Mercedes B200 – Allt du behöver veta

Mercedes B200

Mercedes B200 är en lyxig minivan från Mercedes och är en av, om inte den bästa Mercedes familjebil som finns. Den första generationen av B200 introducerades 2005, den andra generationen av B-klassen introducerades 2011 och den tredje generationen B200 introducerades 2019.

Mercedes B200 kommer med en 4-cylindrig motor, en automatisk växellåda och FWD, men det finns en 4MATIC-version tillgänglig. B200-drivlinan är drivlinan på mellannivå, vilket innebär att den balanserar effektivitet, smidighet och överkomlighet bäst. Det är sannolikt den bästa B-klassmodellen att satsa på eftersom de flesta föredrar B200 framför alla svagare modeller.

Designen på B200 är inget speciellt, men den skildrar Mercedes elegans även som familjebil. Interiören i B-klassen är nästan identisk med A-klassen vilket innebär att Mercedes genom de tre generationerna har lyckats göra interiören i B-klassen klassledande.

Tillförlitligheten är hyfsad, men B200 tenderar att drabbas av problem med bränslesystemet, styrsystemet, elektriska problem, kylsystemet och problem med sätena. Underhållet är inte så dyrt jämfört med andra Mercedes-modeller, men ändå mycket dyrare än de flesta minibussar.

Mercedes B200 – Drivlinan

Den första generationen av B200 kommer med en 2,0L 4-cylindrig motor med 136 hk och en automatisk växellåda. Mercedes gjorde även en A200-version med en turboladdare fastspänd på den för att leverera nästan 200 hk. Denna version av den första generationen av B-klass var faktiskt den mest kraftfulla.

Den andra generationen B200 använder en 1,6 liter fyrcylindrig motor med 156 hk och är också vanligtvis utrustad med en automatisk växellåda. Den tredje och senaste generationen av B200 har en 1,4 liter fyrcylindrig turbomotor i linje med 156 hästkrafter. Den första generationen av B200 kan ge upp till 35 MPG, den andra generationen av B200 kan ge upp till 42 MPG och den tredje generationen kan ge upp till 45 MPG.

  Mercedes Benz SLS AMG Tillförlitlighet

Alla B-klassmodeller börjar som FWD-bilar, men det finns möjlighet att välja en 4MATIC AWD-modell för dem som vill ha en stabilare upplevelse i dåligt väder. På det hela taget har B200-drivlinan alltid varit den lysande stjärnan i hela sortimentet, vilket innebär att den balanserar kraft, effektivitet och smidighet bäst.

Mercedes B200 – Design och chassi

Mercedes Benz B200 ser ut som vilken B-klass som helst vilket innebär att den ser ut som en Mercedes minibuss. Jämfört med de flesta minibussar ser B-klassen bättre ut men jämfört med de flesta Mercedes-modeller faller B-klassen till föga. På insidan skiljer sig B-klassen mycket genom de tre generationerna.

Den första generationen av B-klass är den äldsta av dem vilket är förståeligt, den andra generationen av B-klass ser modern ut från insidan vilket innebär att den fortfarande är en populär begagnad bil. Den tredje generationen B200 är den överlägset snyggaste på insidan, så mycket att man kan säga att den tredje generationen B-klass är den snyggaste överlag.

Chassi- och fjädringsinställningen i B200 är enbart inriktad på komfort, användarvänlighet och kontrollerbarhet. Även om B-klassen har en ganska hög tyngdpunkt lyckas bilen ändå köra som om den vore mindre än vad den faktiskt är.

Mercedes B200 – Tillförlitlighet och vanliga problem

Mercedes Benz B200 är en något pålitlig bil vilket innebär att de två första generationerna inte är det, men den tredje generationen B200 är mycket bättre. De vanligaste problemen med B200 är relaterade till bränslesystemet, styrsystemet, sätena, elen och motorkylsystemet/vattenpumpen.

  Den lyxigaste Mercedes SUV:n?

Mercedes har utfärdat tre återkallelser för problemet med bränslesystemet, problemet med styrsystemet och problemet med sätena. Underhållet är billigare jämfört med de flesta Mercedes-modeller, men dyrare jämfört med andra minibussar.

Mercedes B200 – Värde och praktiska egenskaper

Mercedes Benz B200 tenderar att drabbas av en kraftig värdeminskning, vilket är bra om du är intresserad av att köpa en begagnad. Den 1:a generationen av B200 kan nu köpas för ett riktigt överkomligt pris, men de flesta bör fokusera på antingen den 2:a generationen eller den 3:e generationen eftersom dessa två är milsvid bättre.

Praktiskt sett är B200 fantastisk eftersom den erbjuder enorma mängder utrymme på alla avdelningar. B-klassen har alltid utmärkt sig när det gäller att transportera människor, men den tredje generationen av B200 tar detta till en ny nivå. Lastutrymmet är också fantastiskt, medan den övergripande sikten och den enkla instegsrätten är oöverträffade.

FAQ-avsnitt

Hur säker är Mercedes B200?

Alla tre generationerna av B-klass är 5-stjärniga säkerhetsrankade bilar, vilket innebär att säkerheten definitivt inte är ett problem för någon av dessa. Den goda nyheten är att B-klassen är en av de säkraste minibussarna som finns, men den dåliga nyheten är att de flesta säkerhetsprogramvarusystem ingår i tillvalspaket.

Som sådan tenderar de flesta att välja dessa paket eftersom de flesta B-klassmodeller körs av familjer. Hur som helst, om du vill ha den säkraste B-klassupplevelsen bör du undvika 1:a generationens modell. Inte för att den är osäker, utan snarare för att den inte är lika säker som den andra och tredje generationen är.

  2022 Porsche Cayenne vs Mercedes GLE

Ska jag köpa Mercedes B200?

Om du är intresserad av en lyxig familjebil och vill ha en så praktisk upplevelse som möjligt bör du välja antingen en SUV eller en lyxig minivan. Om du föredrar minibussar är B200 den överlägset bästa lyxiga personbilen som finns.

Med det sagt, om du gillar hur B200 ser ut bör du definitivt överväga den eftersom den erbjuder gott om utrymme utan att offra Mercedes lyx och attraktionskraft.

Hur länge kan en Mercedes B200 hålla?

En Mercedes B200 bör kunna hålla 200 000 mil utan att behöva större översyner om du underhåller den ordentligt. Mercedesbilar är några av de bilar som håller längst vilket innebär att B-klassen också är en sådan bil.

Vissa säger att B-klassen kan hålla så mycket som dubbelt så länge, men en sak är säker och det är att rätt underhåll är avgörande om du vill att en bil ska hålla så länge som möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts