Vanliga problem med BMW X6

BMW X6 är en mellanstor lyxig crossover-SUV med en förstklassig interiör och ett vackert yttre som gör att den sticker ut från sina konkurrenter. Dessutom presterar BMW X6 på en mycket hög nivå och är lättare att hantera. Men vad är några av de vanligaste problemen med BMW X6?

Precis som alla andra bilar upplever BMW X6 också flera problem, vilket inkluderar motorproblem, överhettad motor, lös bakluckspoiler, förlust av bromskraft, problem med elektrisk handbroms och felaktig elektronik.

Det är dock viktigt att notera att dessa problem varierar beroende på BMW X6:s årsmodell och årsmodell. Så innan man köper en begagnad eller ny BMW X6 är det viktigt att veta vad man kan förvänta sig innan man investerar i den. Dessutom kan de flesta av problemen hanteras av en certifierad BMW-mekaniker eller på ett BMW-servicecenter.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X6?

Motorproblem

Olika BMW X6-modeller upplever olika motorproblem. Ett av de vanligaste BMW X6-motorproblemen är att motorn inte startar. Detta är vanligt på BMW X6-modeller tillverkade mellan juli 2020 och november 2020. Du kan slå på tändningen men bilen startar inte.

Huvudorsaken till detta är att batterikablarna på 48V-startgeneratorn inte var ordentligt fixerade under produktionen. Att åtgärda detta problem är enkelt eftersom du kan justera skruvförbindelsen på startgeneratorn. Men om inte kan du ta bilen till ett BMW-servicecenter som hjälper dig att åtgärda problemet.

Löst sittande spoiler i bakluckan

Ett annat vanligt problem med BMW X6 är en lös spoiler i bakluckan. Bakluckans spoiler kan vingla eller vibrera överdrivet mycket under körning. Detta händer på grund av en felaktigt limmad bakspoiler. Bakluckspoilern tenderar vanligtvis att lossna på bakluckans ovansida och där den möter takets baksida.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Problem med elektrisk handbroms

Ett stort antal BMW X6-modeller kan ha svårt att lossa handbromsen. Detta orsakas vanligtvis av att handbromsens manöverdon misslyckas, vilket beror på ett mjukvarufel. Till skillnad från de andra problemen på den här listan kan det här problemet enkelt åtgärdas genom att uppdatera programvaran.

Överhettning av motorn

Som tidigare diskuterats upplever BMW X6 flera motorproblem. Ett av de största motorproblemen som den här bilen upplever är överhettning av motorn. Det här problemet är vanligt i BMW X6-modeller som tillverkats mellan mars 2014 och maj 2017. När motorn överhettas tänds kontrollampan och det kan uppstå läckage från avgasröret.

Det här problemet orsakas normalt av en defekt EGR-kylare. Därför måste du byta ut den felaktiga EGR-kylaren för att åtgärda problemet.

Slitage på dörrhandtagen

Även om det här problemet är vanligt med BMW X5 SUV:er har även vissa BMW X6 haft samma problem. Det yttre dörrhandtaget på både förar- och passagerarsidan lyfter som vanligt, men dörren öppnas inte. För att åtgärda problemet måste ägaren byta ut hela systemet för att öppna och stänga dörren.

Förlust av bromskraft

Om du kör en BMW X6-modell tillverkad mellan februari 2020 och oktober 2020 är detta ett problem som du kan uppleva. Du kan försöka bromsa bilen men det tar för lång tid att bromsa fordonet till ett fullständigt stopp. Detta är en indikation på att din hydrauliska enhet för det integrerade bromssystemet är dålig.

  Bästa begagnade BMW SUV

Felaktig elektronik

Detta är ett vanligt problem i alla BMW:er. Så om din X6 utvecklar sådana problem bör det inte komma som en överraskning. Detta beror på att de flesta gamla BMW-modeller hade en dålig dräneringskonstruktion som orsakade skador på ledningsnätet som ledde till felaktig elektronik.

FAQ

Är det värt att köpa en BMW X6?

Ja, BMW X6 är värd att köpa. BMW X6 är inte bara välbyggd och sportig, utan den presterar också på en mycket hög nivå. Den här bilen är också praktisk eftersom den har en rymlig interiör med plats för upp till fem personer. Dessutom har den gott om lastutrymme och är bränslesnål jämfört med sina konkurrenter.

Men om du letar efter en billigare SUV som är mer praktisk ska du titta bort. BMW X5 har liknande funktioner men är billigare och mer praktisk än X6. Den är också rymligare med mer lastutrymme.

Vilken årsmodell av BMW X6 bör jag undvika?

Du bör undvika 2011 års BMW X6. Trots att BMW X6 ligger något över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet är 2011 års BMW X6 den minst tillförlitliga modellen. Detta beror på att många har klagat på att motorn överhettas och att lampan för däcktrycksövervakningssystemet är ihållande.

Så om du inte vill hamna i trubbel bör du undvika det här modellåret så mycket som möjligt. Även BMW X6-modellerna 2010 och 2018 har också en del problem. Därför hamnar de mellan de bästa och sämsta BMW X6-modellerna.

  Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Är BMW X6 dyr att underhålla?

Ja, BMW X6 är kostsam att underhålla. Detta beror på att den går sönder mycket mer än de flesta vanliga SUV:er. Dessutom är BMW:s reservdelar och tjänster kostsamma, vilket ökar den totala ägandekostnaden. Och eftersom det är en SUV förbrukar den också mer bränsle, vilket ökar den totala ägandekostnaden.

Vad är hög körsträcka för BMW X6?

En BMW X6 som har kört över 100 000 mil anses ha hög körsträcka. Detta skiljer sig från BMW-bilar som kan klockan över 200 000 miles för att anses ha hög körsträcka. Så om du köper en begagnad BMW X6, leta efter en med 100 000 miles eller mindre för att undvika att få kostsamma reparationer.

Slutsats

Innan du investerar i BMW X6 är det värt att känna till bilens för- och nackdelar. I den här artikeln har vi tittat på några av de problem som BMW X6-ägare kan förvänta sig att uppleva och de inkluderar; lös bakluckspoiler, motorproblem, överhettning av motorn, felaktig elektronik, förlust av bromskraft och slitage på dörrhandtag.

BMW X6 kan tyckas ha många problem, men dessa varierar beroende på modell och tillverkningsår. Ta därför reda på vilka problem som är vanliga för den BMW-modell som du tänker köpa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts