Mercedes Benz SLS AMG Tillförlitlighet

Mercedes Mercedes är en tysk biltillverkare och är ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden sedan mer än hundra år tillbaka. SLS-klassen tillverkades i samarbete med McLaren och är en efterföljare till SLK-klassen. SLS-Klassen kom i kupé- och roadsterkarosserna.

Översikt

SLS-Klassen introducerades 2010 och lades ned 2015. Dessa bilar tillverkades i liten skala och dessa är fortfarande mycket sällsynta. Bilarna har en 6,2 L komprimerad V8-motor som producerar en kolossal mängd på 622 hästkrafter och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 3,7 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. SLS-klassen har varit ganska sällsynt att betygsätta sin tillförlitlighet precis som den tidigare SLR-klassen.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. SLS-klassen har inte krocktestats, men den har många säkerhetsfunktioner som låsningsfria bromsar, krockkuddar, elektronisk stabilitet osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-bilarna devalveras med cirka 45 % efter 5 år, och SLS-klassen är en sällsynt bil så dess värdeminskning spelar inte så stor roll.

  Bästa oljan för Mercedes dieselmotorer

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. SLS-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz SLS AMG en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz SLS AMG är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz SLS AMG?

Mercedes-Benz SLS AMG är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Two-Seaters

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz SLS AMG och har den en turbo?

Mercedes-Benz SLS AMG har 583 hästkrafter och ett vridmoment på 479 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 6,2 L Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz SLS AMG?

6,1 kubikfot ( 0,173 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz SLS AMG har 19 X 9,5 tum smidda aluminiumhjul fram och 20 X 11 tum smidda aluminiumhjul bak.

Vad hände med SLS AMG?

År 2015 lades SLS AMG ned. Mercedes-AMG GT Black Series är ett tecken på att Mercedes-AMG GT GT närmar sig slutet av sin livscykel. AMG GT som lanserades 2015 var en direkt efterföljare till den ikoniska SLS AMG roadster och måsvingare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts