Vanliga problem med Mercedes C240

Mercedes C240 tillverkades mellan 2001 och 2007. Under denna tid lyckades Mercedes sälja massor av dessa eftersom de var relativt pålitliga och eftertraktade bilar. Ingen Mercedes-modell är dock felfri, och med tanke på att C240 nu är 20 år gammal kommer du sannolikt att stöta på problem.

Det verkar som om C240-modellerna 2003-2005 är de mest problematiska medan de senare modellerna är lite bättre sorterade från fabriken. Detta är egentligen inte så vanligt eftersom de flesta bilar upplever majoriteten av problemen under de första åren i produktion.

Problem med krockkuddar är ett återkommande besvär med C240 och många Mercedes-modeller från den här eran hade också problem med krockkuddarna. Motorrelaterade problem som kylning är också relativt vanliga med C240 eftersom Mercedes inte använde den här motorn så länge.

Bränslerelaterade problem är också vanliga, särskilt för 2003 års modeller. Elektriska problem är också vanliga för Mercedes-modeller från den här eran. Slutligen är även sätena och komponenterna på instrumentbrädan som finns i C240 utsatta för problem efter ett tag.

Problem med krockkuddar i Mercedes C240

Det fanns många problem som rapporterades av ägare från hela världen eftersom krockkuddsensorerna är lite för känsliga till att börja med. Många ägare rapporterade att även de minsta bucklor och aggressiva gropar kan utlösa krockkuddarna, vilket innebär att C240 inte är den säkraste bilen att förflytta familjen i.

Vissa ägare rapporterade även att de var delaktiga i allvarligare olyckor och att krockkuddarna inte utlöstes. Passagerarkrockkuddar och sidofönsterkrockkuddar verkar vara de mest problematiska. Se därför till att inspektera dessa på en auktoriserad Mercedes-verkstad för att göra din bil så säker som möjligt.

  Kan du byta olja i en Mercedes själv?

Motorrelaterade problem med Mercedes C240

Att döma av några trovärdiga källor på nätet har många ägare rapporterat att C240 är relativt benägen att motorstoppas, även vid motorvägshastigheter. Några ägare rapporterade också problem med oljepumpen, läckor och även problem med motorkylning. Det verkar som om dessa förekommer både hos bilar med relativt låg milage och bilar med hög milage.

Motorremmen och remskivorna är också benägna till problem, särskilt på exemplar med högre körsträcka. Själva motorn är utsatt för slam och detta kan göra att motorn kvävs med tiden. De flesta experter säger att detta främst beror på dålig konstruktion och är en av orsakerna till att denna motor pensionerades i förtid.

Bränslesystemproblem med Mercedes C240

C240 tycks också drabbas av några bränsleproblem som till exempel en stark bränslelukt i kupén. Detta var tiden för Mercedes ökända ”Takata-återkallelse” som innebar stark bränslelukt på grund av bränsleläckage bakom baksätets pakethylla nära bränsletanken.

Bränsleläckage som dessa är farliga, särskilt om de kommer i kontakt med heta komponenter som avgaserna. Dessutom är de också kända för att göra dig yr och kan till och med få dig att svimma. Bilen kan också ibland börja tappa kraft på grund av detta problem, vilket också kan vara farligt, särskilt vid motorvägshastigheter.

Elektriska problem med Mercedes C240

C240 är benägen att drabbas av många elektriska problem som tenderar att resultera i obrukbara tillbehör och alla sorters varningslampor på din instrumentbräda. Många ägare klagade på att SRS-varningslampan ständigt tändes, vilket innebar att det var något fel på krockkuddarna.

  Gör Mercedes en kombi?

Dessutom är den yttre belysningen och kontrollerna för elektriska fönster och soltak också benägna att orsaka problem som i slutändan leder till att de blir oanvändbara. Dessa måste bytas ut efter ett tag och det är bara verkligheten när man äger en 20 år gammal Mercedes.

Problem med säten och instrumentbräda i Mercedes C240

Som tidigare nämnts är C240 nu en relativt gammal bil vilket innebär att den inte är lika välskruvad som den en gång var, särskilt för ett exemplar med högre körsträcka. Sittdelen är benägen att spricka och instrumentbrädan är också benägen att drabbas av solrelaterade skador och missfärgningar.

Strömbrytarna är benägna att flagna och ratten är också benägen att slitas. Växelspaken är också utsatt för slitage och börjar se illa ut efter ett tag. Problem som dessa är ännu tydligare om du väljer en C240 med en ljust färgad interiör.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes C240 en pålitlig bil?

Mercedes C240 är verkligen en pålitlig bil som kan hålla i hundratusentals mil om du tar väl hand om den. Detta innebär att du ständigt gör de nödvändiga olje- och vätskebytena, servar motorn och ser till att alla dina elektriska och fjädringskomponenter är i hyfsat skick.

C240 är inte en oförstörbar bil och det är verkligheten. Många människor tenderar att tro att C240 kan köras över 500 000 mil och även om det kan vara sant för vissa exemplar, kommer de flesta av dem att dö mycket tidigare än så, särskilt om de inte underhålls på rätt sätt.

  Vilka Mercedes har ett offroad-paket

Ska jag köpa en Mercedes C240?

Internet är fullt av många stolta ägare till Mercedes C240 och att säga att det är en dålig idé att köpa en är överflödigt. Det betyder inte att du ska ställa dig i kö för att köpa en C240 eftersom C240 egentligen inte erbjuder något som är särskilt eftertraktat.

Det är en 20 år gammal kompakt sedan som inte utmärker sig på något sätt. Du kan köpa en för mindre än 8 000 dollar vilket verkligen är ett bra köp. På det hela taget, om du gillar C240 och vill ha den ska du köpa den, men C240 är inte en så speciell bil.

Hur många C240-modeller finns det?

Mercedes C240 är en ganska vanlig bil över hela världen vilket innebär att Mercedes tillverkade och sålde massor av dessa. Detta gör det lätt att hitta reservdelar och de flesta mekaniker där ute har hyfsad erfarenhet av att arbeta med dessa bilar.

Å andra sidan gör en sådan vanlig bil den inte speciell. Det är en av de vanligaste Mercedesbilarna som finns, och det är bara faktum.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts