekvämlighetsfunktioner som gör bilen lätt att köra, lätt att parkera och lätt att leva med på daglig basis.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts