Vanliga problem med Mercedes E450

Mercedes E450 introducerades för första gången för W213-generationen som började produceras 2017. Mercedes uppdaterade W213 förra året för att modernisera den och utrusta den med den senaste Mercedes MBUX, den senaste generationens multistrålkastare och effektivare och kraftfullare motorer.

E450 använder en 6-cylindrig 3.0L-motor med 362 hk och 369lb-ft vridmoment vilket är mer än tillräckligt för att E450 ska kännas sofistikerad, snabb och lyxig. Motorn får också hjälp av ett 48-volts hybridsystem som tillför ytterligare 21 hk och 184 lb-ft vridmoment.

Denna drivlina får också hjälp av den senaste Mercedes 96-Tronic-växellådan och Mercedes 4MATIC AWD-systemet. Även om E450 är en relativt ny modell är den inte fri från fel. De vanligaste problemen som plågar E450 är förknippade med bilens elektronik som inte klarar sitt jobb och alla möjliga sorters interiöra skrammel och gnissel.

Det verkar som om flera källor också nämner olika transmissionsrelaterade problem. E450 var också en del av två återkallelser för potentiella bränslerelaterade skador och problem i samband med att motorn stannade. Allt som allt är E450 en relativt ny bil och det verkar som om den också är en hyfsat pålitlig bil.

Mercedes E450 Elektroniska problem i bilen

Vissa trovärdiga källor på nätet nämner att E450 har problem med många elektroniska system i bilen, t.ex. GPS-kommunikationssystemet, displayen fryser eller blir tom, problem med prone-parning, problem med röststyrning, problem med rattstyrning och olika problem med kameror/sensorer.

Detta kommer inte som någon överraskning eftersom E450 är packad med praktiskt taget allt som Mercedes erbjuder nuförtiden och med sådana stora nivåer av komplexitet kommer en stor nivå av problem. De flesta av dessa kan enkelt åtgärdas av en Mercedes mjukvarutränad mekaniker, men det största problemet är att dessa tenderar att dyka upp om och om igen på vissa modeller.

  Varför är Mercedes så dyra?

Mercedes E450 problem med skrammel och gnissel

E450 verkar också uppleva alla sorters skrammel och gnissel som tenderar att dyka upp på olika delar av instrumentbrädan, dörrarna och resten av kupén. Ägarna uppger också att dessa problem ibland kan vara konstanta och extremt nervpirrande eftersom E450 ska vara en extremt tyst bil.

Det är också värt att nämna att vissa ägare fortsätter att rapportera om olika dörrskrammel över gupp som kan vara antingen konsekventa eller inkonsekventa. Problemet är att Mercedes-återförsäljaren sannolikt inte kommer att komma fram till orsaken och åtgärda problemet om dessa inte är konstanta. Det betyder dock inte att de är mer eller mindre frustrerande.

Mercedes E450 transmissionsproblem

Mercedes E450 9G-Tronic verkar vara en relativt pålitlig växellåda som borde hålla länge, men vissa mekaniker rapporterar att 9G-Tronic inte är helt utan fel. Dessa problem tenderar att visa sig i form av slipande ljud, ryckiga accelerationer, långsamma växlingar, känslan av skakighet, visslande ljud eller till och med en brinnande lukt.

Du bör alltid vara uppmärksam på dessa problem eftersom de kan orsaka större skada ju längre de går obemärkt förbi. Tack och lov verkar det som om dessa problem är relativt sällsynta med tanke på att det bara finns en liten mängd uppgifter om det på nätet.

Mercedes E450 problem med bränslesystemet

För ungefär två månader sedan utfärdar Mercedes en återkallelse som även omfattar Mercedes E450 på grund av tillverkningsproblem som gjorde det möjligt för partiklar att fastna mellan bränsleröret och injektorerna. Detta kan orsaka en bränsleläcka som eventuellt till och med kan leda till en brand. Som sådan måste du kontrollera om problemet är löst eller inte.

  Mercedes-AMG C63 Tillförlitlighet

Mercedes är villig att byta ut bränsleröret och bränsleinsprutarna gratis för alla som fått en E450 med detta problem.

Mercedes E450 problem med motorstopp

Det verkar som om E450 också ibland har problem i samband med att motorn stannar av många olika anledningar. Dessa beror oftast på skadade och slitna ledningar som kan orsaka en kortslutning och därmed stanna bilen utan förvarning.
Detta är naturligtvis ett problem eftersom detta kan hända medan du kör och därmed ökar risken för en olycka. Mercedes har sagt att dessa problem främst är förknippade med AMG E-Klass-modeller med högre effekt, men vissa E450-ägare har också rapporterat dessa problem.

FAQ-sektionen

Hur tillförlitlig är Mercedes E450?

Mercedes E450 är en relativt ny bil vilket innebär att det fortfarande är oklart hur E450 kommer att klara sig när den når 5-årsgränsen eller till och med 10-årsgränsen. Trots det verkar det som om E450 håller sig ganska bra för tillfället eftersom det knappast finns några allvarliga problem som tenderar att inträffa i större skala.

Detta beror på att den nuvarande E450 introducerades först 2017 vilket innebär att Mercedes har lyckats stryka ut de flesta problemen under E450s produktion. På det hela taget är E450 en ganska pålitlig bil, men den behöver konstant och korrekt underhåll för att vara pålitlig i längsta tid.

Hur mycket kostar Mercedes E450 att underhålla?

Många webbplatser på nätet hävdar att E450 kostar någonstans mellan 95 och 890 dollar per år för underhåll. Detta innebär att vissa ägare betalar nästan ingenting under ett helt år medan andra måste punga ut med nära 1 000 dollar för en ganska ny bil.

  Vanliga problem med Mercedes C230

En annan sajt säger att den genomsnittliga underhållskostnaden för E450 är 160 dollar, vilket är ett riktigt bra resultat för en komplex tysk stor lyxbil. Å ena sidan är det egentligen ingen överraskning eftersom E450 är en ny bil, men å andra sidan skulle man med en sådan hög komplexitetsnivå kunna förvänta sig att E450 skulle klara sig sämre.

Är Mercedes E450 en bra bil?

Ja, E450 är verkligen en bra bil, både för att den erbjuder toppmodern teknik och komfortfunktioner och för att den verkar vara hyfsat pålitlig. E450 erbjuder också mycket kraft samtidigt som den är relativt effektiv. Den erbjuder också mycket utrymme för upp till fem passagerare och ett enormt lastutrymme.

E450 känns sofistikerad och raffinerad att köra samtidigt som den ser bra ut både på insidan och utsidan. E450 kan lika gärna vara den perfekta balansen mellan kraft och smidighet och effektivitet och kostnader i det nuvarande E-Klass-sortimentet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts