Gör Mercedes en kombi?

Kombivagnar är inte unika och dynamiska, men de är också mångsidiga. Även om dessa bilars popularitet minskade för flera decennier sedan kan de fortfarande ses på vägarna på grund av sin exceptionella mångsidighet. Men tillverkar Mercedes verkligen stationsvagnar?

Ja, Mercedes-Benz tillverkar stationsvagnar. För närvarande har man två kombibilar som erbjuds i sin E-Klass-serie. De inkluderar E-Klass vagn och E-Klass E63 S AMG vagn. Mercedes-Benz E-Klass All-Terrain är en gammal E-Klass-vagn med ny design. Därför betraktar vi den inte som en tredje Mercedes-Benz kombimodell.

Egenskaper hos Mercedes-Benz E-Klass kombi

Utseende

E-Klass kombi är en av de vackraste kombibilarna på vägen. Den har en vacker front som bär den klassiska tvåbladiga grillen. Dessutom är LED-strålkastarna utmärkt placerade för att komplettera grillen. Slutligen är dess prestigefyllda utseende väldefinierat med de 18-tums legeringshjul som får den att se sportig ut.

När det gäller interiören kommer du att hänföras av den stilfulla kabinen med avancerade funktioner. Först och främst har den här bilen plats för upp till sju personer. De två sätena i baksätet är dock inte särskilt bekväma för vuxna.

Överlag är kabinen mycket mysig eftersom den här bilen levereras med eljusterbara framstolar med minnesfunktion och fyrvägsstöd för ländryggen. Den främre raden är mycket rymlig eftersom den har 41,7 tum benutrymme, medan de bakre sätena har 36,1 tum benutrymme.

Passagerarna kommer att älska de standardmässiga svarta MB-Tex konstläderstolarna och naturkorniga bruna asketrädetaljer som ger bilen en touch av lyx. Eftersom den har 35 kubikfot lastutrymme, som kan ökas till totalt 64 kubikfot när baksätena är nedfällda, är detta en perfekt bil för en picknick med familjen.

  Vem är Mercedes främsta konkurrent?

Prestanda

Med ett utgångspris på 66 100 dollar har E-Klass E450 wagon en 3,0-liters V6-motor med dubbelturbo och 9-växlad automatlåda. Det är en fyrhjulsdriven bil och accelererar från 0 till 60 på 5,1 sekunder. Dessutom levererar den 362 hk och ett vridmoment på 369 lb-ft.

Funktioner hos Mercedes-AMG E63 S Wagon

Utseende

Till skillnad från E-Klass-vagnen som har en klassisk grill med två blad, har Mercedes-AMG E63 S-vagnsversionen AMG:s varumärket Panamericana-galler med enorma intag under den. Dessutom är strålkastarna också utformade annorlunda för att framhäva det sportiga utseendet.

Dessutom har E63 AMG kombivagn E63 AMG stänkskärmsbrickor, ett panoramaglastak och takräcken. Det som gör att den här modellen sticker ut mest är de 20-tumsfälgar som tillhandahålls i olika stilar. Dessa funktioner gör att denna Mercedes kombi är mer tilltalande än basmodellen.

Interiören i E63 S-vagnen är också mycket tilltalande med förstklassiga funktioner. Några av de funktioner som kommer att fånga din uppmärksamhet är en 12,3-tums digital förardisplay, Burmester Surrounds-ljudsystem med 13 högtalare och 64-färgskonfigurerbar omgivande belysning.

Dessutom har AMG-stationvagnen en uppvärmd ratt, uppvärmda och ventilerade framsäten, massagebaserade framsäten, trådlös smartphoneladdning och automatisk klimatkontroll med tre zoner. Däremot får du inte de extra två sätena i baksätet när du väljer den här E-Klass-vagnen. Så det är bara en femsitsig bil.

Prestanda

Mercedes-AMG E63 S är kraftfullare än E-Klass All-Terrain-vagnen. Den har ett utgångspris på 112 450 dollar, vilket är dyrare än basvagnen i E-klass. Detta är dock förståeligt eftersom den kommer med bättre funktioner och en kraftfullare motor.

  Vilken är den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa?

Den här modellen är utrustad med en 4,0-liters twin-turbo V8-motor med en 9-stegs automatisk växellåda. Den levererar en kraftfull 603 hk och ett vridmoment på 627 lb-ft. Och med det fyrhjulsdrivna systemet är detta en kraftfull och högpresterande bil. Den kan också accelerera från 0 till 60 på bara 3,4 sekunder.

Säkerhetsfunktioner

När det gäller säkerhet är både Mercedes E-Klass terrängbil och Mercedes-AMG kombi utrustade med förstklassiga säkerhetsfunktioner. De har PRE-SAFE-teknik, övervakning av döda vinklar, aktiv bromsassistent, sidovindsassistent, automatisk parkeringsassistent, adaptiv farthållare och mycket mer.

FAQ

Är Mercedes kombibilar tillförlitliga?

Ja, det är de. Mercedes kombibilar tillhör E-klasslinjen, som är den mest tillförlitliga Mercedeslinjen. Därför ska du inte förvänta dig många problem när du skaffar en E-Klass kombi. Dessutom presterar Mercedes kombibilar enastående och erbjuder massor av lyxiga funktioner.

Är Mercedes-Benz G-Wagon en kombi?

Nej, det är den inte. Mercedes-Benz G-Wagon är inte en kombi utan en SUV. Namnet G-Wagon härstammar från dess syfte, som är ett terrängfordon eller en landvagn. ”G” i G-Wagon står för ”Gelandewagen”, vilket kan översättas som ett terrängfordon.

Varför blev kombibilar omoderna?

Stationvagnarna blev mindre populära efter oljekrisen 1973. I takt med att bränslepriserna steg minskade även kombibilarnas popularitet. Dessutom har stationvagnarnas popularitet påverkats ännu mer av Chryslers minibussar.

Vilken är bäst – Mercedes, Audi eller BMW?

Kampen mellan de tre främsta tyska lyxmärkena tar aldrig slut. Detta beror på att alla tre märkena har något att erbjuda sina kunder. Mercedes-Benz är bäst när det gäller lyx och prestige, medan BMW är perfekt när det gäller kvalitetskörning och prestanda. Slutligen är Audi bäst för ren kraft, tillförlitlighet och hållbarhet.

  Varför är Mercedes så tunga?

Vilken typ av bil är bäst – kombi eller sedan?

Båda dessa biltyper är utmärkta och beror på dina behov och din smak. En kombi är en mer mångsidig och rymlig bil än en Sedan. Å andra sidan presterar en sedan bättre och är bekvämare än en kombi.
Om du vill ha mer lastutrymme har en kombi ett stort lastutrymme och baksätena kan fällas ner för att öka utrymmet. Tvärtom är en sedan en mer raffinerad bil. Den har högre hastighet, bättre hantering och bättre bromsning.

Slutsats

Om du har undrat om Mercedes tillverkar kombibilar vet du det nu. Mercedes-Benz har två kombimodeller från E-Klass-serien. Den ena är utrustad med bakhjulsdrift, medan den andra kommer med fyrhjulsdriftssystemet 4Matic.
Mercedes E-Klass kombibilar är välbyggda för att hålla längre och prestera på hög nivå. De här modellerna har också lyxiga funktioner och ett rymligt lastutrymme. De är också mer mångsidiga än sedans, vilket gör dem idealiska för familjer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts